Hogyan érné meg váltani?
Jelenleg egy Series 3-as Samsungom van win8-al. A rendszer teljesen jó, gyors, szeretem nagyon. Ám a gép 3x volt már szervizben, és 1x teljesen cserélve lett. Olvastam, hogy nagyon mások se vannak megelégedve a 3-as szériával, mert a Samsung az olcsó cuccait pakolja bele, és köztudott, hogy a Samsung nem tud olcsó JÓT gyártani.
Kissé irritál, hogy 1 éves géppel 4x volt gond. Mivel a világ 72. legjobb egyetemén tanulok (nem felvágásból mondom) és a tanulmányaimhoz elengedhetetlen egy laptop, így kell a megbízhatóság. Hobbim - már amikor az időm úgy engedi - a fotózás. Egyre erősebb ez a fotózás számomra, a tanulmányaimmal összefüggésbe is kerül idővel.
Szóval, érdemesebb lenne egy más márkára váltani? Mennyire megbízhatóak a Mac-ek? Mert, hogy ezen is gondolkoztam. A rendszert ismerem nagyjából, ám a tartósság lenne a lényeg számomra.
Milyen MacBook-ot javasoltok, vagy milyen más márkát? Csak Windows és OSX jöhet szóba. Ha Mac, akkor nem fogom megvenni azt a hiper vékony cuccot. Tetszik, de tartok tőle.
A normális válaszokat köszönöm, és bocsi, amiért hosszú lett, próbáltam rövidre fogni.
Tehát belinkeltél jóval gyengébb CPU-val,
jóval gyengébb akkukkal,
jóval kisebb felbontással,
SSD-vel nem,
billentyűzet világítással, stb-vel sem rendelkező gépeket.
És szerinted ezek egy kategóriában vannak azzal amit egy MBP nyújt.
Érdekes!
Igen, abban az egyben van háttérvilágítás, meg a kijelző mérete is hasonló. De az 1600 x 900 felbontás igencsak messze van a 2560x1600-tól.
Plusz az üzemideje is messze elmarad.
Most komolyan?? Van benne valami 8GB-os SSD és te ezt hasonlítod egy 128GB-os SSD-hez aminek még a sebessége is messze meghaladja a FS-ben lévőt???
Próbálkozhatsz, de nyugodj bele, hogy egy olyan tudású laptopot, mint egy MBP nem kapsz meg sokkal olcsóbban.
Persze mindig vannak ilyen hozzád hasonló okoskodók, hogy ők féláron sőt még akár harmad árun is tudnak olyan gépet, mint egy Mac, csak valahogy sosem jön össze, hogy azokat tudja és annyiba is kerüljön.
Sokkal olcsóbban nem lehet olyan gépet venni, nem véletlenül.
Nos! Sikerült életet lehelni a gépembe. Legutóbb a winyó kapitulált, most meg valami nagyon nem tetszhetett neki frissítés közben állandóan lefagyott. Így legyalultam mindent, és feltettem -csiribú-csiribá- nem eredeti win8.1-et. (XP óta az első nem eredeti OS-em, de majd lesz eredeti) Gyorsabb egy picit, viszont az aksiidő nagyon sokat javult, halkabb is lett, meg hát funkcionalitásban is bővült a 8-ashoz képest.
A vitához hozzászólva. MB-t csak akkor vennék, ha jó árban van. Jelenleg Bécsben is 1000€-n tanyázik a legolcsóbb MB. És 750€-nál többet nem szeretnék kiadni gépre, ami jelenleg 230 ezer Ft, mert lehet külföldön dolgozok, de diákként én még nem tudok összeszedni annyi pénz munkából, hogy vegyek egy MB-t. Márpedig a jelenlegi gépemmel kell valamit csinálnom mert nem utálom, hogy állandóan van valami baja.
Toshiba milyen gépeket gyárt? Családban van egy 7 éves darab, még mindig működik, sose volt semmi baja, és gyors is. De 7 évvel ezelőtt még a minőségre is adtak a gyártók, most meg már csak a külsőre meg a garancia időn belüli működésre, és kész... Ehez képest az 1 éves Samsungomnak decemberben jár le a garija, és gari időn belül 4x volt már a központi szervizben, és 1x cserélték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!