Hogyan szereljünk be egy hangfal szettet (5.1)?

Figyelt kérdés

Na sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy most kaptam egy kisebb hangfal szettet. Négy darab kis hangfal, egy center hangfal és egy mélynyomó van hozzá. Ezt így sikerült szerezni és nem volt hozzá átalakító csak a kábel. A hangfalak hátulján ilyen csatlakozó van ( [link] és a vezetékek vége banán dugós. Annyi lenne a kérdésem hogy ehhez most átalakítót kell vennem vagy pontosan mit hogy be tudjam üzemelni a számítógépemhez és majd a DVD lejátszómhoz. A számítógépre nem szükséges az 5.1-es hangzás csak annyi hogy szóljon mindegyik jól. A DVD-nél meg örülnék ha 5.1-es hangzást el lehetne érni. Szóval még egyszer annyit szeretnék kérdezni hogy mit kell vennem ehhez hogy működjön?

2013. dec. 17. 20:15
 1/2 Osynho ***** válasza:

Erre a csiptetősre nem fog rámenni a banándugó, azt le kell vágni és a csupsaz kábelt a csiptetőkbe dugni.

Az erősítőbe meg jack-rca-val mehet a pc. Igazából így elég nehéz, mert nem írtál semmi konkrétumot a hifiről. Bemenetek, stb? A dvd lejátszóhoz vagy 3 pár rca-val lehet kötni, vagy digitális kábellel (ha van belső DTS, DD codec a hifiben). Így lesz 5.1-ed.

2013. dec. 17. 20:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Az igazság az hogy ha belegondolok DVD lejátszómhoz nem is nagyon kéne. Mivel csak hangfalak vannak ezért jól jönne egy erősítő. Szóval ha tudnátok nekem olyan erősítőt ajánlani (linkelni) ami jó lenne a céljaimra annak örülnék. De azért olyan nagyon drágákat ha lehet akkor ne mondjatok, inkább az olcsóbbakat. Meg nekem az is lég ha nem szól 5.1-esen hanem az egész szól, hisz csak zenehallgatásra használnám meg néha egy két film megnézésére. (Bocsi nem igazán értek ehhez a témához. Forrasztás, blankolás ezek mennek de hogy én most hogy rakjam ezeket össze... Na azzal már baj van.)
2013. dec. 18. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!