Melyik a jobb? A PS3 vagy Xbox 360
Heheh, szép kis post, jelenleg ráérek ezért én is írok egy olyan szép, hosszút mint te. :)
Te fogtál már a kezedben X360-as irányítót? Mert ha igen tudnád hogy annak a hátsó gombjai nagyon jók, sokkal jobbak, jobban nyomhatóak, stb. Eddig semmi problémám nem volt vele míg PS3-nak nem az igazi, olyan érdekes maradjunk annyiban. :)
Egyébként nem vagyok beképzelt Xboxos, a processzorral meg mit kezdjek :) Őszintén szólva, nem érdekel igazából hanem az amit látok a képernyőn meg amit hallok innen-onnan :) Amint már mondtam, azaz leírtam, nem a processzor állítja elő a grafikát amit látsz a képernyőn, hanem a GPU :) Nem a CPU ;) Amiben kétségtelenül az X360 a jobb, mivel abban erősebb :) Valamint még a 360-ban 512 MB RAM van, míg a PS3-ban csak 256 MB :) Ezért a játékfejlesztők le vannak korlátozva eléggé :( Szóval míg a PS3-ban a Cell CPU erősebb, mint az X360-ban levő Xenon CPU, addig az X360-ban erősebb a GPU mint a PS3-ban :) Na meg több a RAM benne, míg a PS3-nak a Blu-Ray lemezre több fér, mint a kétrétegű DVD-kre :) De itt a tömörítés a lényeg, míg a Blu-Ray lemezre a fejlesztők nem tömörítve rakják rá a játékokat, addig az X360-ra tömörítést használnak :)
Te lehet csak pár hónapja követed ezt figyelemmel, én már sokkal régebb óta, és csak úgy megsúgom neked, én eleinte PS3 párti voltam :) Csak rájöttem hogy is mennek a dolgok és hogy a SONY elrontott valamit, a Microsoft pedig nem lazsált mint a SONY :)
A Blu-Ray-ről meg csak annyit, hogy én is örülök hogy az nyerte meg a csatát, mert kétségkívül több adat fér rá, csak még sajnos nem elég elterjedtek a Blu-Ray lejátszók/írók PC-be :( Meg én nem tudom Magyarországon mennyien néznek Blu-Rayről filmeket, de szerintem nem sokan :( Sajnos erre még várni kell, és a PlayStation-ökben mindig forradalmi új drive volt, szóval a következő PlayStation-nek már nem Blu-Ray kell hogy legyen amit olvas :)
És én csak azt tudom mondani, hogy az új konzol egyáltalán nem baj, haladni kell a korral és sosem rossz a még újabb konzol ;) Persze tudom hogy még nincs itt az ideje, az új mozgásérzékelős dolgoknak jön most majd el az ideje, a Wii-nek a MotionPlus ad új, pontosabb életet, míg az Xbox 360-nak a Project Nathal, addig a PS3-nak is lesz érdekes MotionPlus szerű mozgásérzékelése. :)
De szerintem elég lesz a Blu-Ray bőven az új Xbox 720-ba, mint írtam előbb, tömörítés tömörítés :)
A Linux meg nem sokat ér mivel eléggé le van korlátozva szegényke rajta, nehogy feltörjék alóla a PS3-mat :) Csak 2 magot használhat és a GPU-t nem :( Így nem lehet kihasználni azt az erős PS3-mat :)
Még 1 plusz a 360-nak: gyorsabban olvassa a játékokat mint a PS3, ezáltal kevesebbet kell várni hogy a játék betöltsön, és nem kell akaratlanul telepíteni a játékokat rá ;) Míg PS3-mon van jópár játék aminek telepítés kell (a játékból egy darabot feltelepít a PS3 Winchesterére hogy gyorsabban töltsön, mert szegény Blu-Ray olvasó ami a PS3-ban van az lassúcska :(), addig az X360-nak nem kell és úgyis gyorsabban olvas hála a gyors DVD olvasójának :) De hogy még annál is halkabb meg gyorsabban töltsön, és kímélje az olvasófejét, fel lehet az Xbox 360 Winchesterére a TELJES játékot telepíteni, így hangtalanul, nyugalomban játszhatjuk kedvenc játékainkat azon a nagyszerű gépen :)
Ja és máskor meg ne csinálj ilyen SZÖVEGFALAT :) Próbáld tagolni a mondanivalódat és a témákat is válaszd szét a könnyebb olvasás érdekében :)
És hopp, ilyen egy hosszabb post a tiednél, szépen tagolva :) Várom válaszod! :D
Látom nem spóroltál a szövegen, én sem fogok:D
