Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » HD Médiaboxnak van értelme,...

HD Médiaboxnak van értelme, ha a tévémen nincs HDMI csatlakozás?

Figyelt kérdés

11 éves Samsung Slim Fit tévém van, scart csatlakozókkal.

Felesleges olyan szolgáltatásra előfizetnem, ami HD boxos?

Vagy alapból már csak ilyen van a szolgáltatóknál (UPC)?.

2018. jún. 17. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Hat hogy Hd nem lesz ,az biztos. Ha a csatlakoztatast megtudod oldani akkor igazabol a szemelyes izleseden mulik,hogy kepes vagy e olyan minosegben nezni vagy nem.
2018. jún. 17. 15:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. jún. 17. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem múlt héten csapott bele a villám a TV-mbe. Most vettem egy újat ( Sony Bravia ) és az már HD-s. Már nem is kapsz mást. Persze ráérsz akkor is váltani, ha megtörténik az esemény...kicserélik a boxot.
2018. jún. 17. 15:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Remélem, azért nem lesz a tévém vagy boxom villámcsapás áldozata..)
2018. jún. 17. 16:09
 5/9 anonim ***** válasza:

SCART-os TV-n nem látszik a különbség SD és HD műsor között, miután a SCART eleve csak SD felbontást visz át.

Ami lényegesebb, hogy a box kimenetét RGB-átvitelre célszerű állítani, mert a jobbfajta, illetve nagyobb képcsöves készülékeken észrevehető lehet a különbség, a kompozithoz képest.

51 centis TV-n viszont még az RGB sem ad feltűnően jobb képet, nagyobb méretben lehet inkább érdekes.

A Slim Fit pedig képcsöves szerintem, csak rövidített nyakrésszel, megnövelt eltérítési szöggel.

2018. jún. 18. 16:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Bekötötték a boxot.

71 cm-es a tévé és igen, képcsöves, én csak úgy hívom "karcsúbb".

Nem vagyok hozzáértő, nem tudom, mi az az "RGB", de nem látok ilyen jelzést. (HDMI, USB és Loop out van rajta.)

A szerelő azt mondta, a gyári távirányítót eldobhatom..

Hát nem dobtam el, mert azon több képbeállítási lehetőség van, mint a boxon. Végül is azzal sikerült jobb megjelenítést előhoznom.

Számomra a médiabox egyetlen előnye a műsorújság funkció, hiszen pl. a műsorvisszanéző sem működik, mert ahhoz is HDMI kéne (ezt persze nem mondták el..).

Ez van, nem fogom a tévét lecserélni, mert nem rossz jószág, 11 év alatt eddig még semmi hibája nem volt.

Hangot pedig a hifiből nyomom rá, mert anélkül elég gyenge 40 nm egybefüggő térre(igaz, ehhez is kellett egy átalakító, de 1000 ft-ból megoldódott).

Gyakorlatilag így nem sok értelmét látom a médiaboxnak.

Majd ha mégis bedöglik a tévé, akkor veszek HDMI-set.

2018. jún. 18. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugylegyen 👌
2018. jún. 18. 19:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Van többféle UPC-box, a TV-beállításoknál szokott lenni, ahol a képernyőt is lehet állítani (16:9 / 4:3 / lettebox).

Olyan is rémlik, ahol nem RGB szerepel, hanem magas minőségű kimenet vagy ilyesmi (ez csak a SCART-ra vonatkozik).

Nem úgy, mint a 720p / 1080i beállítás, ami viszont csak a HDMI-kimenetre hat értelemszerűen.

2018. jún. 18. 20:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, megtaláltam. "RGB+CVBS"-re van állítva.
2018. jún. 18. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!