Multigod97 kérdése:

Miért utáljátok az Applet?

Figyelt kérdés
Mármint, ugye most pereskedik és szerintem teljesen jogosan mivel, a Samsung ellopott rengeteg szabadalmát. Mindeki írja mindenhol, hogy milyen szar az Apple, meg hogy mi a $z@r+ képzelnek? De a Samung most az LTE szabadalmak miatt akar visszaperelni. Amúgy én egy boldog iPod touch 4g, iPad 2 és retina Macbook tulaj vagyok, szoval ott vagyok a témában.

2012. szept. 1. 16:39
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
77%

Hu, egy másik kérdésből bemásolom a válaszomat, nincs kedvem megint kifejteni.

Az Apple igazából ott kapott vérszemet amikor több éven át milliárdokat ölt fejlesztésekbe és tesztelésekbe hogy kidolgozzák, miként lehet egy ilyen telefon a legkezelhetőbb, legtökéletesebb. Erre jön a Samsung és gyakorlatilag csinál 3 hónap alatt egy ugyanolyan telefont mint fizikai kinézetben (most nem az nagy képernyő, gomb nélküli formára gondolok) mint pedig operációs rendszer kinézetben. A tableteknél detto igyanez volt a helyzet. A Samsungtól a nyilvánosság elé kerülő e-mailekben ilyenekről beszéltek, hogy erre meg arra hogyan kellene jobban hasonlítania a Samsung telefonnak az iPhone-ra (egyébként ez egy döntő dolog volt a perben). Pláne hogy az Android eredetileg egy QWERTY billentyűs BlackBerry utánzatokra fejlesztették, csak az iPhone kiadása után csinálták meg a jelenlegi formára. Egy részről nagyon is meg tudom érteni az Apple-t amikor ennyire pofátlanul lemásolták a telefonját. Az Apple is nyíltan kimondta, nem az a bajuk hogy olyan megoldásokat használtak a Samsungban mint az Apple, hanem egy az egyben lemásolták azt, és ezekkel a szabadalmi hülyeségekkel támadták be, mivel mással nem tudták megfogni. Valamint a Google is rászólt egyszer az Samsungra hogy csináljanak valamit a az Androidjukkal, mert ez nagyon úgy néz ki mint az iOS.

Másrészről meg hülyeségnek tartom, mert ezt peren kívül is el lehetett volna intézni, és lehet hogy mind a két félnek sokkal több előnye származott volna belőle.

Nem azt mondom hogy az Apple szarta a spanyol viaszt. De tény és való, hogy ha ők nem rázták volta fel akkoriban a mobiltelefon piacot, és a tablet piacot, akkor még a mai napig a legkomolyabb telefonok a fizikai QWERTY billentyűzettel rendelkeznének, a PDA-k (mert eredetileg erre alapul az össze érintőkijelzős telefon) pedig még mindig megmaradna annak a szűk geek és és üzletember rétegnek. A tabletek pedig szintén ebben a rétegben lennének még ma is.

A Samsung tulajdonképpen egy az egyben az iPhone és az iPad ökoszisztémáját nyúlta le. Nem avval van a gond hogy 1-2 dolgot átvitt a saját mobiljaiba, vagy a formavilágnak egy részét. A Samsung ügyvédje a bíróságon messziről nem tudta megkülönböztetni a két telefont. Valamint kikerült egy dokumentum ahol a Samsung a saját Androidját hasonlítja össze az iOS-el, és ott irkálják hogy miben kellene jobban hasonlítania rá.

Más gyártót nem hinném hogy fog perelni, most a Google fog beszállni a pereskedésbe, mert felvásárolta a Motorola Mobility-t, és az ezzel együtt jött szabadalmakkal támadja az Apple-t, és azt akarja elérni hogy tiltsák be az iPhone-ok importját az USA-ba. Az Apple pedig a Google Android operációs rendszerét támadja, tehát itt még lesznek érdekes dolgok, és igen nagy a tét.

