Az Xbox 360 támogatja a FullHD felbontást?
Azaz, az 1080p-eset. Mert nekem plazmám van és jobban örülnék neki, ha 1080-ban gyönyörködne a játék, vagy van egyáltalán olyan játék, ami ezt a felbontást támogatja. Nincs sok tudásom még róla, most szeretnék vásárolni Xboxot és HD tv-re(ami FullHD-s)kötném, hogy szép legyen, de ha nem támogatja az 1080-at akkor még átgondolom. Ezt egyébként a Wikipédiáról szedtem, Xbox 360 címmel:
"A next-gen kifejezés a magas felbontást(720p,1080i,1080p), és eddigi konzolokhoz képest nagyobb teljesítményt takarja. Az 1920x1080-as natív FullHD felbontást csak a PlayStation 3 konzol támogatja,az Xbox360 csak 1280x720 felbontásra képes."
A link: [link]
De ha jól értem a PS3 adatai megbízhatóbbak szerinted, mint az X360-é! Vagy rosszul értem?
Az meg, hogy a boxon nincs kiírva, hogy hány p-be megy!? Dehogy is nincs! Ez is mutatja mennyire értesz a témához!
Amit meg belinkeltél forrásnak, az igazadhoz; az vér szegény, ez fórumozók véleménye, ami eléggé szubjektív! Ha valami rangos magazin véleményét láthattam volna, akkor talán; de úgy látszik nincs ilyen, mert ez a nem 1080p csak néhány ember fejében él!
Xbox 360-on minden 1080p vagy 1080i, ez a véleményem, és ezt továbbra is fenntartom!
Az Xbox 360 játékok dobozára 3 felbontás van kiírva: 720p/1080i/1080p. Na most akkor melyik?
Attól, hogy a te tv-d azt írja ki, attól még nem lesz az.
Ha egy fekete-fehér 1000éves videóra azt írja, hogy 1080p, akkor elhiszed?
Mivel PS3-mam van, Xboxom pedig nincs, ahhoz értek jobban. És mivel a két gépre azonos Engine alatt készülnek a játékok+a PS3 erősebb, így azért fura lenne, ha pont arra nem lenne az összes game 1080p.
A bizonyítékról: 1. ha valóban hülyeség lenne, akkor ez miért nem jelenik meg a fórumokon?(angol, igaz, de van fordító). 2. Én legalább linkeltem valamit, te meg semmit. Úgyhogy te jössz!(mivel képben vagy a témában, biztos be tudsz linkelni egy rangos magazin véleményét, de amíg nem, addig ne várd, hogy én is elhiszem)
Nézd, én most itt nem fogok e-maileket írogatni a Microsoftnak, meg a Rockstarnak, meg egyéb cégeknek, mivel a kérdésre 3 embertől kaptam választ: 2-től azt, hogy csak bizonyos része, tőled pedig, hogy minden. Erre rámennek a fórumok+multiplatformok felbontásai, ami azt igazolja, hogy valaki rossz választ adott. Ha ez te voltál, ok, ha mi, ok, számítani fog valamit? Nem. Max. okosabbak leszünk.
A HDMI beállítással a PS3-nál is elérhető, hogy az összes játékra azt írja ki, hogy 1080p.
Véleményem szerint a következőképpen alakul a dolog:
Abban igaza van a kérdezőnek, hogy a játékokat egy programozás alatt készítik. Tehát: 3 felbontás lesz(pl. GTA IV): 720p/1080i/1080p. Ez miért jó? Pl. akinek(pl. nekem) nem FullHD-s a TV-je, használhatja a 720p-t. És igaz, utána PS3-on/boxon be kell állítani, hogy ne az "alapfelbontást"(legtöbb esetben a 720p) indítsa el, hanem skálázza fel 1080p-re(én pl. nem tudom, így mindig visszaüt 720p-re).
Szóval én nem vagyok ebben biztos, az én véleményem, de ha ki van írva a játékra, hogy 720p/1080i/1080p, akkor tudja a FullHD felbontást az arra megfelelő készüléken.
Tehát így nemcsak a Xbox 360, hanem a PS3 is eléggé sok játékot fel tud tornászni 1080p-re.
