Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A hanglemez "bakelit" vagy a...

A hanglemez "bakelit" vagy a magnókazetta alapzaja a kisebb általánosságban?

Figyelt kérdés
Vagy melyikből hozható ki jobb hangminőség?

2019. febr. 16. 18:56
1 2 3
 11/25 Szirty ***** válasza:
40%

A felvevő fejre kapcsolt 50Hz-ről volt szó.

Álló szalagról és fej hiányáról nem.

2019. febr. 20. 12:30
 12/25 anonim ***** válasza:

Nem arról volt szó! Konkrétan ezt írta a másik hozzászóló:

# 5 "Felvétel előtt hálózati frekvenciával működtetett elektro-mágnessel demagnetizálni kell a szalagot."

2019. febr. 20. 19:01
 13/25 Szirty ***** válasza:

A "szalagot" demagnetizálni. Bármit értett is ezen a kérdező. Azaz "törölni". Ezt a törlő fej csinálja (nem 50Hz-el). Nem a fej és egyéb belső fémszerkezetek demagnetizálása volt a téma.

De hanyagoljuk szerintem, ebből többet már nem lehet kihozni hacsak nem a gyalázkodás a cél mint korábban, mert abban végtelen lehetőségek vannak...

2019. febr. 21. 18:17
 14/25 anonim ***** válasza:

"Nem a fej és egyéb belső fémszerkezetek demagnetizálása volt a téma."

Mondom, hogy mindegy!

Ugyanúgy lehet demagnetizálni fejet, belső fémszerkezeteket, képcsövet, komplett kazettát is 50 Hz segítségével!

Nincs különbség!

Azért mutattam az 50 / 60 Hz-es, nyitott vasmagos demagnetizáló működési elvét, mert ugyanilyen elven működik a többi is!

Elemi fizika!

Szervizszakmában közismert!

2019. febr. 21. 19:41
 15/25 anonim ***** válasza:

#5 vagyok:

Köszönöm, #17!

Itt egyesek úgy szólnak hozzá komoly szakmai kérdésekhez, hogy még az elemi fizikával sincsenek tisztában!

Az alapzajt okozhatja az erősítő rossz minősége, esetleges gerjedése, a szalag nem megfelelő törlése, árnyékolás hiánya vagy elégtelen volta, esetleg rossz minőségű vagy elhasználódott lejátszó-fej. De szerintem ezt neked nem kell mondanom. Ezenkívűl egy kazettás magnó nem mérhető össze egy lemezjátszóval tetszés szerint, mert mi van akkor például, ha a bakelit elektroncsöves? Nem tudok róla, hogy létezett volna csöves felépítésű kazettás magnó, a félvezetős erősítők minősége pedig össze sem hasonlítható a csövesével!

Úgyszintén hatalmas minőségi különbség van a germánium, és a szilícium alapú félvezetők között!

2019. febr. 21. 20:18
 16/25 Szirty ***** válasza:

"Nincs különbség!"

Alapvető különbség a körülmény.

2019. febr. 21. 20:28
 17/25 anonim ***** válasza:

"Alapvető különbség a körülmény."

És akkor mi van?

Néhány különböző körülménnyel próbáltam szemléltetni, hogy az AC 50 Hz demagnetizáló egy működő, szakmailag közismert eszköz.

Ami valójában nem is annyira különböző, miután a közös lényeg valamilyen ferromágneses anyag remanens mágnesességének megszüntetése.

Te gyakorlatilag csúnyán visszaélsz azzal, hogy én szemléltetés céljából egy magnófej-demagnetizálót mutattam, mert épp egy olyan link akadt.

Hiába magyarázom, hogy ugyanilyen elven működik más AC-demagnetizáló is, nem érted, nem fogod fel, vagy direkt trollkodsz.

2019. febr. 21. 21:15
 18/25 Szirty ***** válasza:
Mert a SZALAGOT nem kell hálózati frekvenciával működtetett elektro-mágnessel demagnetizálni!!!
2019. febr. 22. 10:24
 19/25 anonim ***** válasza:

"Mert a SZALAGOT nem kell hálózati frekvenciával működtetett elektro-mágnessel demagnetizálni!!!"

Írod ezt három felkiáltójellel, miután előzőleg többször is említettem, hogy nem szükséges.

Nem szükséges, de lehetséges.

Soha nem állítottam, hogy kell.

# 14 hozzászólásomban is szándékoltan ez a szó szerepel: "lehet".

Persze, nem a törlő- vagy felvevőfejjel.

Ezt csak te hoztad szóba:

#11 "A felvevő fejre kapcsolt 50Hz-ről volt szó."

Holott a #5-ben egyáltalán nem erről volt szó, bárki láthatja. Aki ért hozzá.

2019. febr. 22. 13:10
 20/25 Szirty ***** válasza:

"Írod ezt három felkiáltójellel, miután előzőleg többször is említettem, hogy nem szükséges."

Azért írom mert kifejezetten kérdezted.

"Nem szükséges, de lehetséges."

Kétségtelen. De a kérdezőtől idézett szövegben (amiről ugye itt szó van) az áll hogy kell. Kell = szükséges.

"Persze, nem a törlő- vagy felvevőfejjel. Ezt csak te hoztad szóba:"

Igazad van, azért hoztam szóba mert a szalag demagnetizálása alatt én ezt értettem. Próbáltam tisztázni miről is beszélek, nem nagyon hagytad.

Ezért írtam később többször is (de tagadtad) hogy nem ugyanarról beszélünk.

"A felvevő fejre kapcsolt 50Hz-ről volt szó."

Részemről erről volt szó végig, próbáltam is ezt tisztázni, de úthengerrel jöttél.

2019. febr. 22. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!