Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Többen mondják, hogy jobb a...

Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Az lehet, hogy a régi TV nem romlik el olyan hamar, de a képminősége az LCD TV-nek jobb azért.
2019. jún. 8. 19:23
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

"Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?"

Ugyanolyan felbontás mellett összehasonlítva a CRT-nek szebb a képe, ezért mondják azt róla hogy jobb.

"de a képminősége az LCD TV-nek jobb azért."

Ezt tapasztalatból mondod?

2019. jún. 8. 19:26
 2/41 A kérdező kommentje:
Igen, nekem van mindkettő, és az LCD tisztább képet ad.
2019. jún. 8. 19:27
 3/41 anonim ***** válasza:
70%
Kik azok, akik ezt mondjak...? Netto hulyeseg, sokkal alacsonyabb a felbontas es az analog atvitel miatt nem is tud olyan eles kepe lenni, mint az LCD-nek digitalis forras eseten.
2019. jún. 8. 19:37
 4/41 Bubuka508 ***** válasza:
20%
Igen, igaz, az LCD technika még nem tart olyan szinten, akármit blandál mindenki, aki az LCD-be van belezúgva. És színtorzítása sincs a CRT-nek, nézheted bármilyen szögből, nem úgy, mint az LCD-t, amely csak pont szemből ad úgy-ahogy elfogadható képet. A mai műszaki színvonalán az LCD technika inkább csak monitornak megfelelő, ott is csak korlátozottan. Mindössze annyi előnye van a CRT-vel szemben, hogy nincs röntgensugárzása, de ez már régen jelentéktelen mértékű a CRT-nél is. És a CRT képcső élettartama is hosszabb.
2019. jún. 8. 20:21
 5/41 Bubuka508 ***** válasza:
68%
És a képcsöves tv tetején a macska is alhat nyugodtan, de megnézném, hogy az LCD tv-re hogy tudna felfeküdni.
2019. jún. 8. 20:22
 6/41 anonim ***** válasza:
64%

Azt ugye vágjátok, hogy már réges rég meghaladta a technika azt a fajta LCD-t, ami csak egy szögből színhelyes... :'D

Komolyan vannak még olyan begyepesedett megszallottak, akik képesek elhinni, hogy még manapság is a "kadótsugár az igazi"...?

2019. jún. 8. 20:27
 7/41 Bubuka508 ***** válasza:
20%
6-os, akkor szerinted a lemezjátszók, magnók és a csöves rádiók, erősítők szerelmesei is begyepesedett megszállottak? Nem kéne rögtön mindent kihajingálni, ami régi, csak mert régi! Kicsit több tiszteletet az ősöknek, mert hogy atomreaktor lett, ahhoz előbb gőzgépnek is kellett lennie! De különben te nézz LCD-t, egészségedre, én ki nem állhatom, mikor a képek körvonalai kenődnek rajta. De ízlések és pofonok között különbség van, kinek a pap, kinek a paplan. Én aszondom: izé, te aszondod: Hozé. Ennyi az egész.
2019. jún. 8. 20:35
 8/41 anonim ***** válasza:
Jah, lemaradt, hogy aki a kis betekintési szöggel jön, az látott már IPS-t?
2019. jún. 8. 20:36
 9/41 anonim ***** válasza:
100%

#7, egy kicsit félreértettél.

Csak úgy megemlíteném, hogy van lemezjátszóm, és lemezgyűjtő vagyok, ennek ellenére nem szeretem, ha az arcomba kapom a sugárzást, és homalyos a kép. És ez nem azt jelemti, hogy f*s LCD-t szeretek nézni, amin kirajzolódik a képek körvonala, hanem azt, hogy jó LCD-t szeretek nézni, amin nem.

Amúgy meg van különbség az analóg lemezjatszó, és bármely más régi technolólógia közözt. Míg az előbbi még ma is a legjobb hangminőséget nyújtja, a digitálissal szemben, addig a képcsöves tv rég meg lett haladva, a mai kijelzők lealázzák.

És nem, nem attól lesz valaki begyepesedett, ha szereti a regi dolgokat (képzeld, én is szeretem), hanem attól, ha nem képes szembenézni a valósággal, és nem létező előnyöket tulajdonít a "pártfogoltjának". Akármennyire is tetszik mondjuk a régi kazettásmagnó, nem mondom azt, hogy jó hangot produkál, mert ez nem igy van.

2019. jún. 8. 20:45
 10/41 A kérdező kommentje:
Azért a régi kazettásmagnó csak jobb, mint az mp3
2019. jún. 8. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!