A controller ügyet most már le szeretném lezárni, ha az Xboxé jobb, legyen, f(a)szomat sem érdekli, én is, mint ahogy te, teljesen elégedett vagyok vele, az, h boxnál ilyen a hátsó gomb, meg a PS3-nál olyan, a boxnál itt az akkumulátor, a PS3-nál meg ott, teljesen mind1. Ahogy már mondtam, JÁTÉKRA TÖKÉLETESEN ALKALMAS, amúgy nem a controller dönti el, h melyik konzolt választod, ez csak egy kis fejezet abból a több ezer oldalas könyvből:D
Processzor, RAM, GPU
Tényleg nem foglalkozok ezzel a témával olyan régóta, lassan 4 hónapja, h befúrtam magam a hetedikgenerációs konzolosok közé. Szal, tudom, h nem a CPU állítja elő a képet, hanem a GPU, azzal is tisztában vok, h az XBoxéban több van, de őszintén szólva, ez engem fikarcnyit sem izgat. Nem úgy veszek konzolt, h besétálok a boltba, azt "ezt kérem" szöveggel elviszem, rengeteg cikket olvastam, videót néztem(abból született az a szövegfalos válasz, amit leszóltál:). Valahogyan mikor ezeket a videókat és képeket néztem, elkezdtem gondolkozni, hiába van erősebb GPU az XBoxban, a PS3-nak meg gyengébb, a kép minősége szinte ugyanaz. Még ha erősebb is benne a Cell proci, ha csak a GPU-n és a RAM-on múlna, akk szinte kétszer rosszabb grafikának kéne lennie a PS3-nak, tehát mégis van vmi haszna annak a Cellnek, még ha nem is olyan nagy, de gyakorlatilag ugyanolyan a grafikája mind2 konzolnak. A RAM-mal és a GPU-val én sem tok semmit sem csinálni, így csinálta meg a Sony, de ha az XBoxnak tényleg olyan szebb grafikája lett volna, akk erre lépett volna a Sony, de lépett, nem?
Blu-Ray, DVD-k, tömörítés
" én eleinte PS3 párti voltam :) Csak rájöttem hogy is mennek a dolgok és hogy a SONY elrontott valamit, a Microsoft pedig nem lazsált mint a SONY :)"
Mi az, amit elrontott? Kihagytad a szövegből, leírnád a következő válaszodban? Egyébként megsúgom neked, h én először meg XBOX párti voltam, de végül lebeszéltek róla, és még nem vertem meg őket ezért:D Felhívni egy-két konzolboltot, cikkek olvasása, videók, képek nézegetése - ezek után született meg a döntésem. Nagyon XBoxot akartam venni, de aztán elkezdtem gondolkozni, h kb. 5-10 év múlva hol lesz ez a két konzol? Az XBoz itt már leverte a lécet, szinte mindenki a PS mellett állt, hiába van szebb grafikája az XBoxnak, a PS jobban időtálló. Ha esetleg egy 3 év múlva jönne ki a nextgen, akkor sem futok a boltba, hanem várok pár évet, amíg lemegy az ára. A Sony-ban főleg azt szeretem, h ha kiad egy új gépet, a régit ugyanúgy támogatja(lásd: PSP Go - PSP), ellentétben a MS-sel, ami beszüntette az XBox gyártását is, persze, azok régi idők voltak, más is volt a helyzet, de itt biztos vok benne, h ha esetleg kijönne a PS4, akk is kijönnek az új game-k PS3-ra, Microsoft-nál ez kérdőjeles(de szerintem ott is így lesz, ha az XBox teljesítményben addig bírni fogja). Nem tudom, te meddig akarsz játszani, de én egy 7 évig biztos, és szinte mindenki azt állítja, hogy addig megmarad a PS, de majd eldől, ebbe nem akarok nagyon belemenni:D
A Blu-Ray-ről pedig: elkezdődött a Blu-Ray beilleszkedése. Ezt te is, tökéletesen leírtad, a Blu-Ray-en kívül a gyártók minden más platformra tömörítik a játékot, mivel kevés rá a hely. Mi lesz majd egy olyan játék során, ami még tömörítve sem fér el azokon a lemezeken? Itt is ugyebár a jövőt kell célozni és itt is a PS3-é a pont.
Én már néztem Blu-Ray filmet PS3-on, többet is(Mátrix, Pókember 3, Hellboy 2), nagyon szép, manapság ez drága, és felesleges, de hát...itt is a jövő. Sok gyártó kiadja a Blu-Ray-es változatot is, a TV-vel is így lesz, persze a régi is megmarad, de akk már ciki lesz azt nézni(olyan, mintha PS1-el menőznék most:D)
"a következő PlayStation-nek már nem Blu-Ray kell hogy legyen amit olvas"
Erre azért ne fogadj, mert szerintem nagyon is marad a Blu-Ray.
