Vannak ezek a nagy lapos TV-k, LCD, plazma mittomén, ezekbe bele van építve a hangszóró is? És jó a hangjuk?
Na!
Szoval van hangszorojuk persze, de altalaban eleg gyatra, peldaul 2x5W vagy valami ilyesmi de az se 5W ha jol utananezel.
Volt egy Grundig TVm amit kidobtam azota is sajnalom, szep fadobozos, 2 x 20W volt, olyan szepen szolt hogy csuda. Aztan vettem Xarszungot, ugy szol mintha bilibe finganek.
"Az a baj hogy a mai gyereket nem is tudjak milyenek voltak regen a jo TVk. Marmint a hangjuk."
Milyen volt? Szar.
Nehogy már azt akarja bemagyarázni itt valaki vagy bárki, hogy a régi, analóg, monó tévéknek jobb hangja volt, mint a mai Dolby Digital, DTS, stb. képes tévéknek!
Na mi van odaírva, okostojás? Na mi van odaírva? Na mi van odaírva? He? Na mi van odaírva, nagyokos? Mi van odaírva?
Kedves #9-es.
Ne erősködj, a vak is látja, hogy nem értesz hozzá. Értelmezni kellene, hogy "mi van oda írva"!
De segítek:
A tv-ben kettő darab hangszóró van. EZEN A KETTŐ hangszórón a tv képes lejátszani mono/dual mono/sztereo hangot. Tehát egy vagy kétszer egy vagy kettő csatornát.
A Dolbi digital esetén a SAJÁT, BEÉPÍTETT hangszóróján csak sztereo jelet (dolby digital stereo, mindigtv-s csatornákon gyakori) fog megszólaltatni.
Igen oda van írva, hogy DTS dekóder, de a SAJÁT HANGSZÓRÓJÁN ez elvi okokból szintén csak sztereóban fog szólni. Megjegyezendő, hogy elég ritka a sztereo DTS jelforrás, többnyire sokcsatornás szokott lenni.
Az eredeti kérdésre válaszolva:
Szubjektív, hogy jó vagy sem a hang. Én elfogadthatónak tartom olyan műsor esetén, ahol a hangminőség nem szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!