Házimozi vélemény?
Azért sztereó, mert sztereo jelet kap jack-rca-n keresztül. Hogy valamelyik ezt a sztereó jelet szétkeveri valami ál-5.1-be, az egy dolog. Szerintem ilyen felhasználás mellé sokkal jobban járnál egy jobb hangú sztereó rendszerrel.
Mondjuk a Philips-en van optikai bemenet, úgy még lenne 5.1-es hang is.
Optikai kábellel működne az 5.1.
Nekem pl nem érné meg 30-ért, de nem vagyunk egyformák. :)
Szerintem (nekem) nem jó ár/érték arányban, mert én nem tudnék vele együtt élni. :) Én kiskorom óta építem a hifit, komponenseket cserélgetek, állítgatok, próbálgatok. Mára eljutottam egy olyan szintre, hogy élmény a zenehallgatás (és a filmnézés), nem csak szól valami. :) Rendes kábelezés nem jön ki 30 ezerből. Persze mindenkinek más az igénye és más mennyiségű pénzt tud/akar erre fordítani.
Az 5.1-es hang az 6 csatornát jelent. Ez nem megy át 2 csatornányi analóg kábelen. Tehát vagy a forrás oldalon van egy dekóder és onnan viszed át 6 kábellel, vagy digitális kábelen, ami dekódolás nélkül viszi az adatfolyamot, majd az erősítő dekódolja azt. Az optikai kábelen érkezhet pl a digitális jel. Hogy adtak-e hozzá, nem tudom, de nem nagy pénz egy alap fajta.
Profi nem vagyok, csak érdekel a téma és igyekszem tapasztalatokat is gyűteni. :)
Csatorna az az 5.1-ből az egyik rész. Van 2 frontod, 2 háttered, 1 centered, meg 1 mélyládád. Ez összesen 6 csatorna. Az 5.1 lényege, hogy a hangsávot eleve 6 csatornásra keverik, tehát úgy van rögzítve a film/zene. 1 adatfolyam tartalmazza mind a 6 sávot, ahogy a sztereó a 2 sávot, oldalt. Namost a sztereohoz ezért kell 2 kábel (pl rca), az 5.1-hez meg 6. Vagy ott a digitális, ami egyben szálíltja az adatokat.
A hifi nem olcsó. A 30 ezer kb semmire se elég. Nem is ismerem ezt a kategóriát, ezért nem is adok tanácsot. Ha tudod, hallgasd meg, utána eldöntöd, tetszik-e. Hozzáteszem osztályokkal jobb hangot kapnál egy használt erősítő + 2 rendes hangfal megvásárlásával. Az is meglenne 30-40ből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!