Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Konzoljátékhoz mekkora input...

Konzoljátékhoz mekkora input lag jó még?

Figyelt kérdés
Nem interneten, hanem csak Nintendo GameCube játékkonzollal szeretnék játszani egyedül, de félek attól, hogy a megvenni kívánt TV-nek túl nagy lesz az input lagja. De mi számít már túl nagy lagnak, ami már zavaró egyszemélyes játékban is?

2012. máj. 27. 16:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Hidd el már olyan alacsony a lagg ,hogy azt te nem vagy képes észrevenni. Amúgy 180ms még nem zavaró ,de hogyha van rá lehetőséged próbáld ki a tv-t vétel előtt.
2012. máj. 27. 16:55
 2/22 anonim ***** válasza:

Input lagot sosem jelzik a specifikációknál, szóval nehéz lesz összehasonlítani, de ha plazma tv-t veszel, akkor ez miatt nem kell aggódnod.

Amúgy GC-nél ez semmit sem számít, PS3 meg X360-nál főleg online játék közben számít, mert ugye ott más emberek ellen játszol, akiknek elég jó a reakcióidejük, és pár ms is számít, viszont singleplayernél semmit sem számít, mert elég buta a gép.

2012. máj. 27. 17:34
 3/22 A kérdező kommentje:

Cseppet sem aggódnék, ha nem rémisztgetnének tesztekben, meg hozzászólásokban ilyenekkel, mint például:

"PC/játékkonzol:

A tévé input lagja relatív nagy, 37 ms, akkor is, ha minden képjavítót kikapcsoltunk és a játék módot választottuk ki. Ez a rossz hír"

[link]

Ezt a teszt alá írta valaki a hozzászólásokba: "Tehát játékhoz nem jó ez a tv."

"vásároltam egy LG 32LW4500 típusú 3D LED TV-t. A tv alapvetően számitógépről kapja az inputot. HDMI-n és VGA kábelen van csatlakoztatva a géphez. Vettem 1.4-es HDMI kábelt, hogy átmenjen rajta a 3D. Ez jól is működik. Crysis2-t beböktem. Van benne 3d beállítás. Lehet választani, hogy milyen módszer szerint szeretnénk a 3D képeket előállítani (egymás mellett, csíkokban, felváltva) és ehhez hozzá lehet állítani a TV-t is, úgyhogy pöpec. Egy gubanc volt ezzel a felállással, mégpedig a fórumokon input lagként emlegetett mellékhatás. Nem tudtam még kiküszöbölni ezt HDMI kábel mellett, úgyhogy maradt a vga kábel. Cserébe használhatom a TV 2D->3D konverterét, ami minden játék mellett megy, és egész korrekt szerintem, valamint nincs input lag. Egyelőre HDMI-n megy a filmezés, és vga-n az egyéb funkciók használata (net, játék stb.). ... Jelenleg még a játékgép funkció sem segített. Az input lag eltüntetésére. ... Az az igazság, hogy engem már windows használat közben is zavart. Aztán gondolkodtam egy kicsit, hogy mennyit számít játékban, és rájöttem, hogy én úgy látom, hogy jön egy rakéta, de az akkor már akár az arcomban is lehet, úgyhogy maradtam a vga kábelnél egyelőre." "input lag miatt aggódom, mindenki ezzel riogat, hogy konzolra ezek nem jók, vegyek plazmát, de én nem akarok plazmát, beég, zabál."

[link]

Úgyhogy a plazma kilőve. Viszont én pont a hozzászóló által említett LG 32LW4500 típusú 3D LED TV-t szeretném megvenni, és főleg játékra szeretném használni.

2012. máj. 27. 20:14
 4/22 anonim ***** válasza:

Plazma miért van kilőve?

Ott a legkisebb az input lag, konkrétan alig létezik, nincs beégés, alig fogyaszt többet egy LED-nél, stb.

Mondjuk plazma 42" alatt elég ritka, szóval ez miatt tényleg kilőve, de más akadálya nem lenne.

2012. máj. 28. 01:35
 5/22 A kérdező kommentje:

"Átlagos használatban én nem láttam még beégett LCD TV-t, plazmát már annál inkább. Konzolos témához annyit, hogy 4 óra tömény MGS4 után két hétig bámulhattam az életerőcsíkot és a fegyverikont a a sarkokban mire nagy nehezen kimosódott."

