Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan állítsam be az autóhifi...

REMUS 87 kérdése:

Hogyan állítsam be az autóhifierősítőmet?

Figyelt kérdés
nagyon sok fórumon utánajártam és már jó pár szakembert és olyan személyt aki jártasabb az autóhifiben megkérdeztem. van aki azt mondja álítsak a fejegységen minden hagszinszabájzót nullára még a loudness-t is a hangerőt meg tekerjem fel max 3/4 -ig és úgy álítsam be az erősítőt. viszont van aki azt mondja hogy tekerjem fel maxra a hangerőt és úgy. sőt azt is mondták hogy teljesen mindegy hogy hogy van beállítva a hangszín csak a hangerő legyen beállítva max 3/4 -re és úgy kell beállítani. mert nemrég vettem egy új mélynyomót és hozzá másik erősítőt mert a régi nyomóm elfüstölt, elvileg mert rosszúl volt beállítva a hangcucc. most külön erősítőröl szól a szett és a mélynyomó. nem szeretném ismét elküldeni a nyomót a rosz beállítás végett. akkor most hogyan is kell jól beállítani?

2014. márc. 14. 14:12
1 2
 11/17 dirtboy ***** válasza:

totál elbeszélünk egymás mellet.

egy nyomót lehet hajtani 1Wattal is,pl érzékenységet 1W mellett mérnek.

egy erősítő hiába tud pl 250w rms-t ha pl a hangerőt le veszed a teljesítmény is vissza esik.

egy csomószor van hogy alig kap pár wattot a hangszóró hiszen nem üvölteted állandóan.

a nagyobb teljesítményű erősítő azért johet jól mert nagyobb hangerőt el tudsz érni mielőtt torzítana de nem jelenti azt hogy a kis erősítő egyenlő a mély elfüstölésévél.

most már érthető vagy hogy kellene leírnom?

megjegyzem elég fura hogy ezt nekem kell magyaráznom holott asztalos és emelőgép kelezői szakmám van.

2014. márc. 15. 17:52
 12/17 A kérdező kommentje:
bakker. tényleg elbeszélünk egymás mellett. hisz írtam hogy amivel hajtom a nyomóm erősítő az DIGITÁLIS, nem pedig analóg. az analóg erősítő az tud torz jelet küldeni mert az a sinus jelet erősíti fel. egy digitális pedig azt átalakítja digutális jellé és utána szólaltatja meg a nyomót. a fejegységtől RCA kábelen jut el a jel az erősítőig és nem a végfokról kapja amiről bizonyos hangerő felett tényleg torz jel jön. akkor most mi itt a nem érthető?
2014. márc. 15. 18:47
 13/17 dirtboy ***** válasza:

na ez az analóg itt digitális ott nekem nem olyan téma ami fekszik,prohardver autohififórumán érdelkődd ezt meg ott tuti kenik vágjág.

nekem fejről rca kon keresztül megy az erősítőkbe a jel,nálam nincs ilyen bonyolítás.

2014. márc. 15. 18:55
 14/17 A kérdező kommentje:

és jut eszembe. ha már digitális erősítő. akkor nézzünk egy digitális jelet. pl: 1001100001111010001

ebbe hol látsz torzítást?

ha jól tudom sehol. mert ezekben nincs is.

az analógban viszont van ahogy azt a pár válasszal elöbb küldött válaszodban mellékelt kép is illusztrálja

2014. márc. 15. 19:01
 15/17 dirtboy ***** válasza:
most nem tudom miért lázadsz de ezt a stílust a prohardveren majd hagyd el mert sokkal kevesebbért is abba hagyják neked a segítség nyújtást az ottaniak.
2014. márc. 15. 19:27
 16/17 A kérdező kommentje:
nem áll szándékomban lázadni. semmi ilyen célom nem volt. bocs ha valamivel megzavartam a nyugalmad vagy valamivel kellemetlenséget okoztam
2014. márc. 15. 20:21
 17/17 Möstern válasza:
az 1010101110101010 is egy úgynevezett szinusz jel. Olyan mint az analog barátja, de jó volt az egészet végigolvasni, danke sikerült egy szép napot okoznotok :D
2014. ápr. 22. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!