Hogyan érné meg váltani?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy Series 3-as Samsungom van win8-al. A rendszer teljesen jó, gyors, szeretem nagyon. Ám a gép 3x volt már szervizben, és 1x teljesen cserélve lett. Olvastam, hogy nagyon mások se vannak megelégedve a 3-as szériával, mert a Samsung az olcsó cuccait pakolja bele, és köztudott, hogy a Samsung nem tud olcsó JÓT gyártani.

Kissé irritál, hogy 1 éves géppel 4x volt gond. Mivel a világ 72. legjobb egyetemén tanulok (nem felvágásból mondom) és a tanulmányaimhoz elengedhetetlen egy laptop, így kell a megbízhatóság. Hobbim - már amikor az időm úgy engedi - a fotózás. Egyre erősebb ez a fotózás számomra, a tanulmányaimmal összefüggésbe is kerül idővel.

Szóval, érdemesebb lenne egy más márkára váltani? Mennyire megbízhatóak a Mac-ek? Mert, hogy ezen is gondolkoztam. A rendszert ismerem nagyjából, ám a tartósság lenne a lényeg számomra.

Milyen MacBook-ot javasoltok, vagy milyen más márkát? Csak Windows és OSX jöhet szóba. Ha Mac, akkor nem fogom megvenni azt a hiper vékony cuccot. Tetszik, de tartok tőle.

A normális válaszokat köszönöm, és bocsi, amiért hosszú lett, próbáltam rövidre fogni.

2014. jan. 22. 15:40
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
3 év szavatosság valóban előírás tartós fogyasztási cikkek esetén, de az nem teljesen ugyanaz mint a jótállás, több fáradtsággal jár ezt érvényesíteni.
2014. jan. 23. 10:03
 22/35 anonim ***** válasza:

"Jótállás és garancia ugyanazt jelenti, "

Mondtam, hogy amihez hülye vagy, arról ne okoskodj.

Na hol van a gép ami megfelel a feltételeknek és maximum 266e?? Mert ezt állítottad, hogy kihozol egy ilyen gépet ennyiből. Ja, hogy az nem megy csak az okoskodás.

Kérdező, igen Ausztriában sokkal olcsóbban lehet gépet venni.

Ha meg tudod ott venni, akkor vegyél ott. Használtan meg még olcsóbb ott.

A win8-at nem tudod bármire feltenni, főleg nem régi gépekre úgy, hogy rendesen működjön. Mi most kaptunk egy rakat gépet ami win8-ról lett downgradelve win7-re, mert a win8-al komoly kompatibilitási gondok vannak.

2014. jan. 23. 10:34
 23/35 A kérdező kommentje:
Ha veszek, akkor rendszerrel együtt veszek gépet. A jelenlegi gépemen frankón fut a 8. Minden driver fent van, viszont a 8.1 valamiért összeakad a videókártya driverrel....pedig az utóbbi kapott egy 8.1-hez frissítést.
2014. jan. 23. 11:59
 24/35 anonim ***** válasza:
Akkor magyarazd el kérlek h szerinted mi a különbség a jotallas és garancia között. Mutathatsz egy releváns forrást is ami ezt állítaná.
2014. jan. 23. 12:44
 25/35 A kérdező kommentje:
Hehe...2 hete kaptam vissza a szervizből, most megint nem működik. :) Pedig kéne. :)
2014. jan. 23. 16:39
 26/35 anonim ***** válasza:
mi volt a baj, most mi a baja?
2014. jan. 23. 19:17
 27/35 anonim ***** válasza:

Kicsit beszállva a vitába: én is leginkább egy üzleti "PC" notebookot ajánlanék. HP ProBook, Lenovo T széria, vagy Dell Latitude. Acert kerüld el messzire, Asust szintén. Papíron nagyon csábító, amit nyújtanak, de környezetemben túl sok megbízhatatlan (nem 100 ezres "bóvli" árkategóriájú) gépet láttam, hogy magamnak biztos ne akarjak ilyet. Az sem véletlen, hogy nagyvállalatoknál nem ezeket veszik a munkatársaknak...

Ennek ellenére, Mac-ek sem rosszak, csak nem biztos, hogy számodra a legmegfelelőbbek. Fotószerkesztéshez Apple Aperture állítólag jó, de ha egyetemen van hangsúly, valószínűleg PC-vel jobban jársz (nem mindenhez van OS X-es verzió, vagy nem biztosítanak felsőoktatási kedvezményt rá). Maces Office-t is gyűlölöm, bár ha magyar karaktereket/helyesírás ellenőrzőt nem kell használnod, még akár használható is lehet.

