A facebook megkeseríti az emberi kapcsolatokat?
Figyelt kérdés
Csak én érzem és látom úgy, hogy a facebook és még sok más online oldal befolyásolja a barátságokat, párkapcsolatokat. Sokszor veszekszünk a párommal a facebook miatt, marha kis dolgok miatt. Na meg zavar, hogy én azért vagyok csak egy jó barát "valakik" számára, mert én nem is imadom a képet xy-nak, nem is kommenteltem.. Vagy két lány utálja egymást, és az egyik szól a másiknak, hogy "nem is kommenteltél"s látom, hogy kényszerből minden képekhez oda kell szivecskézzen. Kiábrándító ez az egész ami ott folyik. Mit gondoltok ha kitörlöm, könnyítek valamit ? Pl viberen is lehet beszélni(a barátommal amikor külföldön van). Régóta őrlődök ezen, van aki ezt választotta? Megváltozik tőle az életed bizonyos dolgokban, baromságnak tartom, hogy ezen vannak leakadva az emberek, ha nem tartozom az online világhoz, akkor kevésbé leszek hibás a hülye mániák miatt. Ne értsétek félre, nem a barátságom akarom helyrehozni csak szeretném elkerülni a felesleges vitákat, streszt amit a FB okoz számomra és a párkapcsolatomra, annyival tobb fontos dolog van az életben, mint ez..2018. ápr. 23. 17:00
1/9 anonim válasza:
Ez bizony ilyen. Egyet értek veled.
2/9 anonim válasza:
Én nem is regisztráltam. Szerintem lehet normálisan használni, de nagy a kísértés, hogy rosszul használja az ember, elsősorban az ott töltött túl sok idő a probléma (mert másra nem marad). Nyilván van sok előnye, de én eléggé hajlamos lennék az effajta függőségre. Amit te írsz, az viszont szerintem nettó felhasználói idiótaság, ez nem a facebook hibája. (A függőség és időrablás még valamennyire igen, hiszen az üzemeltetőknek is az az érdeke, hogy minél több ideig legyél fenn, mert így több reklámot tudnak neked megmutatni, ezért erre direkt rá is gyúrnak.)
3/9 anonim válasza:
Már nem azért, de... miért okoz stresszt neked? Én úgy gondolom, egy kapcsolatban ezeket meg lehet beszélni (ha komoly), amúgy meg a többi embert le kell szarni. Amúgy is elárul mindent egy emberről, ha valakinek ilyen piti dolgokat kér amiből nem származik előnye. Ja, bocs, követel :D Akkor mi a kérdés? A válasz: korlátozd le, tiltsd le, töröld ki. Ennyi.
4/9 A kérdező kommentje:
Függőséget nálam nem okoz. Viszont csalódást az emberekben igen, az, hogy csak azért megyünk el étterembe, hogy kilöhesse netre, vagy bemegyünk egy cukrászdába és kis törpék mind telefonoznak, és azt osztják "jajj most mit írjak vissza",figyú jó ez a filter".. Kiábrándító. A szavazás is mit hozott: borzasztó, hogy alapjában ép elmélyű emberek akiknek ugyan a célúk,hogyan alázzák egymást. Fájdalmas. És nagyon ritka az az ember aki nem akad le apróságokon, pszichológiát tanulók de még én is bele esem ebbe a hibába olykor, pedig van onkontrolom és reálisan is gondolkodom. Talán ezért nem sikerül megértenem ezt. Sokkal jobb lenne ha ebbe a világba nem tartoznék bele..
2018. ápr. 23. 17:26
5/9 anonim válasza:
Nos, én meg tanárira járok és bár nálunk is van pszichológia óra, nem az alapján döntöttem el, hogy a legtöbb ember értelmileg elég gyengén teljesít. Szerintem itt a társadalommal van probléma, hogy ma már a FURCSA az új NORMÁLIS és a tisztelet is kiveszett. Pont ma ültem a buszon, a néni elejtett valamit, de hárman látták és úgy szarták le, mint annak a rendje. Nekem kellett odamennem és felvennem a néninek. Nagy baj van a mai fejekben. :(
6/9 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nagy. De sokan azt a "mintat " követik amit ott látnak. Ami nem létezik. Akár alak, szépség vagy bármi másról van szó. Ez ami nem helyes. Még aki jó ember is, azt is befolyásolják ezek a dolgok, mert megfelelési kényszerül van.
2018. ápr. 23. 19:08
8/9 anonim válasza:
A facebook erre lett kitalálva, ahogy formálódott évek alatt egyre jobban használja ki az emberek alapvető hibáit.
9/9 anonim válasza:
Nekem nyugodtabb az életem,mióta nincs Face-em.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!