Mitől nő ismét a népszerűsége a hangkazettának?
Retró divat, majd megunják.
Ahol van pénz dögivel, ott nem probléma ilyen elavult retro dolgokra elszórni.
értelme semmi, maximum visszahozza pár 80-as, 90-es években felnőtt ember gyerekkorát.
kb 1 év és lecseng, remélem EU kimarad belőle.
Ez valószínűleg elsősorban a régi hifi cuccok iránti nosztalgiázásból lehet. Feltehetően azok vásárolhatják manapság a kazettákat, akik ezen nőttek fel, és még haljandóak régi cuccokkal bütykölni, hogy azok működőképesek legyenek. Nemrég előástam két decket a szekrény mélyéről, egyik apámé volt a 80-as évekből, másikat én vettem vagy 25 évvel ezelőtt. Feltettem őket a jófogásra, mindkettőt elvitték egy nap alatt. Évekkel ezelőtt meg ráakadtam egyszer fölvett tdk metal kazettákra (legendásnak számító típus), és gond nélkül adtam el őket egyenként 5k-ért. Vannak még megszállottak, habár kevesen, és ahogy egyre öregszik ez a generáció, úgy fog ez a fellángolás is lecsöngeni.
Amúgy az effajta fellángolásokhoz egy lábjegyzet. Néhány éve egy cég legyártott egy szériát a 80-as évek egyik első igazán olcsó személyi számítógépéből, a Sinclair ZX Spectrumból (nekem is volt ilyenem anno). Rövid idő alatt elkapkodták...
Én eddig erről nem hallottam, hogy újra népszerű lenne, de ha így van, akkor szerintem is hülyeség! Nosztalgiázni nem a lejátszó és a hordozó típusával kell, hanem magukkal a zeneszámokkal, amik akkoriban voltak népszerű nagy slágerek, mostani új számokat kiadni régi hordozón abszolút fölösleges, értelmetlen dolog, ráció nélkül!
Autóhifi vagy egyéb típusú CD-lejátszó ma már nem luxus, tehát így sincs semmi értelme!
"Nosztalgiázni nem a lejátszó és a hordozó típusával kell"
Ez valami törvényi előírás? Vagy vallási? Esetleg amit te gondolsz az a szentírás? Izé, Szentírás, nagybetűvel?
Mert ha így van, akkor én vétkeztem. Majd elmondok egy miatyánkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!