Az Xbox 360 támogatja a FullHD felbontást?

Figyelt kérdés

Azaz, az 1080p-eset. Mert nekem plazmám van és jobban örülnék neki, ha 1080-ban gyönyörködne a játék, vagy van egyáltalán olyan játék, ami ezt a felbontást támogatja. Nincs sok tudásom még róla, most szeretnék vásárolni Xboxot és HD tv-re(ami FullHD-s)kötném, hogy szép legyen, de ha nem támogatja az 1080-at akkor még átgondolom. Ezt egyébként a Wikipédiáról szedtem, Xbox 360 címmel:

"A next-gen kifejezés a magas felbontást(720p,1080i,1080p), és eddigi konzolokhoz képest nagyobb teljesítményt takarja. Az 1920x1080-as natív FullHD felbontást csak a PlayStation 3 konzol támogatja,az Xbox360 csak 1280x720 felbontásra képes."

A link: [link]

2009. júl. 20. 00:50
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm, végre egy normális válasz, amiben nem a másik félnek sértegetése a cél!

Én történetesen először Xbox 360-at akartam venni!

Több barátomnak is az volt, mellette meg láttam, hogy a Sony bizony elég sok címet elveszített(Tekken, Final Fantasy stb.), így nagyon csábító volt a Microsoft konzolja!

Végül a döntés határán vettem pár pillantást a Sony és a Miocrosoft exkluzív játékaira!

PS2-m már volt, a jelentősebb címek(pl. God of War, Killzone) ismertem, mellettük pedig megismertem a már legendaként emlegetett Unchartedet, inFAMOUS-t és még sorolhatnám!

Végül egy PS3 mellett döntöttem és határozottan nem bántam meg!

Igen, létrejöhetett volna egy olyan PS3, ami agyba-főbe verte volna az Xbox 360-at, de itt is, mint mindenhol egy akadály állt: a pénz!

A Sony a PS3-al így is sokat bukott!

Minden egyes eladott gépen veszített(ma már nem szerencsére), ezenkívül a multiplatform stúdiók(lásd: Valve) csak ültek egy helyben és vakarták a fejüket, mert nem boldogultak a gép hardverével!

Ha most még erősebb/bonyolultabb hardverrel szerelte volna fel, sokkal többet bukott volna, még talán a mai napig is veszteséggel árulná a gépét!

A PS3 megjelenésekor durván 2x annyiba került, mint egy Xbox 360, hát akkor egy felturbózott, még erősebb hardverrel mennyi lett volna?

Mondjuk a Sony elmondása szerint ezt szándékosan csinálta:

az 1 éves hátrányt+az olcsóbb és programozóbarát Microsoft-konzolt úgy akarják kikosarazni, hogy a PS3-at egy olyan hardverrel szerelték fel, ami még a saját, first-party stúdióikat is keményen megdolgoztatta!

Mindez azért, hogy kövesse a PS2 mintáját: elérjen egy 10 éves ciklust és még utána is kapható legyen(a PS2 is a mai napig kapható)!

Ezenkívül: a Sony mindig is szerette volna a "jövő adathordozóit" uralni!

A PS1-nél a CD-t, a PS2-nél a DVD-t, a PS3-nál pedig a Blu-Rayt hozta ki(az egy év késés részben ennek köszönhető)! És lássunk csodát: a Microsoft a Blu-Rayre a HD-DVD-vel válaszolt, de kevesebb adatmennyiséget tudott tárolni+drágább is volt=a Blu-Ray lett hivatalosan is a DVD utódja!

Hogy ez mit jelent?

A jövőben, amikor a BR olyan elterjedt lesz, mint a DVD, minden gyártó a Sony-nak fog tejelni, mivel az ő technológiájukat fogják használni!

Mostanság pedig egy újabb (már létező) technológiát akar uralni a cég: a 3D-t!

A mai konzolgenerációval már részben tökéletesen lehet 3D-ben játszani, a Sony ezt pedig tökéletesen ki szeretné használni: 3D-s Blu-Ray filmek/játékok kiadásával akarja rácsalogatni az embereket az új látványvilágra!

