Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez az erősitő el birná ezt a...

Ez az erősitő el birná ezt a hangszórót?

Figyelt kérdés

Erősitő: [link]

Hangszóró: [link]

2014. júl. 28. 01:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%
Hát azt hiszem ki kell hogy ábrándítsalak, de az az erősítő kb.50 wattot ha lead 8 ohmon akkor sokat mondok.Árulkodó a súlya (5,2 kg) , ebből is következik hogy a benne lévő transzformátorból nem lehet kihozni a gyárilag megadott watt értéket.
2014. júl. 28. 12:01
 2/19 anonim ***** válasza:
[link] (esetleg ez)
2014. júl. 28. 12:05
 3/19 anonim ***** válasza:

""Hát azt hiszem ki kell hogy ábrándítsalak, de az az erősítő kb.50 wattot ha lead 8 ohmon akkor sokat mondok.Árulkodó a súlya (5,2 kg) , ebből is következik hogy a benne lévő transzformátorból nem lehet kihozni a gyárilag megadott watt értéket.""

Ezen baromira jót röhögtem!!!!

Ha nem ért hozzá miért írogat ostobaságokat?

Azért mert 5.2 kg miért ne adhatna le nagyobb teljesítményt?

Látom a válaszoló egyáltalán nem ért az elektronikához. Egy 100 wattos toroid trafó is csak 1 kiló a többi elektronika súlya pedig manapság elenyésző.

2014. júl. 28. 15:36
 4/19 anonim ***** válasza:

Nem hallottatok meg a kapcsoló üzemű tápegységről?

Egy számítógép tápja is több 100 wattos lehet még sincs benne többkilós transzformátor.

2014. júl. 28. 15:39
 5/19 anonim ***** válasza:
Az erősítő 480 wattos (4 ohm) a hangszóró 1000 wattig terhelhető - de hát a hangszóró használható az erősítőhöz.
2014. júl. 28. 15:45
 6/19 anonim ***** válasza:

Valóban 10 ezer wattos PKN digitális végfok is 10 kiló körül van egy DVD lejátszónyi burkolatban. A technika fejlődik valóban. De azt nem kapod meg 20-on ezerért.

Ez az Ibiza erősítő elég bóvli, büdös életbe nem jön ki belőle 4-500 watt. Illetve a feszültség meg van benne, amivel egy 8 ohmos szórót hajtva majd fél kilowattot le tudna adni, de amint terhelve is van, van áramfelvétel a kimeneten, összerogyik a táp, leesik a tápfesz. Ibiza, König, Skytec, Dragon, és társai, mind egy kutya.

Viszont a hangszóró sem terhelhető többel mint amit ez az erősítő valóban lead, ugyan olyan bóvli. Tehát végeredményben jó párosítás. A hangszóró 100-150 wattnál nem terhelhetőbb, az erősítő annál többet képtelen leadni.

2014. júl. 28. 16:56
 7/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Az erősítő max. áramfelvétele 300 watt. AB osztályú a végfokozata, ami 60% hatásfokkal bír. Tehát ami valójában kirángatható belőle, az maximum. 0,6*300=180 watt. Oldalanként 90 watt.
2014. júl. 28. 16:58
 8/19 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok: 23.970 forintért ti nem elektronikát,hanem romhalmazt fogtok kapni.De csak biztassátok a kérdezőt.Meg hogy kapcsolóüzemű tápegység ebben az erősítőben, na ne röhögtess!Inkább én kérdezem,hogy TI ÉRTETEK A VÉGFOKOK működéséhez??!A google kidobja ennek a tipusnak a belső elektronikáját , a trafóra rá sem merik írni hány wattos , 2x26 volt ac-t ad le ,ebből meg hozzál ki 160 wattot 8 ohmon.Továbbra is fenntartom,max. 50 watttot ad le ez a cucc jó esetben oldalanként, ennek legalább a duplája kéne ahhoz a mélynyomóhoz amit linkelt.Én csak segíteni próbáltam.
2014. júl. 28. 16:59
 9/19 anonim ***** válasza:
[link] erről beszélek.
2014. júl. 28. 17:10
 10/19 anonim ***** válasza:
2x70 watt/ 8 ohmon az erősítő max. teljesítménye.
2014. júl. 28. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!