Az alábbi 5.1-es hangrendszer kis hangszóróiban miért van két hangszóró ( kép lent )?
Én inkább megfordítanám a kérdést: a legtöbb olcsó szettben miért csak 1 szélessávú hangszóró van?
A 2 utas megoldás sokkal jobban lefedi a közép hangok aljától a magasakig terjedő tartományt.
"egyik a mély a másik a magas vagy mi"
Tulajdonképpen igen. Kiegészítve azzal, hogy a nagyobbik felelős a közép hangokért, illetve a mély egy részéért, de egy ekkora membrán nem tud igazán mélyre menni. Ezért kell hozzá sub. Ami azokat a frekvenciákat tudja, amit a szatellitek nem.
"Én inkább megfordítanám a kérdést: a legtöbb olcsó szettben miért csak 1 szélessávú hangszóró van? "
Az egy utas megoldás egyáltalán nem jelent feltétlenül hátrányt a több utassal szemben. Főleg nem kisebb teljesítményeknél.
(akkor a jó minőségű fejhallgatók is 3 utasak lennének).
A több utas rendszer egy kényszer megoldás. A nagyobb teljesítmény lesugárzásához nagyobb felület és/vagy vagy löket kell, ami nagyobb mozgó tömeggel jár, ami korlátozza a sávszélesség felső részét.
A több utas megoldás ezt kiküszöböli, de cserébe kapunk számos új problémát. Pl. a keresztezési frekvencia környékén és a fázistolódás miatt...
"Az egy utas megoldás egyáltalán nem jelent feltétlenül hátrányt a több utassal szemben. Főleg nem kisebb teljesítményeknél.
(akkor a jó minőségű fejhallgatók is 3 utasak lennének). "
Hallottál már jól szóló 1 utas szatellit hangfalat ebben az árkategóriában? Mert én nem. :) Persze ezek a 2 utasok se audiophile szintet tudnak, de valami kis magas hang azért előfordul.
A fejhallgatóknak nem sok köze van az aktív hangfalszettekhez, teljesen más kávéház, szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!