Gyakorlatilag az összes first-party stúdió 3D-s gameken dolgozik!

Hosszútávon tehát nyugodtan elmondható, hogy a gyenge start után a PS3 egyre jobban feltörőben van és ha még durván 2-3x annyi évet piacon lesz, mint amit most a megjelenéséstől számítunk, a Sony sokat fog kaszálni vele!

Mellettük még ott vannak az eladott játékok, a Playstation Network, a Playstation Plus, a Playstation Move stb. - és ezeken mind nyer!

Re: OFF:

Igen, erről én is olvastam!

A belső stúdiók igazából mindig is 100%-os támogatást élveznek a Sony-tól, ugyanis csak az ő konzoljaira fejlesztenek!

Több csapatnál(Santa Monica - God of War, inFAMOUS - Sucker Punch) a Sony maga küldött embereket, hogy segítsenek kiismerni a gép hardverét!

Illetve a stúdiók is rengeteget segítenek egymásnak!

A legtöbb belsős stúdió, ha gondjuk van, általában a Naughty Doghoz(Uncharted) szoktak fordulni, mivel ők már szinte kívülről fújják a slágert!

A Celltől végleg búcsút vesznek, helyette egy teljesen más jellegű processzort fognak beleépíteni a gépbe(a nevét ne kérdezd, a pletykák szerint ez is egy új technológiás CPU lesz, akárcsak a Cell volt annó)!

Én mindenesetre kíváncsi leszek rá!

Bár, ha engem kérdezel, a következő generáció már nem is annyira a grafikára fog gyúrni(a jelenlegi 7. generációban is a valósággal egyenrangú játékok is vannak), hanem inkább a 3D-re és annak peroblémáinak leküzdésére - a Sony legalábbis erre készül szerintem!

2010. aug. 2. 13:52
 22/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igyekszek ismét tárgyilagos lenni hozzád, és nem személyeskedő. Örülök, hogy végre megértjük egymást!

Az az igazság, hogy nem értek egyet veled mindenben, és ezeket ki is fogom hangsúlyozni, de nem degradálva ezzel.

1.

Jól beszélsz, a pénz fontos tényező! Azonban azzal nem értek egyet, hogy a PS3 kezdetben kétszer annyi volt, mint az Xbox360.

Én 2-3 éve szereztem be a konzoljaimat! És akkor egy 20 GB-os HDMI-s X360 100 000 Ft-volt. Akkoriban a PS3-at két verzióban adták.

A 20 GB-os volt 107 000 Ft; a 60 GB-os 147 000 Ft, vagy max 160 000 Ft.

Úgyhogy igen a PS3 drágább volt, de nem volt a kétszerese. Pont annyival volt drágább, amennyivel többet is tudott: a Blu-ray.

2.

Amit én javasoltam, illetve megemlítettem, az még bele férhetett volna Sonynak. Mondjuk a 3200 MHZ a VRAM-nak az lehet, hogy nem, mert az drága lett volna. Viszont a 700 MHZ es VRAM mellett a 256 bites RAMBUSZ, az IGEN! Az max 5-6 ezer Ft-al rótt volna többet a gépre!

3.

Igen, ebben nagyon is igazad van. A Sony eddig sokat bukott a PS3-ak eladása után. De a játékokból viszont profitált is. Valamint nemcsak a Sony bukott minden egyes konzollal, hanem az MS is.

Ma már szerintem, nem buknak a konzolok eladása után, sőt alacsony haszonrés elképzelhető!

4.

A Valve rengeteget szidta a PS3-at! Ez igaz!

5.

Az egy nagyon jó meglátás, hogy a Sony mindig is a legfejlettebb optikai meghajtóval ruházta fel adott konzoljait!

1994 CD PS1

2000 DVD PS2

2006 Blu-ray PS3

6.

Az igaz, hogy a BD a Sony találmánya, és az MS-é és a Toshibáé volt a HD-DVD. Az igaz, hogy a Blu-ray-re több adat fér el, mint a HD DVD-re. Ezért is váltott át minden filmstúdió a Blu-ray formátumra.

Azonban a HD-DVD nem volt drágább. A lemezek még Amerikában olcsóbbak is voltak, mint a BD.

