Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?

Most jöttem rá, hogy félreolvastam, azt irtad, kenődnek a képek körvonalai. De mindegy is, a lényegen nem változtat. Nem rossz LCD-t kell nézni, és akkor nem lesz sz*r a kép.
Egy technológiát sosem a legalja termékek hataroznak meg.

Ez a kijelentés kb. 2005-ben még talán igaz volt.
Ma már ordas nagy baromság.

"Ma már ordas nagy baromság"
Ugyanolyan PPI mellett nem baromság.
Amúgy mi van a dinamikus kontraszttal, arra miért van szükség?

Ne menjünk már bele a részletekbe. Anyáméknál hagyományos tévé van hetente látom a különbséget. A kisebb betűt el sem lehet olvasni a CRT-n, a stáblistát azóta látom normálisan mióta van LCD.
Nem érdekel engem ha valaki a CRT-t favorizálja mert retro meg minden, de hogy jobb legyen az LCD-nél az csak érzelmi kérdés a részükről vagy csak simán vakok...

#17, csak kíváncsiságból: melyik lyukban élsz, hogy életedben nem láttál, még normálos LCD-t? Ezt bárkitől kérdezhetném, aki azt hiszi az LCD sz*r, a CTR meg maga a mennybéli áldás.
Mint már meg lett említve: réges rég meghaladta a kor azt a kezdetleges LCD-t, aminél bármilyen CTR akármiben is jobb lehetne.
Tényleg nem tudom, az ilyenek szemellenzővel jarnak a világban, vagy 10 éve nem néznek képernyőre a saját képcsöves tévéjükön kívül?

Ha tv-ket nézzük, akkor ez nem igaz így teljesen.
A CRT technológia képes volt rá, hogy a maga korában szebb képet adjon olyan szempontból, hogy szebb színeket, nagyobb fényerőt, mélyebb feketét adjon, mint az LCD. Az embereknek viszont többet ért a kisebb méret, a villódzásmentesség.
Manapság már viszont max csak a belépő szintnél beszélhetünk erről. Pl az lg paneljai katasztrofálisan gyenge kontrasztot adnak. Egy samsung QLED pedig már mindenben veri a CRT technológiát.
Jövőben pedig az LCD minden más technológiát le fog nyomni, köszönhetően annak, hogy olyan picire tudják zsugorítani majd a háttérvilágítást adó ledeket, hogy minden egyes képpontnak saját fényforrása legyen (micro led), így adott a tökéletes fekete és a maximális fényerő egymás mellett (jelenleg az oled tud ilyet, de az hajlamos a beégésre). Van már működő kijelző ezzel, jelenleg csak „the wall” néven hirdeti a samsung, mert konkrétan ez a legkisebb változat is fal méretű, ezért is csak cégeknek ajánják reklámfalként. Néhány év múlva viszont otthonra szánt tv-ként is, kisebb méretekben elérhető lesz, mert ez a jövő.

". Éppenpont az LCD-n nem lehet a feliratokat elolvasni. Slussz, punktum."
Te milyen LCD-t nézel?? FullHD-s filmnél kimerevítve tűéles karakterek vannak. Te egy másik univerzumban élsz vagy sosem láttál LCD-t???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!