HD Médiaboxnak van értelme, ha a tévémen nincs HDMI csatlakozás?
11 éves Samsung Slim Fit tévém van, scart csatlakozókkal.
Felesleges olyan szolgáltatásra előfizetnem, ami HD boxos?
Vagy alapból már csak ilyen van a szolgáltatóknál (UPC)?.
SCART-os TV-n nem látszik a különbség SD és HD műsor között, miután a SCART eleve csak SD felbontást visz át.
Ami lényegesebb, hogy a box kimenetét RGB-átvitelre célszerű állítani, mert a jobbfajta, illetve nagyobb képcsöves készülékeken észrevehető lehet a különbség, a kompozithoz képest.
51 centis TV-n viszont még az RGB sem ad feltűnően jobb képet, nagyobb méretben lehet inkább érdekes.
A Slim Fit pedig képcsöves szerintem, csak rövidített nyakrésszel, megnövelt eltérítési szöggel.
Bekötötték a boxot.
71 cm-es a tévé és igen, képcsöves, én csak úgy hívom "karcsúbb".
Nem vagyok hozzáértő, nem tudom, mi az az "RGB", de nem látok ilyen jelzést. (HDMI, USB és Loop out van rajta.)
A szerelő azt mondta, a gyári távirányítót eldobhatom..
Hát nem dobtam el, mert azon több képbeállítási lehetőség van, mint a boxon. Végül is azzal sikerült jobb megjelenítést előhoznom.
Számomra a médiabox egyetlen előnye a műsorújság funkció, hiszen pl. a műsorvisszanéző sem működik, mert ahhoz is HDMI kéne (ezt persze nem mondták el..).
Ez van, nem fogom a tévét lecserélni, mert nem rossz jószág, 11 év alatt eddig még semmi hibája nem volt.
Hangot pedig a hifiből nyomom rá, mert anélkül elég gyenge 40 nm egybefüggő térre(igaz, ehhez is kellett egy átalakító, de 1000 ft-ból megoldódott).
Gyakorlatilag így nem sok értelmét látom a médiaboxnak.
Majd ha mégis bedöglik a tévé, akkor veszek HDMI-set.
Van többféle UPC-box, a TV-beállításoknál szokott lenni, ahol a képernyőt is lehet állítani (16:9 / 4:3 / lettebox).
Olyan is rémlik, ahol nem RGB szerepel, hanem magas minőségű kimenet vagy ilyesmi (ez csak a SCART-ra vonatkozik).
Nem úgy, mint a 720p / 1080i beállítás, ami viszont csak a HDMI-kimenetre hat értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!