Szerintem ne a dobozok hátulját nézegessük, hanem csináljuk meg ezeket a beállításokat minden játékkal. Barátomnak van FullHD tv-je+ps3-a. Megvan neki a God of War Collection. A dobozára az van írva, hogy csak 720p, de mikor elindítja, az alapfelbontást, az 1080p-t indítja el(pedig csak 720p szerepel rajta+nem állította át, a saját szememmel láttam).
Tehát szerintem ezekkel az átállítgatásokkal kéne eldönteni, hogy igaz-e vagy hamis?
Bár igaz, amit írtál, kedves kérdező! Nem fog összedőlni a világ, ha Xboxon vagy PS-en minden FullHD.
Utsó válaszoló!
Szerintem te fogalmaztad meg a legjobban eddig ezt a FullHD-s dolgot.
Én még nagyon nem próbáltam a beállításokat, mivel pár játék alapfelbontáson is olyan szép PS3-on(pl. Uncharted 2 - 720p), hogy kár felskálázni 1080p-re, mivel azon is beszärsz.
A GoW Collection pedig tényleg 1080p:
+nekem is megvan:)
Kedves Kérdező!
Te egy elvakult PSfanboy vagy, így nem lehet igazán komolyan venni! Ha nem 1080p-s a game, akkor hazudik a kiadó, és ezért be lehetne perelni a kiadó céget!
Vagyis te okosabb vagy, mint a programozók és a kiadók és mint a FullHDTV-m EGYÜTT!
De tudod mit, gyere el egyszer hozzám, és nézd meg, a saját szemeddel, mit tud az X360. Az már nekem nincs, de a haveromé is jó lesz, PS3-am MEG még van. És hasonlítsuk össze a 102 cm-es FullHDTV-em a multigameket! Egy világ fog össze dőlni benned!
Még valami!
Azt írod, hogy csak PS3-ad van, és X360-ad nincs!!! Akkor hogy a fenébe tudod összehasonlítani őket??? Kettő: minden multiplatform game szebb X360-on, ezt csak a hülye nem tudja, vagy vitatja! Vajon miért???
Gondolkozz, utána érvelj!
Ha box és ps3-mon is csak 720p például a Blacksite Area 51, akkor miért sokkal szebb a boxos verzió???
A PS3 elvileg erősebb! EZ egy nagy hülyeség!!! És mind ezt úgy mondtam, hogy utálom az MS-t!
A PS3 egy nagy szar!
Mit vársz egy Geforce 7800-tól?? A Cell hiába erős, nem a CPU a döntő a grafikában, hanem a GPU! És az X360-nak sokkal erősebb a GPU-ja, mint a PS3 féle RSX!
Ha a haverjaidnak van X360, akkor hasonlítsátok össze a multi címeket FullHDTV-n! Jó szórakozást hozzá!
Kedves 19:38!
Te meg egy eléggé csőlátású Xbox fanboy vagy, aki a "látszat néha csal" nevű példa tökéletes képviselője.
Be lehetne perelni a kiadót, mert azt mondja, hogy nem 1080 p? :D xD
Ez jó. :D Akkor gondolom a Alone in the Dark, Bionic Commando, Call of Duty 4, Call of Duty: World at War, Conan, Don King Prizefighter, Elder Scrolls IV: Oblivion, Far Cry 2, Fable II, Fifa 2006, Fifa 2007, MK vs DCPro Evolution Soccer 6, Prototype, Saint's Row 2, Soul Calibur IV, Sonic Unleashed, Tomb Raider Legend, Wanted, Halo 3 és Alan Wake nevű játékok fejlesztői már a pertől rettegnek, mert a játék CSAK sub-HD felbontásúak(gondolom tudod, mit jelent).
A kiadók pofáznak és hazudoznak össze-vissza! Azért nem perelik be őket, mert beígérik, hogy ilyen-olyan lesz a játék, a végeredményben pedig semmi sem fog szerepelni? Vagy pedig pl., hogy időközben megszűnik a játék?
Tehát ez a marketing lényege.
Folytatva: 2009-07-20 - a kérdés ekkor került kiírásra. Te pedig novemberben írsz rá választ és onnantól öntöd magadból a hülyeségeket, aminek az értelmük abszolút 0(én is csak azért válaszolok rájuk mert jó valakivel vitatkozni, amúgy nagyban le.szarnám)! Tudod, novemberig eltelt kis idő: lett egy PS3-mam, de vannak Xboxos ismerőseim is és gyakran össze szoktunk jönni, hogy játszunk egy jót!
