Hogyan cserélünk kondenzátorokat? Monitor szerelés. Segítene valaki?
ha rossz kategória, bocsánat.
Tegnap mikor gépeztem, még minden rendben volt. Ma kapcsolnám be a gépet, el is indul, de a monitor ledje kéken villog (egyébként piros szokott lenni, majd ha bekapcsol folyamatos kék.) ...
Mikor kialszik a led, egy halk kattanást is hallani. Olvasgattam a neten, és ha vakuval megvilágítom, akkor a kattanás pillanatában a képernyő fekete semmisébe is rebben, villog egyet.
Azt mondták tápegység probléma. Hogyan lehetne javítani? Leírnátok, hogy pontosan mit kellene cserélnem? Vagy hol keressem a hibát? Honnan tudom hogy BIZTOS az- e a gond?
Javításnál, mely részeknél ügyeljek, melyik adhat halálos áramütést is akár, ha pl. egy teszt során véletlenül hozzányúlok?
Írták hogy ''cseréljem ki a kondenzátorokat amik púposak'' .. csak szimplán törjem le, és forrasszak újat a helyükre?
Segítsetek kérlek.
Tyűha... biztos, hogy a monitor a ludas? A gép bebootol? Van üdvözlő hangja az oprendszernek?
Másik monitorral próbáltad? A monitort másik géppel próbáltad?
Javaslom, hogy kondenzátor cserét szakember végezze (ha tényleg ez a baja), mert neked nincs meg hozzá a megfelelő tudásod ("törjem le")
"Írták hogy ''cseréljem ki a kondenzátorokat amik púposak'' .. csak szimplán törjem le, és forrasszak újat a helyükre? "
Mind a kettő jó megoldás. Főleg alaplapi kondinál. Aztán kuka. Vagy mindjárt.
"Olvasgattam a neten, és ha vakuval megvilágítom, akkor a kattanás pillanatában a képernyő fekete semmisébe is rebben, villog egyet."
Azért ez se semmi... Inkább vegyél egy LCD monitort...
Bocs, de olyan szinten komolytalan, amiket írsz, hogy erre ne várj értelmes választ. Az fog esetleg tanácsot adni szereléshez, aki maga sem ért hozzá. Te is abból meríted az önbizalmat, hogy fogalmad sincs mit csinálsz. "Cseréld ki a púposakat", nevetséges, ez egy szakma, ennél azért több hozzáértésre van szükség.
Ha már nem kell a monitor, akkor persze lehet bátran pörkölgetni a pákával, nem probléma, de működni nem fog, sőt még inkább tönkreteszed, ennek van a legnagyobb esélye.
köszönöm:)
mentek a zöld kezek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!