Van még értelme a blu ray-nek?
Szerintem eleve nem sikerült a formátumnak elterjednie, ami egy olyan korszak végén érkezett amikor már az optikai lemezek kifutóban voltak, és nem csinált forradalmat a Blu-ray.
Főleg itt a balkáni térségben ahol eleve az "ingyen is lehet, akkor ingyen letöltöm"-elv mentén működött a filmnézés mindig is. A DVD-hez képest szerintem az emberek töredéke váltott BR-re, mivel a formátumváltás azzal is járt hogy vegyél megint egy drága lejátszót ami támogatja a drága lemezeket.
"ugyanis már minden filmet winchesteren pendriveon tárolunk és onnan is nézzük meg a legtöbb filmet"
:DD Ja, azokat a filmeket, amiért nem fizettél egy kanyi vasat sem.
A Bluray két dologra jó:
1. Szereted a kézzel fogható dolgokat, a szertartásokat, és szeretnéd a mozimegjelenés után minél korábban, jó minőségben megszerezni a kedvenc filmjeid.
2. Támogatni akarod a jól sikerült filmeket.
Nyilván ma már senki nem néz kizárólag lemezről filmeket, erre ott a torrent/streaming/tévés videotár. Ez inkább a filmrajongókrók szól. De fontos megjegyezni, hogy ez az egyik fő bevételi forrásuk a filmeseknek. Valahol ez marginális, de pl animéknél még ma is nagyon sok bevételt termelnek a fizikai tárolós eladások.
A Blurayjel tényleg az a baj, hogy drága és macerás. Szerintem simán tudnának mára egy ezresért nem írható pendrive-on adni filmeket, amivel alig lenne drágább a Blurayezésnél. De ez már nem fog eljönni, mivel több médiát is fogyasztunk, és neten amúgy is minden könnyebb. Igazából lehetne árulni online letöltő kulcsokat is (lásd: Steam), csak hát nagyon nehéz azzal versenyezni, hogy a streamingek 1-2 film áráért korlátlan hozzáférést nyújtanak, és kb bármilyen eszközről filmet indíthatsz 30mp-en belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!