Milyen laptopot ajánlotok nekem az alábbi feltétek mellé?
Van egy pár feltételem, ugyanis munkához kell (de azért mégse menjen fel az egekig az ára...)
- Menjenek rajta a szerkesztő és rajzprogramok (meg persze a profibbakat [Photoshop stb] is simán, akadás mentesen bírja el)
- A digitális rajztáblát is rá lehessen kapcsolni gondmentesen
- Beszerezhető legyen még normális áron (140.000 forint között/alatt)
- Ha lehetséges lehessen fogatni a képernyőjét, mert nekem az nagyon hasznos lenne (mint pl. a Dell Latitude XT3)
- Lehetőség szerint kéne D meghajtó, hogy ha valami lesz a géppel, akkor még megmaradjanak az ott levő fájlok
- Windows 7/8 legyen rajta/bírja el
Amúgy nem kell hogy menjenek rajta játékok, hisz nem az a lényeg.
Azért kérdem itt, mert én nem értek hozzá, és bízok a kicsit is szakértők tanácsaiba!
S mint mondtam rajz és szerkesztői munkához kell..
"- Beszerezhető legyen még normális áron (140.000 forint között/alatt)
- Ha lehetséges lehessen fogatni a képernyőjét, mert nekem az nagyon hasznos lenne (mint pl. a Dell Latitude XT3) "
Azt ugye tudod, hogy a Dell Latitude XT3 ára 290 ezer Ft?
Ha ettől az igényedtől eltekintünk, szerintem 200 alatt nem kapsz normálisat.
"Lehetőség szerint kéne D meghajtó, hogy ha valami lesz a géppel, akkor még megmaradjanak az ott levő fájlok "
Szinte bármeilyk laptopon lehet zsugorítani a partíciót, majd újat csinálni, de nem biztos, hogy a windowsos lemezkezelő képes erre, ezért külső progi kellhet.
Miért ne lenne képes erre a windows lemezkezelő? Erre való.
Egyébként egy logikai meghajtó ugyanazon a lemezen nem nöeli nagy mértékben az adatok biztonságát. Ahhoz minimum másik fizikai meghajtó kell, amit rendszerint laptopba nem lehet beépíteni max akkor ha van benne CD/DVD aminek a helyére tesszük..
Nekem nem sikerült kettéparticionálni telepítés után a lemezkezelővel(win7).
Nem annyi területet lehetett zsugorítani, mint amennyi szabad hely volt. Próbáltam töredezettségmentesíteni, utána külső progihoz folyamodtam és sikerült.
Telepítés után?
Nyilván ha már feltelepítetted egy teljes lemezt elfoglaló partícióra, persze hogy nem fogja engedni hogy öngyilkosságot kövessen el :-)
A telepítés során szépen el tudod neki magyarázni mekkora részekre szeretnéd felosztani a lemezt és hova szeretnéd feltenni a rendszert.
Vagy másik lemezt telepítés után is fel lehet osztani.
Partíció átméretezést adatvesztés nélkül nem fog csinálni, arra nem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!