Darktiger006 kérdése:
Hány hertzre érdemes hangolni egy mély ládát hogy erős basszus legyen?
Figyelt kérdés
2018. máj. 6. 12:30
2/10 anonim válasza:
Attól függ hogy a középsugárzók mekkora tartományig képesek szólni. Mert ezekhez kell állítani a mélyládát. Tehát ha 12000kHZ-t képesek leadni csak akkor 12000kHZ-től lefele a mélyláda kezeli a mélyeket. Külömben "lyukas" lesz a hangkép.
3/10 ThodEE GoD válasza:
Nálam a kocsiban 40-re van, és szerintem 60-80környéke fölé nem is érdemes menni !
4/10 ThodEE GoD válasza:
12000kHZ=12MHz
Ember hallása jellemzően 20Hz-20kHz ;)
5/10 anonim válasza:
Igen! Közben én is észrevezttem. Hogy hülyeséget írtam a váltószámokkal :)
6/10 A kérdező kommentje:
ThodEE GoD a 40 hertz lesz akkor mert erről olvastam utoljára de egy másik helyen 60 és a feletti hertzet írtak így inkább rákérdeztem itt... köszi :)
2018. máj. 6. 14:33
7/10 ThodEE GoD válasza:
8/10 A kérdező kommentje:
ThodEE GoD 42 hertzre sikerült 28 hertzről. igencsak megváltozott a hangja igaz most csak 80 watt rms van a 300-as mélyen de idővel beszerzek egy erősítőt kíváncsi leszek mit fog adni :D még egyszer köszönöm a válaszod :)
2018. máj. 6. 18:41
9/10 A kérdező kommentje:
a linket meg nem adja be "A kért URL-cím nem található ezen a szerveren"
2018. máj. 6. 18:45
10/10 anonim válasza:
Elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy a jelenlegi hangfalszett milyen tartományban hatékony, majd második szempont az legyen, hogy milyen hangzást akarsz elérn. Persze az se mindegy, milyen zenéket hallgatsz. Például ha a jelenlegi hangfalszett 200hz alatt már nem tud hatékonyan dolgozni, akkor a 40-60hz túl mély lesz, lyuk keletkezik a mélytartományban. És a 40-60hz körüli tartomány már amúgy is olyan mély, hogy a lábdobok nem is ütnek, szóval ezt lágy basszusú zenéknél érdemes fontolóra venni, mint például a mostani rap zenék mély, hosszú lecsengésű basszusokkal. én inkább 80-100 körül gondolkodnék, vagy még feljebb, ebben a tartományban ''durrognak'' a lábdobok, szóval ha például technó-t hallgatsz, vagy úgy általában olyan zenéket amiben a lábdob durrogása erős szerepet játszik, inkább 100hz körüli tartományban gondolkozz. De mint mondtam, ez attól is függ, hogy a jelenlegi hangfalszett milyen tartományt fed le, azt kell leginkább szemelőtt tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!