Érdemes még DVD, BLU-RAY lejátszókat vásárolni?

Figyelt kérdés
Én nem akarok venni most, csak kérdezem. Van nekem DVD lejátszóm, elég keveset használom már, elég sók filmeket lese játsza, az nCore filmeket. DVD lemezeket már utálom, nagyon érzékeny pedig vigyázok rájúk, Tokokban és táskában tartom őket. Már egy lemezen eltűnt az egész film is.

2016. ápr. 23. 18:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

gyakorlatilag megválaszoltad magadnak

egy NAS ma már sokkal hasznosabb

2016. ápr. 23. 18:40
 2/21 anonim ***** válasza:

Ha filmeket gyűjtesz (eredetieket természetesen), akkor megéri, amúgy meg nem igazán.

Esetleg még akkor, ha vannak olyan dolgaid, amiket szeretnél valahogy megőrizni fizikailag is. Esküvői felvétel, fontos film, videó stb. Na akkor esetleg jó ötlet lehet archiváló DVD-re kiírni ezeket a dolgokat, de szerintem egy hétköznapi embernek már nincs ilyenre szüksége.

2016. ápr. 23. 18:52
 3/21 anonim ***** válasza:
Egy otthoni file szerver kombinálva egy network media playerrel a legprofibb. Nekem egy asus rt-n56u ruterem van egy 2Tb-os lemezzel, padavan firmware-el, meg egy LG hdmi fullhd lejátszo a tévéhez kötve. A ruteren ott a torrent kliens is.
2016. ápr. 23. 22:06
 4/21 A kérdező kommentje:

17 db eredeti DVD filmem van, amit 2006-2007-ben vettem.

Szerintem sem veszek se DVD,BLU-RAY lejátszókat. Van 2 db DVD lejátszóm, ha elromlanak akkor ki dobom őket.

2016. ápr. 23. 22:37
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. ápr. 23. 23:59
 6/21 anonim ***** válasza:

Nálam is hasonló a helyzet, mint a 3-as válaszolónál. 2 TB-os winchester, media player, hálózatba kötve, gépről kezelhető, oda mennek rá a filmek. A családi videókat is azon tárolom. Ezenkívül van még plusz 2+2+3 TB külső vinyóm, amiről szintén bármit előkereshetek. Ezek darabja (60-70 GBP, vagyis) 25-28 ezer ft körül volt. a media playerek szinte mindent lejátszanak, így zene is, kép is, videó is sokféle formátumban van rajta. A filmek általában FullHD minőségben, némelyik Blu-ray lemez (ISO) formátumban van rajta.

Ha meguntad törölheted. Nem sok helyet foglal. Jóval kevesebbet, mint az annak előtte összegyűjtött kb 700 DVD lemezem, ami eleinte DVD tokokban, majd később lemeztároló táskákban volt.

2016. ápr. 24. 02:31
 7/21 A kérdező kommentje:
# 6/6 Én is mostanában már merevlemezen tárolom. Van egy olyan eredeti filmem, amit mindig tokban tartok és szekrényben, és ugy néz ki a DVD lemez mint ha rá folyt volna valami és rá szárat, nem tudom miért. Akkor te is így jártál a DVD lemezeiddel mint én?
2016. ápr. 24. 11:43
 8/21 anonim ***** válasza:

10 évvel ezelőtt én is mániákus dvd-iró voltam, töltöttem kegyetlenül az enkórról és írtam ki lemezre. Nagyon sok pénzt dobtam ki a lemezekre, iróra, időt pazaroltam. Aztán egy nap rájöttem milyen hülye vagyok. Azota NAS-ra töltök, megnézem, szidelem 30 napig aztán törlöm.

A 300 lemez amit akkor irtam ki a kukában végezte, még elajándékozni sem mertem.

2016. ápr. 24. 13:40
 9/21 A kérdező kommentje:

Megértelek. Nekem van körülbelül 2000 db lemezem, párat már kidobtam. Még az újraírhatoval is volt gondom, 5x tudtam rá írni utána már eltűnt róla minden, és jó hangosan fel pörgőt.

Nem tudom miért így kellet megcsinálni a lemezeket. Ezért szeretem jóban a VHS-t, nem volt ennyire érzékeny.

2016. ápr. 24. 14:20
 10/21 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Nem, érdekes módon nem jártam így a lemezekkel. Én nem nézegetem őket, de a gyerekek néha megnéznek belőle valamit. 1-2 lemez volt, ami valahogy sosem akart működni.

Az elején voltak problémáim, aztán rászoktam a 4-szeres írásra, utána szinte soha semmi.

De mindegy már. Működik, ha muszáj, de a DVD már nem az igazi egy HDTV-n. A felskálázás ugyan segít egy kicsit, de azért egy 1080p-s film mégiscsak szebb képet ad.

2016. ápr. 24. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!