Nekem a személyes véleményem az hogy az Apple nem fog ebből soha rosszul kijönni, pláne nem amerikában, ugyanis a legértékesebb amerikai cég az Apple, ehhez képest a Google sehol sincs, és az Apple termékek baromi sokat hoz az amerikai gazdaságnak. Valamint az Apple-nek is van bőven fogása az Anroid rendszeren, tehát itt még lesznek vicces dolgok.

Én az egészben csak azt találom szomorúnak hogy aki mostanság valami egyedit csinál, és próbálkozik valami újítással, azoknak nem jön össze. Pl. a Nokia. De talán ez a per kicsit helyrerázza az összes gyártót, és arra fognak törekedni hogy az összes gyártó belevigyen az összes telefonjába valami formai egyediséget, valami ami csak a saját gyártójára jellemző. Ezek nagyon hiányoznak a mostani mobiletelefonokból. Bemegyek a mobilboltba, van 40-50 telefon egymás hegyén hátán, mindegyik ugyanúgy néz ki, talán csak a kijelzőméretekből lehet találgatni hogy ez most melyik melyik.

2012. szept. 1. 20:46
 22/40 anonim ***** válasza:
54%

Ó, kérdező, tulajdonképpen mi fáj neked? Megtudtuk, hogy megszámlálhatatlan Apple készüléknek vagy a birtokában, dolgozol is velük és itt nyafizol, hogy báncsák a zapplét.

Kicsit világosabban fogalmazva: az Apple készülékek valószínűleg jó cuccok, csak a felhasználók miatt van sokaknak hányingere tőle :)

2012. szept. 1. 20:58
 23/40 anonim ***** válasza:
77%

Én nem vagyok annyira jártas a témában (max. inkább Samsung párti), de azért leírom a véleményemet.

Én úgy látom, hogy mind az Apple, mind a Samsung (szerintem ő a legnagyobb riválisa) túlzásba viszi a dolgot.

Szó mi szó, miután Jobs belepiszkált a telefonpiacba, illetve a tablet-ekbe, azóta a konkurens termékek is jelentősen ezt az "ökoszisztémát" követik. Így egy részről jogosnak tartom a pert, de ugyanakkor egy kicsit szánalmas, hogy már lassan azért is perlik egymást, mert az alkalmazottaik úgy f,ingják az ABC-t, ahogy azt a munkatervben leírták. Szóval mindkettő picit visszavehetne az arcából.

Most ezért az utóbbiért lehet utálni Apple + Samu-fanok, (nem sértésnek szántam egyébként, csak a véleményemet írtam le), de ebből nyugodtan lehetett volna egy peren kívüli megegyezés is. Erre egy jó példa a Sony és az LG esete a PlayStation 3 ügyében: az LG ki akarta tiltatni a PS3-at Európából, szintén valami szabadalom miatt, végül sikerült megegyezniük, azóta sem lehet hallani jogi csatákról a két cég között. Nyugodtan elevezhetett volna ez az ügy komolyabb vizekhez is. Persze tudom, ez csak egy a sok közül, az éremnek van másik oldala is, stb.

De mondom, nem vagyok annyira jártas a témában, szóval lehet hülyeség, amit írtam, de azt a pénzt, amit egymástól szívnak el a perek miatt, költhetnék arra, hogy minél több és innovatívabb terméket gyártsanak.

Ha már termékek: én is beállok a sorba, akik azt gondolják, hogy az Apple termékek túlárazottak.

Az OSX miatt biztos stabilak és megbízhatóak, viszont iszonyat drágák a Mac-ek, el is tántorodtam annak idején a vételtől, helyette abból a pénzből vettünk egy meghosszabbított garanciaidejű (5 év) HP laptopot, 4 magos procival, 1 GB videókártyával és 4 GB RAM-mal. Abból a pénzből a MacBook nem is került volna ki, hát akkor még az 1 éves gari, amit adnak mellé...

Lassan egy éve megvan egyébként ez a gép, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a Windows hányszor fagyott ki rajta, annyit lehet az OSX is összehozott volna.

Ráadásul ha jól tudom az oprendszer eléggé zárt, így lehet a fejlesztők is inkább a Windows/egyéb nyílt oprendszerek felé hajlanak.