7.

"A jövőben, amikor a BR olyan elterjedt lesz, mint a DVD, minden gyártó a Sony-nak fog tejelni, mivel az ő technológiájukat fogják használni!"

Ez így lesz!!!

8.

A PS4 szerintem sokkal szebb grafikát fog produkálni, mint a PS3 ma. Ez természetes, sőt törvényszerű, mert ma egy PS3 is sokkal szebb grafikát ad elő, mint anno a PS2. Miért lenne a PS4-nél ez másként? Ráadásul a PS3 egy 2006-os fejlesztés, a PS4 ha csak 2012-13-ban jön ki, akkor is sokkal erősebb, jobb fejlesztés lesz, mivel azóta 6 év telt el, addig meg a technika nagyot halad előre! Hidd el, még bőven van hová fejlődni technikailag!

Az innovációra fognak törekedni a grafika mellett, vagyis a játékélményre, az biztos!

A PS Move-ot, meg a 3D-t még várjuk ki! Azt hogy ezek a technológiák mennyire lesznek sikeresek, MA MÉG senki nem tudja megjósolni, szerintem.

A 3D engem hidegen hagy, a Move viszont érdekel.

2010. aug. 2. 17:44
 23/30 anonim ***** válasza:

BOCSÁNAT, elírtam!

"A 20 GB-os volt 107 000 Ft; a 60 GB-os 147 000 Ft, vagy max 160 000 Ft."

HELYESEN:

"A 40 GB-os volt 107 000 Ft; a 60 GB-os 147 000 Ft, vagy max 160 000 Ft."

2010. aug. 2. 17:47
 24/30 anonim ***** válasza:

Én a PS3-amat az 576 shopban vettem Nagykanizsán, 2008.06.20-ikán. Ez egy GTA4-es pack volt 40 GB-os HDD-vel és 118 000 Ft-ba került. Ma már Nagykanizsán nincs 576 shop, sajnos, hanem Kaposvárra költözött át!

Az Xbox 360-anomat 7-8 hónappal ennek előtte vehettem, és az akkor volt 100 000 Ft, 20 GB HDD, HDMI és Halo 3 pack volt. Erre már csak homályosan emlékszem, mivel a 360-at a számlájával együtt adtam el! Ezért ezt nem tudom visszaellenőrizni pontosan.

2010. aug. 2. 17:55
 25/30 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Ismételten köszönöm a normális választ, örülök, hogy ilyen jól kiegyeztünk!

Mileőtt belevágnék, bocsánat a hibás adatokáért, hasraütésre írtam csak le a dolgokat, nem nagyon akartam utánanézni!

1.

A két Xbox 360-ért egy PS3-as mondandómat innen szedtem:

[link]

Én több, mint egy éve csatlakoztam, korábban én is olyan 160 000-ért láttam PS3-at!

2.

Hát az az 5-6000 önmagában nem sok, de ne feledjük: a PS3-ból már több, mint 30 millió elkelt, egész pontosan 38 millió!

Ugyebár a nyereséges gyártás csak napjainkban teljesedett ki, számoljunk durván 28 millióval:

Ha a Sony az általad leírt megoldást használta volna: az alapból veszteséges gyártás mellé még 28000000x5000=140000000000 Ft(bocsi, ha rosszul számoltam) mínusz!

Azért ez elég sok és így is sokat lenyeltek!

3.

Az MS konzola korábban jött ki: a több játékból+a fizetős Live-ből származó bevétel kompenzálta a gyártásból származó mínuszokat!

Az Xboxban ezenkívül PC jellegű hardver van és eléggé tudjuk, hogy milyen gyorsan veszítenek az értékükből ezek az eszközök!

A Cell szerintem egy ritkább és drágább holmi, a PS3 ráadásul annyiba kerül(t), mint egy teljes értékű BR lejátszó(tehát mintha csak a BR árát fizetnénk ki)!

Kevesebb játék érkezett is rá, mellettük pedig a PSN is ingyenes!

6.

Ezt is nagyjából hasraütésre mondtam!

A drágább árat meg úgy értettem, hogy egy ugyanolyan méretű BR mennyi lenne, mint egy ugyanolyan méretű HD-DVD?

