Milyen színes fotónyomtatót tudnátok ajánlani magáncélra?
én nem vennék otthonra fotónyomtatót, mert olyan ritkán nyomtatok fotókat, hogy azt sokal olcsóbb elvinni fotólaborba, mint beruházni egy nyomtatóba, ráadásul nekem bele is szokott száradni a festék két nyomtatás között, szóval lehet minimum pucolni, vagy inkább kidobni az egészet. egy otthoni nyomtatóhoz venni kell patront is, fotópapírt is, ezek minősége is befolyásolja a nyomtatott kép minőségét, ha valami elfogy, vagy nem jól teszed bele pl. a papírt, akkor nem a kívánt végeredményt kapod, nyomtathatod újra, aminek a kültségét mind te fizeted.
ezzel szemben bármelyik fotólaborba elviszed a képeidet, ott úgy nyomtatják ki, ahogy te akarod, ha nem vagy elégedett a minőséggel, vagy elszúrtak valamit, akkor megcsinálják ingyen újra, nem neked kell bajlódni mindennel és nem neked kell üzemeltetni az egészet.
ha minden áron akarsz venni otthonra egy nyomtatót, akkor meg az a kérdés, hogy mik a fő szempontjaid. mennyit és milyen méretű képeket akarsz nyomtatni vele? a költséghatékonyság fontosabb, vagy a minőség.
szerintem egyébként ebben a 28-30 ezres árfekvésben kb. mindegyik nyomtató ugyanazt nyújtja, nem hiszem, hogy őrülten nagy különbségek lennének köztük.
A fotónyomtató, márpedig ezt kérdezi a Kérdező, az hőszublimációs, nem szárad bele a festék, abban szalagos toner van. Nekem a Canon ilyen, csak az a baj, hogy külön kell hozzá venni tonert, amiben benne van a papír is, mert egy csomagban van, kb. 100 Ft-ra jön ki egy kép. Viszont nekem van itthon sima tintasugaras nyomtatóm is, arra a pár fotóra meg az is jó nekem.
Viszont azt elmondhatom, hogy a fotónyomtató sokkal szebb, tartósabb képeket csinál, de csak 10x15-ösben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!