Kettő: hát gratulálok, innen látszik, hogy képben vagy nagyon! Egy olyan játék, aminek a programozásánál az Xbox 360 volt a célplatform, és PS3-ra meg leportolták(gyakorlatilag az összes multiplatform) - MÉG SZÉP, hogy szebben fest!
Killzone 2, God of War III, Uncharted 1-2 - ezt kuksold meg a gyönyörű 102 centis csodamasinádon, aztán ahogyan te is fogalmaztál: utána érvelj!
Amúgy elég érdekes: így leoltod a PS3-at, még is csak az van! xD
"A PS3 elvileg erősebb! EZ egy nagy hülyeség!!! És mind ezt úgy mondtam, hogy utálom az MS-t!"
Na, valahol itt kezdtem el röhögőgörcsöt kapni, szóval bocsi, ha valamit rosszul írok! xD
"Mit vársz egy Geforce 7800-tól?? A Cell hiába erős, nem a CPU a döntő a grafikában, hanem a GPU! És az X360-nak sokkal erősebb a GPU-ja, mint a PS3 féle RSX!"
Na, ez szép és igaz, végre valami értelem. Egy dolog hiányzik: a PS3-ban szerinted a Cell miért 8 magos, miért nem csak 3 pl.?
Nagyon egyszerű a válasz: a játékok programozásánál a Cell magjait felhasználják, hogy besegítsen a GPU-nak a számolásban, feltuningolva ezzel az RSX-t. Egy mai játéknak átlagban kb. 3-4 mag elég, hogy betöltse a CPU szerepet, a maradék(4-1, mert egy mag tartalék ugyebár) a GPU-nak jut.
És ezért nehéz a PS3 programozása, ezért portolják rá a multiplatformokat stb. Amiknél valóban a PS3 volt a célplatform(előbb olvashattad: Killzone 2, Uncharted 1-2, God of War III), ott nagyon gyönyörű a grafika.
"Ha a haverjaidnak van X360, akkor hasonlítsátok össze a multi címeket FullHDTV-n! Jó szórakozást hozzá!"
Bocsi, de én nem azért hívom át őket, hogy egy jót röhögjek a PS3-as multiplatformok leportolt grafikáján és ilyen értelmetlen b.aromságokkal töltsem el az időt, hanem, hogy egy jót játszunk és beszélgessünk.
Sajnos én nem vagyok egy élet nélküli idióta, aki ezekkel sz.arakodik - én arra használom a konzolt, amire kell - játszok vele(ha Xbox, ha PS). ;)
Te innentől [2009-07-20] öntöd a hülyeségeket magadból, és közben azt hiszed k@rva okos vagy! De úgyis tied lesz az utolsó szó! Remélem nem hülyén halsz meg!
Mondtam gyere el hozzám, és nézd meg mit tud a ps3 és mit az xbox360! A haverjaiddal nem tudjátok összehasonlítani a két platformot? Miért nincs szemetek???
Ne írogass vissza! Hülye meg te vagy!!! Én is röhögök rajtad, hogy mekkora barom vagy!
A PS3-at a Sony elrontotta, ezt ők is tudják! A Cell szoftver render-re lenne jó, de nem ilyen kis teljesítménnyel!
Az RSX egy szar! Már 2006-ban is az volt! A grafikát meg nem a CPU; hanem sokkal inkább a GPU határozza meg!
Azt mondják: 220 gigaflops a Cell összteljesítménye! Ennek a fele, az a 4 mag az akkor max 110 gigaflops lenne! Ez tudod mit segít be az RSX-nek? Semmit!
Mivel állítólag az RSX 1,8 teraflops teljesítményű! Oda 110 gigaflops nem oszt, nem szoroz!
Ennyit a te nagy agyadról, meg hogy ki ossza a hülyeségeket reggeltől estig!
A PS3 egy szar teljesítményre; az Xbox360 meg minőségre! Csá!
Enyém lesz az utolsó szó? Hála Istennek!
Ilyen IBNY(a 3 legismertebb káromkodás rövidítése)-ekkel amúgy sem szeretek hosszú távon veszekedni!
Ennyi? Ennyi az érv?
Hú, menjek el hozzád, nézzek egy 102 centis b.aszott tévét, amin leportolt játékok mennek?
Már megbocsáss, de ez vérszegény és abszolút nevetséges.