8.

Persze, ez egy alap dolog!

A látványvilág szempontjából olyan változás lesz, hogy a PS4 már FullHD-ban is tökéletesen elbírja a 3D-s gameket!

Ha a HD szempontjából néznék a dolgokat, nagy változásra nem kell számítani: a jelenlegi játékokban is olyan gyönyörű grafika/karakterek vannak, amik a valósággal vetélkednek!

Ami szerintem komolyabb újítás lesz, az a 3D+egy új adathordozó!

Igazad van, a játékélmény nagyon fontos lesz!

A hc réteg mellett a cascual réteget is be fogják vonni szerintem, nem pedig csak egy uólagos Move-val!

Ha már Move:

A PS Move igazából a Nintendo és a Wii töretlen uralmát akarja megtörni!

A 3D-vel pedig hasonló a cél, mint a Blu-Ray-jel!

Én tavaly júniusban vettem a PS3-mamat, GTA IV-es comagban, 40 GB HDD, mellé Killzone 2(promós), Uncharted, Motorstorm és hát a GTA IV, ingyen házhozszállítással, KZ2 pólóval 110 000 Ft-ért!

2010. aug. 2. 20:57
 26/30 A kérdező kommentje:

A Blu-Rayhez még egy dolog:

pont a mai napon lett kirakva:

[link]

2010. aug. 2. 21:20
 27/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kezdeném a végével!

A 110 000 Ft akkor egy nagyon jó ajánlat volt, ráadásul mindjárt kezdetnek megvetted a az akkortájt kapható legjobb PS3-as játékokat! Első körnek ez nagyon jó lehetett.

Nekem is megvolt a GTA4! Csak nekem nem tetszett a game. Így gyorsan eladtam, bár öcsémnek bejött a game.

Nem tudom, hogy a Blu-ray-t leváltja e a Sony a PS4-ben. A logika szerint le kellene váltani, mert eddig így volt: "új konzol, új optikai meghajtó". Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha a Sony marad a BD-nél, és nem fejleszt ki egy vadi új optikai meghajtót, akkor a PS4 kedvezőbb árcédulával indulhat, ami nem utolsó szempont. Max azt tudom el képzelni, hogy a PS4-ben gyorsabb lesz a Blu-ray meghajtó, és kifejlesztik a 4 rétegű BD-t, amire így 100 GB is ráfér!

Jól beszélsz!

Az Xbox Live fizetős, a PSN-nél csak berakom a Killzone 2-t, és már mehet a multi. Egyébként a KZ2 az egyik kedvenc game-em PS3-mon. Ráadásul a PS3-ba kezdettől fogva beépített Wifi van. A Box ezt sem tudja alapból. Az meg röhelyes, hogy ha a Gears of War-ral akarsz multizni, még fizetned is kell érte.

Egyébként meg mindennel egyetértek, amit az előző hszben leírtál! Én is fenn vagyok a PSC-n: PSfanboy néven. Szerintem ott folytassuk a beszélgetést, mert itt már csak OFFolunk.

Killzone 2 póló, a király!

2010. aug. 2. 21:31
 28/30 A kérdező kommentje:

Hát az az igazság, hogy a PSC-s profilomat ritkán nézem!

De szívesen társalgok veled: írj Pü-t! ;)

2010. aug. 2. 21:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy az x-boxon azért szebb a multiplatformos gémek, mert a X-boxra csinálják a játékokat, mert PS3 ugye Blu-Ray-el megy, aminek nagyobb a tárhelye mint a hddvd-nek és a kész játékot konvertálják PS3-ra, ezért nyilvánvaló, hogy az nem fut olyan jól PS3-on. De a két konzolt nem is ugyan arra találták ki, szal sztem nem kell vitatkozni melyik a jobb. Mindenkinek más igénye van, ezért más konzolt választ. Én PS3 párti vagyok. Szerintem is jobb a PS3 arra, amire nekem kell. Csak ennyi:)
2012. dec. 3. 15:52
 30/30 anonim ***** válasza:
XBOX 360 NINCS NATÍV 1080P.
2012. dec. 11. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!