Hogyan állítsam be az autóhifierősítőmet?
equalizereket kell ki iktatni.
ha jól kábeleztél be mindent akkor beállítással nehéz tönkre tenni max ha kiütsz valamit.
hangzást,vágásokat alacsonyabb hangerőn állítsd be.
a szett erőjét lehet vissza kell fogni ha hangosan is hallgatni szeretnéd a zenét.
olyankor tekerd fel a hangerőt lassan aztán nézd a membránt hogy menyire jár,ha még nem elég hangos neked de más sokat mozdul el akkor visszább vehetsz az erősítőjén.
a frekvencia vágással is tudod a mozgást korlátozni de addig azért nem árt le engedni ameddig a nyomó fel van engedve.
a régi nyomód élfüstölese lehet inkább a gyenge erősítő miatt volt nem?
gyenge erősítő,nagy hangerőnél küldte neki a négyszögletes jelet,az meg szépen megégette a tekercset.
igen. kicsi volt az erősítő amiről hajtottam és tuti az küldte el a nyomót.
szerinted a Sinus Live SLA 500 V2 -es digitális egycsatornás (monoblokk) erősítő elég egy JBL GT5 12 -es mélynyomóhoz?
a maxot nem hozod vele ki a nyomóból de zenélni elég lesz szerintem az az erő is.
300-350W maxot ki lehet kb csikarni a sinusból,rms teljesítménye valahol 160-180Wattnál lehet.
jbl meg nem rossz érzékenységű,olyan átlagos, lesz azért hangnyomás a kocsiba.
hol nézted ezt a 250W RMS-t?
én néztem az amp-performance-on de nem tesztelték,az látszik hogy 40A bizti van benne az elég kevés,szóval érdekelne hogy hol sikerült a test 250W RMS teljesítménnyel 4ohmon.
itt egy link ahol van pár info. megnéztem több oldalt és ott is ezek az infok vannak. google -be beírtam és az dobta ki az oldalakat
nem tom hogy mennyire valóasak az adatok, ezért kérdezek.
nem szeretném elküldeni megint a nyomóm
ja hogy ezek,ezek abszolút nem valós adatok.
a nyomó élfüstöleshez gyenge erősítővel az kell hogy túl hajszold az erősítőt.
egy sokkal gyengébb erősítővel is meg lehet hajtani egy mélynyomót csak a hangerőre kell figyelni.
amég nem hajtod túl és tiszta jelet küld a nyomónak addig nincs gond,a gond akkor kezdődik mikor úgy döntesz hogy akarsz egy kis hangnyomást és feltekerd a hangerőt.
az erősítőből próbálod kihozni a maxot de az már nem tud normális jelet küldeni.
tehát a kis erősítő sem égeti le ha nem akarod túl hajtani hanem bele törődsz abba hogy bizonyos szintig tekerheted utána viszont állj.
ezért is vannak erősítőknél drága de nem túl sok watt teljesítményű erők.
azok nem torzítanak be egyhamar míg egy gyengébb alkatrészekből megalkotott erő hiába tud esetleg több wattot /és itt most valósról beszélek/ nem tudod kihasználni mert hamar kezd torzítani.
akár egy fejegység,hiába tud kb 4x20wattot hamar rossz minőségű lesz a jel,ezért nem is ajánlott arról értelmesebb szettet hajtani.
igen ezt a sinus jeles dolgot értem. autótechnikus a végzetségem. szóval tanultam elektronikát is, és picit értek hozzá. a hangtechnikám is én szereltem be. tudom hogy kis teljesítményű erősítővel simán ellehet füstölni egy nagy teljesítményű nyomót hisz pont így jártam én is. épp ezért kérdeztem hogy a mostani az jó-e. szoktam hangnyomásversenyekre is járni és helyezéseim is vannak.
esetleg tusz egy jó erősítőt amivel meghajthatom a nyomóm (4Ohm 275RMS) úgy hogy ne füstöljem ismét el?
egy csomó ilyen erősítő van csak kérdés hogy mennyi pénzed van.
használtan érdemes erőket vásárolni így nincs értelme konkrét típusokat mondani,szét kell nézni a használt erő piacon hogy mik vannak jelenleg eladósorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!