A hanglemez "bakelit" vagy a magnókazetta alapzaja a kisebb általánosságban?
A felvevő fejre kapcsolt 50Hz-ről volt szó.
Álló szalagról és fej hiányáról nem.
Nem arról volt szó! Konkrétan ezt írta a másik hozzászóló:
# 5 "Felvétel előtt hálózati frekvenciával működtetett elektro-mágnessel demagnetizálni kell a szalagot."
A "szalagot" demagnetizálni. Bármit értett is ezen a kérdező. Azaz "törölni". Ezt a törlő fej csinálja (nem 50Hz-el). Nem a fej és egyéb belső fémszerkezetek demagnetizálása volt a téma.
De hanyagoljuk szerintem, ebből többet már nem lehet kihozni hacsak nem a gyalázkodás a cél mint korábban, mert abban végtelen lehetőségek vannak...
"Nem a fej és egyéb belső fémszerkezetek demagnetizálása volt a téma."
Mondom, hogy mindegy!
Ugyanúgy lehet demagnetizálni fejet, belső fémszerkezeteket, képcsövet, komplett kazettát is 50 Hz segítségével!
Nincs különbség!
Azért mutattam az 50 / 60 Hz-es, nyitott vasmagos demagnetizáló működési elvét, mert ugyanilyen elven működik a többi is!
Elemi fizika!
Szervizszakmában közismert!
#5 vagyok:
Köszönöm, #17!
Itt egyesek úgy szólnak hozzá komoly szakmai kérdésekhez, hogy még az elemi fizikával sincsenek tisztában!
Az alapzajt okozhatja az erősítő rossz minősége, esetleges gerjedése, a szalag nem megfelelő törlése, árnyékolás hiánya vagy elégtelen volta, esetleg rossz minőségű vagy elhasználódott lejátszó-fej. De szerintem ezt neked nem kell mondanom. Ezenkívűl egy kazettás magnó nem mérhető össze egy lemezjátszóval tetszés szerint, mert mi van akkor például, ha a bakelit elektroncsöves? Nem tudok róla, hogy létezett volna csöves felépítésű kazettás magnó, a félvezetős erősítők minősége pedig össze sem hasonlítható a csövesével!
Úgyszintén hatalmas minőségi különbség van a germánium, és a szilícium alapú félvezetők között!
"Nincs különbség!"
Alapvető különbség a körülmény.
"Alapvető különbség a körülmény."
És akkor mi van?
Néhány különböző körülménnyel próbáltam szemléltetni, hogy az AC 50 Hz demagnetizáló egy működő, szakmailag közismert eszköz.
Ami valójában nem is annyira különböző, miután a közös lényeg valamilyen ferromágneses anyag remanens mágnesességének megszüntetése.
Te gyakorlatilag csúnyán visszaélsz azzal, hogy én szemléltetés céljából egy magnófej-demagnetizálót mutattam, mert épp egy olyan link akadt.
Hiába magyarázom, hogy ugyanilyen elven működik más AC-demagnetizáló is, nem érted, nem fogod fel, vagy direkt trollkodsz.
"Mert a SZALAGOT nem kell hálózati frekvenciával működtetett elektro-mágnessel demagnetizálni!!!"
Írod ezt három felkiáltójellel, miután előzőleg többször is említettem, hogy nem szükséges.
Nem szükséges, de lehetséges.
Soha nem állítottam, hogy kell.
# 14 hozzászólásomban is szándékoltan ez a szó szerepel: "lehet".
Persze, nem a törlő- vagy felvevőfejjel.
Ezt csak te hoztad szóba:
#11 "A felvevő fejre kapcsolt 50Hz-ről volt szó."
Holott a #5-ben egyáltalán nem erről volt szó, bárki láthatja. Aki ért hozzá.
"Írod ezt három felkiáltójellel, miután előzőleg többször is említettem, hogy nem szükséges."
Azért írom mert kifejezetten kérdezted.
"Nem szükséges, de lehetséges."
Kétségtelen. De a kérdezőtől idézett szövegben (amiről ugye itt szó van) az áll hogy kell. Kell = szükséges.
"Persze, nem a törlő- vagy felvevőfejjel. Ezt csak te hoztad szóba:"
Igazad van, azért hoztam szóba mert a szalag demagnetizálása alatt én ezt értettem. Próbáltam tisztázni miről is beszélek, nem nagyon hagytad.
Ezért írtam később többször is (de tagadtad) hogy nem ugyanarról beszélünk.
"A felvevő fejre kapcsolt 50Hz-ről volt szó."
Részemről erről volt szó végig, próbáltam is ezt tisztázni, de úthengerrel jöttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!