Látom, inkább neked nincs szemed vagy csak simán hülye vagy(inkább ez a valószínűbb) és nem tudsz olvasni:
Nekem nem ilyen élet nélküli lökött, idióta barátaim vannak, mint pl. te, hogy egy hülye TV-t bámulva grafikákat hasonlítunk össze és erre ütjük el a drága időnket!
Ha neked ez a szórakozás és csak ilyen barátaid vannak...
Most szépen használtad a Google-t és kimásoltál valami wikipédiás szart, amit gyönyörűen ideírtál, közben fogalmad sincs a lényegről, de én nem írom le még egyszer, inkább kiegészítem:
Sasolj körbe az interneten és nézd meg, hogy melyik játék nyerte meg 2009-ben "A legszebb grafika" címet?
Tudod mit: inkább ne keresgélj, mert te úgyis csak a TV-det bámulod: Uncharted 2 lett, ami PS3 exkluzív kérem szépen.
Gyakorlatilag a BAFTA-n, a VGA-n és a többi nagyobb díjkiosztón ez a játék lett a győztes, ami, még egyszer leírom PS3 exkluzív, nem pedig multiplatform(nem portolták le tehát, csak a PS3-ra koncentráltak).
De ha nem hiszed el: akkor nézd meg a szeretett TV-den a játékot vagy nézz utána a neten vagy mit bánom én mit csinálsz, úgysem hallgatsz rám!
Nem véletlen hát, hogy most ez a játék a példaképe a többi stúdiónak is:
Hiába így gigaflops, hiába úgy gigaflops, PS3 exkluzív játék jelenleg a világ legszebb játéka(igen, szebb, mint a Crysis és az összes többi) és pont!
Nagyon remélem, hogy nem jössz vissza, ahogy írtad, üldögélj inkább a TV-d előtt, aztán beszélgess a pixelvadász haverjaiddal, hogy mekkora szar a PS3, mert csak ennyit tud leportolt játékok terén!
Látom ehhez értesz a legjobban, úgyhogy nem is rabolom a drága idődet!
Jó hasonlítgatást!
Sajnálom, ha megbántottalak, nem az volt a cél! Mindkét konzol jó a maga nemében. Én a PS3-at az x360-am mellé vettem, először csak Blu-ray miatt. Aztán kezdtem megismerni a Sony-s címeket és egyből éreztem, hogy a PS3-ban sokkal több innováció van.
Hogy a PS3-as multigamek sokkal jobban össze vannak rakva! Teljesítményre azonos a két gép! De multi címekben a ps3 a nyerő, mert sokkal több az innováció benne, mint már írtam.
Amit meg mondasz az igaz, tényleg az Uncharted 2 a legszebb game jelenleg a piacon. Üti még a boxos játékokat is! De ugyanezt el tudnám mondani a God of War 3-ról is.
A PS3 hátránya csupán az, bonyolult a Cell arhitektúra, állítólag az SPU-k közvetlenül még a memóriát sem érik el. Ezt mások mondták!
Ennyit szerettem volna még leírni, mindenféle személyeskedés nélkül. Remélem hasonlót kapok vissza!
Az én magán véleményem szerint a PS3 megehette volna az X360-at, ha VRAM és a GPU között az interfész nem csak 128 bites, hanem 256 BITES. Ez az egyetlen tervezési hiba a PS3-ban, vagy talán itt 'spórolt' a SONY.
Ugyanis az RSX egy Nvidia geforce 7800, más néven egy G70-es darab. Ezt 256 bitesnek kellett volna csinálni és kész!
Vagy maradhatott volna az 550 MHZ és a 128 bit; de akkor a VRAMOT nem 700 MHZre, hanem 3200 MHZ-re kellett volna húzni, mint a Cell-nél az XD-RAM, és akkor megette volna a PS3 az X360-at!
Így viszont csak egyenlőségről lehet beszélni. Azt nem értem a Cell miért nem fért volna össze egy 256 bites RSX-el???
Na mindegy!
Ez ilyen lett!
OFF:
A PS4-nél már a Sony taktikát vált, azt olvastam, hogy a PS4-nél a Sony nem a maga feje után megy;hanem bevonja az összes belsős Sony studiót, hogy olyan rendszert csináljon, ahol nem gond a programozás, fejlesztés rá. Ezért még a Celltől is megszabadulnának! Ha igaz a PLETYKA, akkor a PS4 igen ütős lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!