[link]

Ha játszom, akkor órákig szoktam. Ezen kívül én eddig plazmában csak aktív szemüveges 3D-set láttam, és nekem passzív szemüveges kell (elektromágneses sugárzás, nem lehet sokáig nézni, zavaró vibrálás, szellemkép, crosstalk, szúró érzés a szemben, szédülés, fejfájás, émelygés, stb. miatt). Az aktívnak ilyen mellékhatásai vannak. Meg azt mondják, hogy plazmában csak Panasonicot szabad venni, az meg aranyáron van.

"30-40%-kal fogyaszt többet, az havi viszonylatban talán egy ezres."

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..

Szerintem egy ezres is sok havonta havi alig 100 ezres fizetés mellett. És még hőt is termel, az meg nem hiányzik nyáron egy panellakásból amúgy sem. Így is majd meg lehet dögölni.

2012. máj. 28. 12:16
 6/22 A kérdező kommentje:
Meg azt mondják, hogy plazma nem jó világos lakásba, én meg meghalok fény nélkül. A munkám miatt éjszakázom amúgy is eleget.
2012. máj. 28. 12:23
 7/22 anonim ***** válasza:

Szinte minden amit írtál tévhit, vagy csak a régi plazmáknál volt gond, és ma már az összes problémát orvosolták.

Tényleg lehetett látni sok beégett plazmát, mondjuk 5 évvel ezelőtt, de ma már tényleg ne fordul elő.

20-30%-kal fogyaszt többet, ha meg olyan plazmát veszel, ami direkt valamilyen energiatakarékos, akkor talán 10-20%, ez havi viszonylatban nincs egy ezres, de most nem fogok elkezdeni számolgatni.

A hőtermelés hülyeség, tényleg termel hőt, de nehogy már azt higgyük ez számít bármit is, ha a kezed odatartod a tv elé akkor érzed egy kicsit, de nem olyan, mintha menne a fűtés.

Plazmából tényleg csak Pana-t szabad, de közel sincs aranyáron, 42"-es FullHD-s már 100-110k körül is kapható.

Viszont világos szobába tényleg nem ajánlott, illetve ha passzív 3D kell akkor sem, de a többi az hülyeség.

2012. máj. 28. 13:58
 8/22 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy le vagyok maradva egy kicsit, de az én szempontomból ez a lényegen nem változtat. Nekem világos szoba kell, mert éhezem a fényre, és passzív 3D, amivel még a 2D-s játékok is sokkal nagyobb élmény. Legalábbis ezt mondják. Mivel ezek a TV-k át tudják konvertálni a 2D-t 3D-vé.

"Ezek a tévék képesek arra, hogy bármilyen normál 2D-s jelet (dvd, lejátszó, PC, vagy akár a beépített tunerről érkező híradót is) felkonvertálja 3D-be. Az általam látott 720p-s, 2D-s Transformers 2 elég jól nézett ki felkonvertálva. Természetesen nem volt annyira látványos, mint a rendes 3D-s tartalmak, de élvezhető volt. A játékok ebből a szempontból még egyszerűbbek, hiszen bár soknak van brutális grafikája, de sosem lesz annyira bonyolult, mint egy film, így ott tényleg élvezhető a felkonvertálás."

[link]

Plazma kilőve:)

2012. máj. 28. 15:58
 9/22 anonim ***** válasza:

3D konvertálás aktívnál is van ha jól tudom, de teljesen mindegy, mert a konvertált 3D hulladék, szóval az egyáltalán nem pozitívum.

Tehát azt megértem, hogy a plazma kilőve a fény miatt, de az az egyetlen kizáró ok, minden más igazából a plazma javára szól.

De ezt a témát zárjuk le, valamilyen Samsung LED-et vegyél és kész, vagy ha van rá pénz akkor Sony, jóval drágább, de minőségibb, szebb is.

2012. máj. 28. 16:05
 10/22 A kérdező kommentje:

180 ms még nem zavaró? Nem kevered a display laggal?

Tudsz mondani passzív szemüveges plazmát 150 ezer alatt? Azért én kipróbálnám azt a "hulladékot". A Samsung meg a Sony is aktív szemüveges, az meg nekem nem kell. A témát majd akkor zárjuk, ha én úgy akarom, mivel hogy én nyitottam, és még mások véleményére, ötleteire, megoldási javaslataira is kíváncsi vagyok.

2012. máj. 28. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!