5.1 bekötés miért nem sikerül?
Vettem egy Logitech Z-906 5.1-es rendszert. Egy Millenium MN 9605 asztali dvd lejátszóra kötöttem föl. A lejátszón kettesével vannak az rca kimenetek (front left,front right, rl, rr, center, sub) A frontot a zöld, a rightot a fekete, a center-subot pedig a narancs színű jackbe kötöttem az 5.1en. Ha jól tudom így kell. Betettem egy eredeti filmet, rányomtam az 5.1re, és a lejátszón is bekapcsoltam az 5.1-et, a hattérzajok, zenék rendes hangon mennek, de pl egy párbeszédnél már van hogy csak az egyik ember hallatszik, vagy egyik sem, ha hallatszik is akkor is halk. Mitől van ez? Mikor stereoba nyomom a lejátszót akkor szól minden rendesen, csak ügye nem 5.1 hatású, minden hang minden hangszórón jön.
Mit kéne kezdenem vele hogy jó legyen? Későbbiekben lehet veszek majd egy optikai kimenetes lejátszót, azzal könnyebb a helyzet, de egyenlőre így szeretném megoldani.
Teszteld le! Nézd meg a YouTube-on: Hangrendszer beállító teszt ( 5.1 Dolby Digital )…
Hangrendszer beállító teszt ( 5.1 Dolby Digital )…: [link]
Ne szarakodj analóg kábelekkel! A Logitech Z-906 -nek van digitális bemenete. Vegyél olyan DVD lejátszót aminek van digitális koax vagy optikai kimenete, és kösd össze azzal. Tudom hogy azt írtad, hogy csak később akarsz ilyet venni. Analóg kábellel sosem lesz az igazi. (Ez csak az én véleményem.)
PC-ről lejátszás se rossz optikai kábelen, de azért egy PC elég nagy háttérzajt tud csinálni. Attól is függ hogy kiviszed-e a PC-t másik szobába, és hogy milyen hűtés van rajta stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!