1 év garanciából megbízhatóságra nem, inkább csak Apple zsugoriságára lehet következtetni. Persze rizikófaktor mindig ott van, de ha használtan veszed, lehet, hogy találsz AppleCare-rel bővített gépet.

Azzal is egyetértek (másik oldalon), hogy egy MacBookot nem érdemes 1:1 összevetni egy PC-vel (és főleg ne egy Acerrel...:D). Az említett touchpad pl zseniális, de ehhez kell a szoftveres támogatás is, OS X alatt pl eszembe nem jut egér után nyúlni, Windowson pedig touchpaddel vagyok ugyanígy (dualbootos a gépem), ugyanígy az akkumulátor üzemidő is verhetetlen, gép is síri csendben végzi dolgát (főleg mióta SSD van benne). OS X bár nem tökéletes, de néhol sokkal átgondoltabb, mint a Windows (pl eszközök leválasztásakor nem csak szól, hogy valami használja, hanem meg is mondja, mi teszi azt), de nekem utóbbival sem voltak komolyabb problémáim az utóbbi pár évben (bár 8.1 dobott már kékhalált frissítés közben, de ezt leszámítva stabilnak tartom).

MacBook Air-t én sem ajánlanám, leginkább a bővíthetetlensége miatt, illetve mert ha egyszer elhasználódik az SSD, érdekes helyzetbe kerülhetsz. Egy sima Pro alighanem elég lehet, és a későbbiekben rakhatsz a HDD helyére SSD-t (én is így használom az enyémet).

2014. jan. 23. 22:45
 28/35 anonim ***** válasza:

"MacBook Air-t én sem ajánlanám, leginkább a bővíthetetlensége miatt, illetve mert ha egyszer elhasználódik az SSD, érdekes helyzetbe kerülhetsz."

Cserélhető az SSD csak egyedi a csatlakozója, de gyártanak ilyet a nagyobb cégek, így bővíthető ha kicsi a tárhely vagy tönkre megy.

Akkor miért kerülne érdekes helyzetbe?

A sima MBP-ben nagyon kicsi a felbontás. 1280x800 ez manapság már lassan nevetséges lesz ebben a kategóriában.

2014. jan. 24. 06:25
 29/35 anonim ***** válasza:

Elnézést akkor, az Acer-es példát csak azért hoztam, mert a kérdező Acer v. Asus márkákban gondolkodott először.

Akkor említenék pár alternatívát, amiről az a saját véleményem, hogy jobban megéri mint a MBPro, vagy Air, és az említett 266 ezer forinton belül vannak. Nem akarom leszólni ezeket a termékeket és senkit sem bántani ezzel, biztos vagyok benne, hogy az OSX kellemesen és stabilan használható, a touch pad-jének a kényelmes használata is jogosan mellette szól, ha valaki annyira igényes és annyira közelről szeretné bámulni a képpontokat hát oké, retina kijelző. Az Apple üzleti modelljét tartom csak undorítónak. Ha minőségről és ennek a megfizetéséről beszélünk, akkor szerintem jogosan követelhetnénk 5 év garanciát is a készülékeikre. Ha a tisztelt kérdező mégis végül valamilyen MacBook-ot választ, tényleg vagy külföldről, vagy olyan használtat vegyen, amit említettek itt előttem, az eleve bővített garanciaidős változatot.

Most pedig akkor pár konkrét ajánlat, ötletként.

Nem tudom kinek mennyi tapasztalata van a 4. generációs i_ processzorokkal, sok embertől hallottam viszont panaszkodást HD video tartalmak esetén, elő szokott fordulni, hogy 20-30 perc után belassul a lejátszás és le kell állítani aztán újraindítani az adott filmet. A 3. generáció-val nem találkoztam még hasonlóval, ezt tán még érdemes bekalkulálni, de persze nem biztos, hogy nálad is előfordulna és lehet, hogy ki is javítják hamarosan driver szinten.

[link]

Ez még win7-es, nem merném 100%-ban állítani, hogy jó win8.1-el is, a többihez már win8 jár.

[link]

[link]

Ha ugyanezen az oldalon beállítjátok az árkategóriát akkor még sok hasonlóan jó termék akad.

2014. jan. 24. 12:18
 30/35 anonim ***** válasza:
Talán ezt a Hp-t benéztem, mert ennél is 1 évet írnak.
2014. jan. 24. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!