Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha még sosem csináltam elektro...

Ha még sosem csináltam elektromos cuccokkal babrálást, lehet bajom, ha ledekkel szórakozok?

Figyelt kérdés

Villogó ledet akarok!

De nem találok, de csinálni lehet, tele a net 1000 ilyen oldallal, leírással!

Most egy 12 voltos akármi nem fog agyoncsapni nem?

2013. dec. 27. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy majdnem kisebbet ráz mint egy tecsós kocsi, szóval elvileg nem lesz belőle gond. A másik dolog, hogy én is szoktam ilyenekkel szórakozni, és még élek :D
2013. dec. 27. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Hiányoztál fizika óráról?

azért 12v autóaksival ne szórakozz :).

Trafóval már lehet.

2013. dec. 27. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Áramütést biztosan nem szenvedsz 12 Volt-tól,a lakást felgyújtani viszont tökéletesen megteszi,tehát légy körültekintő.
2013. dec. 27. 22:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyen áramnál 110 volt, váltónál 50 volt a bőröd átütési értéke.

Persze ez nem garancia semmire, ha vizes a kezed 1 volt is megráz.

Attól függ mi a fesz. forrás. Mert ha sorba kötött ceruza elemek, zsebtelep, akkor pár ezred amperekkel van dolgod, szórakozhatsz. De ha egy autós akksi, akkor nem ajánlom, mert véletlen rövidre zárod, seperc alatt átküldesz a vezetéken akár 500-1000 ampert is, majd felrobban az akku. 0,1 amper már halálos lehet.

2013. dec. 28. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:

"Egyen áramnál 110 volt, váltónál 50 volt a bőröd átütési értéke.

Persze ez nem garancia semmire, ha vizes a kezed 1 volt is megráz."

Hogy te milyen okos gyerek vagyol....

Nem bőrátütést mérnek hanem innentől válik veszélyessé áramütés szempontjából,magyarul innentől ráz,ez alatt csak égési sérülést,vagy tüzet tud okozni ha például rövidre zárod.

2013. dec. 28. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor bizony nem jól tudod. A szakkönyvekben is úgy írják, hogy ezen feszültség érték fölött tud áthúzni a villamos áram, a bőr felső elszarusodott rétegén.
2013. dec. 28. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem jól tudom,az a lényeg hogy te tudod,már belefáradtam hogy hozzádhasonlókkal vitatkozzak.Téged rázott már meg zseblámpa,vagy telefontöltö,vagy egy autó,azért mert nedves volt a kezed?egyenáram 70,váltakozóáram 35 volt-tól ráz,és ezt nem csak olvastam,hanem ez tapasztalat,ami neked nincs.Az ilyen okos gyerekek miatt újra kell írni a nemzetközi szabványokat,mert őket egy 3 voltos zseblámpa is agyonb...sza.
2013. dec. 29. 06:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát te hülye vagy. :D Fingod nincs az egészről.

Amúgy genetikán is múlik, meg attól hogy hol ér a testeden az áramütés. Dolgoztam olyan emberrel akinek olyan a tenyere, hogy a 400 volt sem húz át a bőrén.

Honnan szedted ezt a 37 meg 70 voltot? :D Próbálgattad otthon egy tápról, hogy 36,5 volt még nem ráz meg, de 37,1 már igen, vagy mi? :D Istenem...

Azért azt megnézném hogy miután vízbe mártod a kezed fél percre, majd rátenyerelsz egy akku két sarujára, milyen fejed lesz utána...

2013. dec. 29. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!