Meddig bírják a mostani LED tv-k?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy újonnan egy 82 cm-es Samsung Led Tv olyan 80.000Ft és van rá 2 év garancia.
Na már most nézegettem az egyéb aukciós oldalakat is, ahol találtam egy 102 cm-es Smart Tv-t ugyan ilyen áron, csak nincs rá garancia. (2013-as évjárat)
Szerintetek megéri kockáztatni? Vagy ezeknél a tömeggyártásos Tv-knél sose lehet tudni?
Előre is köszönöm!
""Na már most nézegettem az egyéb aukciós oldalakat is, ahol találtam egy 102 cm-es Smart Tv-t ugyan ilyen áron, csak nincs rá garancia. (2013-as évjárat)""
A garancia nem attól függ mikor gyártották a készüléket. Az üzletekben rengeteg olyan elektronikai termék van amit még tavaly vagy tavaly előtt gyártottak - hűtő, mosógép stb... ezekre is a vásárlástól számolják a garanciát. Az általad választott készüléken valószínűleg azért nincs garancia mert nem Magyarországi kereskedőtől származik a készülék ebben az esetben nem jár a Magyarországi jogállás szerinti jótállás.
Azokra a termékekre jár jótállás amiket Magyarországi beszállítók hoznak Magyarországra engedéllyel. Mivel az EU-n belül nem kell vámot fizetni így kerülnek be például Szlovákiából olyan termékek amiket magán vállalkozó hoz be nagyobb mennyiségben majd azt értékesíti. Ebben az esetben Magyarországi jótállás nem adható a termékre.
A tíz éve vásárolt plazma ugyanúgy hibátlan, mint a nyolc éves samu lcd..
inkább a 102 cm-es smartot vedd meg, ugyanis ha a vásárlás napján nincs benne hiba, példul pixelhiány, akkor az örökké tart..
még nem kellett semmire érvényesítenem a garanciát, pedig van pár modern cucc..
nekem is ilyen smart van a szobámban, elmondhatom, hogy baromijó...
..főleg, hogy nem nehéz.... és netezni lehet az ágyból...ha van wifid, akkor csodát látsz nagy képernyőn..
Azt azért jó tudni, hogy a plazmában megy egy számláló, ami mindig egy kicsivel növeli a képernyő működésénél a kép pontok áramát, különben már pár év után alig lenne fénye, ahogy gyengül a képernyő /neoncső elvén működő kicsi képernyő pontok sokaságában a fényerő, ahogy a neon cső is szokott öregedni és gyengülni/.
Az a plazma ami már tíz éven keresztül égette a pixeleit egyre növelt áramra kapcsolva, abban már nem lehet túl sok idő.
A LED-nél ez az élettartam jóval hosszabb, legfeljebb kicsit fogy majd tíz év után a fénye, de van bőven tartalék és még legalább annyit fog menni, ha nem többet.
Persze bármelyik meghibásodhat már akár hazaszállítás után is. Erre csak a garancia idő a biztosíték. Olyant hallottam, hogy külön pénzért is lehet biztosítást vásárolni tv meghibásodás kivédésére, de azt nem tudom hogyan és mennyiért. Az, hogy hány hónapig érvényes ez a fajta garancia, csak attól függ, hány hónapon keresztül fizeted. Így hallottam. persze ez nem a kötelező hanem egy megvásárolt, meghibásodástól védő biztosítást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!