Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?

"Többen mondják, hogy jobb a régebbi CRT (képcsöves) TV, mint az LCD TV-k. Ez igaz?"
Ugyanolyan felbontás mellett összehasonlítva a CRT-nek szebb a képe, ezért mondják azt róla hogy jobb.
"de a képminősége az LCD TV-nek jobb azért."
Ezt tapasztalatból mondod?

Azt ugye vágjátok, hogy már réges rég meghaladta a technika azt a fajta LCD-t, ami csak egy szögből színhelyes... :'D
Komolyan vannak még olyan begyepesedett megszallottak, akik képesek elhinni, hogy még manapság is a "kadótsugár az igazi"...?

#7, egy kicsit félreértettél.
Csak úgy megemlíteném, hogy van lemezjátszóm, és lemezgyűjtő vagyok, ennek ellenére nem szeretem, ha az arcomba kapom a sugárzást, és homalyos a kép. És ez nem azt jelemti, hogy f*s LCD-t szeretek nézni, amin kirajzolódik a képek körvonala, hanem azt, hogy jó LCD-t szeretek nézni, amin nem.
Amúgy meg van különbség az analóg lemezjatszó, és bármely más régi technolólógia közözt. Míg az előbbi még ma is a legjobb hangminőséget nyújtja, a digitálissal szemben, addig a képcsöves tv rég meg lett haladva, a mai kijelzők lealázzák.
És nem, nem attól lesz valaki begyepesedett, ha szereti a regi dolgokat (képzeld, én is szeretem), hanem attól, ha nem képes szembenézni a valósággal, és nem létező előnyöket tulajdonít a "pártfogoltjának". Akármennyire is tetszik mondjuk a régi kazettásmagnó, nem mondom azt, hogy jó hangot produkál, mert ez nem igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!