3D-s film,3D-s tartalom problémák - mi lehet a gond?
Problémáim vannak a 3D-s tartalmakkal, melyek a következők:
1.) Egyazon filmben, klipben, stb. némelyik jelenetnél pár tárgyból dupla van (ez lehet előtér, háttér éles, elmosódott is). Viszont a többi része nagyon fasza.
2.) Szoktam találni olyan klipeket, ahol a tárgyak 2 oldalán erősen látszik a két szemnek külön-külön szánt kép, így két oldalt szellemképe van a tárgynak, különösen sötét háttér előtt világos tárgy. általában az egész klipre jellemző.
3.) Az első 2-vel összefügg: a túlzottan kiugró tárgyak sose egyek. vagy az 1-es vagy 2-es jelenség látható rajtuk.
Adatok:
tv: Panasonic P42ST50 (plazma, aktív)
lejátszó: Asus BDS-500 (Qdeo, iso-ból és könyvtáról is játszik dvd-t, brd-t:)
(tehát nem a tucat szarok, mit led samsung, lg és társai)
szemüveg: samsung SSG-P51002 (na, próbaképp, mert nem 20000 volt, mint a Pana:)
Minden mindig azonnal működött a rendszeren.
Ha már volt ilyen kérdéskör, linkelné vk.?
Én úgy tippelem, hogy a filmkészítésnél csúsznak be ezek hibák, de ha valaki nagyon hozzáértő relevánsan hozzá tudna szólni, szívesen hallgatom, mert végül is ezért írtam ide.
Eddig csak 1 filmet néztem 2 verzióban:
-Avatar extended (valami furcsa kevert 2D-3D-ben)
De mindkettőnél voltak néhány jelentben ketté esett tárgyak (pl. nagy ragadozó jön ki a fák körül a háttérben)
Viszont klipet rengeteget néztem a
-3doo-ról. Na, ott van minden fajta tök jótól a k szarig. (Pl: Ztring Theory: tökéletes, Pinkau 3D Ocean Dive: közel tökéletes, itt ott a buvár sárga csöve a fekete ruhája előtt szellemképes, The plan: ugy szét van esve, hogy nem bírtam végignézni)
Ott van még a szemüveg (Samsung:P lehet gyenge pont...
De próbáld meg megnézni, amiket mondtam, kritikus szemmel!
Nem akarom megválaszolni a saját kérdésemet, mert nem tudom pontosan, de azt sejtem, hogy
-a szellemkép talán azért van, mert a szemüveg nem zár precízen (vagy a tv nem vált precízen) (Samsung vs. Panasonic?)
-a kettős tárgyaknál viszont valami filmbeli feature-re gyanakszok.
Viszont ismétlem: ezek nem mindig vannak. Illetve én minden szart észreveszek a képen.
Úgy is látod a szellemképet, ha közben egy próbára az egyik szemed becsukod? Vagyis egyik oldalon is mindkét képet látod?
ilyent eddig csak passzív szemüveggel a passzív 3D-s tvnél láttam, amikor kicsit magasabbról néztem a képet.
Ha egy szemmel nézve is jelentkezik az aktívnál aktív szemüveggel a kettős kép, akkor az lehet, hogy a szemüveg hibás, gyengén zár. Esetleg próbáld másik elemmel vagy másik szemüveggel. gondolom nem csak egy van hozzá.
Igen, de bal szemmel a jobbat, jobb szemmel a balt.
A szemüveg nem hozzá volt (ld.: témanyitó kérdés->adatok), csak a szabvány ua. 2 szemcsi van, mindkettő uolyan. Elvileg jeleznie kell, ha már gyenge az elem, de veszek majd egy új elemet.
Ez a tv egy Pana plazma, aminek tulajdonsága, hogy 3D módban kifényesíti a képet, mert a szemüveg sötétít ugye.
A Samsung el van foglalva az lcd-kkel, mert ugye ő az egyik a 2-3 gyár közül a világon, ahol lcd panelt gyártanak, ezért gondolom, a szemcsi lehet ahhoz a szar kontrasztarányhoz van, bár kompatibilis samsung plazmához is, ami fingom nincs hogy adja a képet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!