[link]

Az iPhone/iPad páros pedig érdekelne, ha nem kéne évente lecserélnem drága pénzért (nem vennék előfizura), hogy a legfrissebb programok és játékok is fussanak rajta.

Hasonló véleménnyel vagyok a Samsung tábláiról és telefonjairól is. (Egy ősrégi Samu telefonom és egy LCD-m van tőlük, ezek lekopogom nagyon jól bírják a strafát. A célra megfelelnek.)

Ennyi, köszönöm, hogy elolvastad, mégha szerinted egy nagy bullshi.t az egész.

2012. szept. 1. 21:21
 24/40 anonim ***** válasza:

"Az iPhone/iPad páros pedig érdekelne, ha nem kéne évente lecserélnem drága pénzért (nem vennék előfizura), hogy a legfrissebb programok és játékok is fussanak rajta.

Hasonló véleménnyel vagyok a Samsung tábláiról és telefonjairól is."

Az a "jó", hogy az android nyílt és az elterjedtebb kütyükre kijönnek az új rendszerek is, ha nem hivatalos forrásból, akkor házi megoldással.

Sokszor ezek stabilitásban és gyorsaságban lepipálják az eredetit!

Gondoltam ezt hozzáfűzöm azért.

2012. szept. 1. 21:28
 25/40 anonim ***** válasza:
Én is tulajdonosa vagyok pár Apple kütyünek, de sajnos nagyon túlárazottnak tartom. Úgy érzem, mintha az almáért fizetnél még egy rakat pénzt.
2012. szept. 1. 22:51
 26/40 anonim ***** válasza:
a fenéket értesz te az apple dolgokhoz, egy normális érved sincsen.
2012. szept. 1. 23:13
 27/40 A kérdező kommentje:
Ha elolvastál volna mindent, akkor tudnád, hogy ez nem így van (már leírtam, hogy több éve van apple termékem, ismerem az anroidot, rengeteget olvasok róluk és figyelem az aktuaális dolgokat) A túlárazottágról meg nekem az a véleményem, hogy az iPhone-t ha csomagban veszed, sokkal olcsóbb, az iPad ára, szerintem teljesen elviselhető, igaz kicsit drágább, mint a vetéjtársai, de mégis veszik. A Mac-re meg akinek nincs pénze, vagy nem hozza vissza a pénzt akkor nem vegye. A Mac-t fejlesztők, filmvágók, építészek, és designerek használják.
2012. szept. 2. 09:16
 28/40 anonim ***** válasza:

Teszt:

Miért "smooth" az iPhone kezelőfelülete?

Android rendszernél miért nincs ez megoldva?

Lássuk tényleg van-e tapasztalatod.

2012. szept. 2. 11:13
 29/40 anonim válasza:
89%
Se APPLE se SAMSUNG :D Én SONY párti vagyok.. NEm tehetek róla mert megfogott mindenbe amit csinál.. Mert szerintem ez az egyetlen márka aminek a mobiljai egyáltalán nem hasonlít semelyik másik márkás telefonhoz.. Legalább is ez az én véleményem.. DE szóljatok ha tényleg van ugyanolyan formatervezés valami más márkába is mert én még egyet nem láttam..
2012. szept. 2. 11:20
 30/40 anonim ***** válasza:

Az Apple nem magyarországi fizetésekre van igazítva. Hatalmas hírnévre tett szert, ezzel egyre csúnyábban visszaél. Lásd az első generációs Iphone, haver visszavitte, mert nem működött a wifi. A boltban közölték vele, hogy ez egy konstrukciós hiba, nagyon melegszik az adapter, hűtse le előtte és akkor megy. Persze, az ember szaladgáljon mindig egy hűtőtáskával, Apple megoldotta.

A szolgáltatásaik jók, de ár/minőség arányban az Apple nagyon nem éri meg. Laptopban egy Mac áráért Alienwaret kapsz, aminek a nyomába nem ér. Túlárazott, tipikus amerikai cucc, nincs mögötte akkora minőség, amennyit kérnek érte. "Na de ez mégiscsak egy Apple"-hát a nevén kívül sajnos egyre kevesebbet tud felmutatni.

2012. szept. 2. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!