Bass reflex lyukat hogyan és hova tegyem a hangfalra?
Úgyis ki fogod próbálni, hiába írjuk, hogy bonyolult ... magam is kísérleteztem vele.
Szerezzél be hangolható reflexcsövet (változtatható hosszúságú) [link] és teszteljed.
Igazából számolgatom már a lehetőségeket, program szinten határesetet mutat ez a hangszóró. Nem biztos, hogy beválik majd reflexben. Leginkább elmondható hogy a SAL által adott T/S paraméterek összességében nem túl jó forrást mutatnak, nagy a szórás, szinte minden hangszóró más és más. A saját példányodat is mérni kéne úgy kapnál pontosabb képet róla. No de ezt most félretéve az alábbi eset áll fent.
KAH 303 csővel hangoltam első körben a 35 literes dobozodat. Gyakorlatban 40Hz -es alsó ponthoz elég lehet toldás nélkül is. Program szinten kalkuláltam 8cm -es csővel is, mert eléggé magasra nyúlt a reflexcső portzaja az utóbbi esetben ami nem elhanyagolható tényező.
A doboz belső felét csillapítani kell főleg majd azt a részét ahova a reflexcső kerülni fog. Ezzel lejjebb tolódik majd a 70hz körüli púp az alsó frekvenciamenetben.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!