Az XBox gyorsabban olvassa a lemezeket, ahogy már olvashattad, sokkal nehezebb egy újszerű technológiát alkalmazni(Blu-Rayt olvasni), mint a már régóta ismert DVD-t. A telepítés pedig egyáltalán nem gond, PC-re is fel kell telepíteni minden játékot, PS3-nál csak keveset, a GTA IV-et is gyorsan feltelepítette, és hibátlanul, karctalanul olvassa a lemezt, ha ez kell, h szép munkát végezzen, akk OK, engem nem zavar, a játék a lényeg, ha telepíted, ha nem. Xboxnál nyílván a tömörítés miatt nem kell ez a telepítés. Az, h fel lehet telepíteni a játékot winchesterre, az sem vmi nagy dolog, van PSP-m, kipróbáltam, milyen, ha memóriáról vagy lemezről olvassa az adatot, kb. 1 mp-el több gyorsasággal olvassa be, amúgy, ha nem látom, nem zavar, az XBoxnál is csak a flash miatt tudod, ez ugyebár a PS3-on is lehetséges lenne, de a játék Blu-Rayen van, nem kell rá tömöríteni, flash sincs rá, bár ha lenne, akk sem tenném meg, drágább lenne.
"így hangtalanul, nyugalomban játszhatjuk kedvenc játékainkat azon a nagyszerű gépen"
A PS3-nál így is tudod alapból, nem kell semmilyen teljes játéktelepítés a vinyóra.
Na, talán ennyi, mit is írtál az utolsó előtti mondatodban? Várom építő jellegű kritikáidat!
(Előző válaszoló)
Mindig vagy kihagyok vmit, vagy elrontok vmit:
de lépett, nem?
Itt azt akartam, h ha olyan randa lett volna a grafika, a Sony csinált volna vmit, de lépett vmit erre? NEM.
(így akartam)
Nahát igen, végülis lehet vele játszani bár már olyan fél órás játék után az ujjhegyemen éreztem hatását az analógnak, és hallottam olyat aki a kontrollere miatt vett X360-at :) Sokkal jobb/kényelmesebb a Boxé és ezt mások is alá tudják támasztani az akkumulátorral meg nem tudom mi bajod van, nem is látom miközben játszok :D
Nyilván engem se érdekel túlzottan az hogy mi van a gépben, csak tudom hogy nagyon erős, lásd a Cellt... a különbség az hogy a Cell erejét eddig nem igen láthattuk míg a Boxét inkább. Valamint a multiplatform játékok mind bugosak, nem olyan szépek PS3-mon mint X360-on. A RAM miatt meg olyat olvastam hogy a Call of Duty 4 60 FPS-el fut 360-on és PS3-mon csak 30-al... és nem rég játszottam végig a World at War-t, aminek ugyanaz az engine-je és feltűnően simán futott a játék, simán ment 60 FPS-el és nagyon szép volt.
Nos, a különbség itt meg az, hogy míg téged lebeszéltek (mások) addig én magamtól jöttem rá a dolgokra, megnéztem mindkettőt, nyomon követtem az eseményeket, híreket több hónapon át és boldog vagyok hogy az Xbox 360-at választottam mert mind mind csak egyre inkább derülnek ki a dolgok hogy "jéé, ezt is tudja" amikor belegonolok, PS3 is tudja? Hát, van amit egyáltalán nem (mert ugyebár még mindig utánanézek annak is), míg van amit tud de utánzat (lásd: Trófeák... egy csomó játéknak nincs is, meg egy jó nagy silány utánzata az Achievement-eknek... hát ennyit erről:)). Pl. mondok még egy példát: az Xbox 360-at monitorra is rá tudod kötni, mert van hozzá eredeti VGA HD kábel amivel ha összekötöd a Boxot és a monitorod FELBONTÁSOK lesznek, nem olyan hogy 108i, 1080p, 720p stb. Így ezáltal normális PC-s felbontásokat tudsz választani mint 1024x768, stb. Így a monitorokon ÉS a TV-ken is jobb lesz a kép (ami nem Full HD-s) mert a monitor/TV natív felbontását tudod kiválasztani. Igaz, hogy a PS3-hoz is van VGA kábel (utánanéztem, tudod, míg te sajna nem a dolgoknak...) addig a PS3 nem tud egyedi felbontásokat, mert nincs benne skálázó chip (Xbox 360-ban van). Na és erre mondtam azt, hogy ha a PS3-mat választottam volna megszívtam volna ezzel is ugyanis nekem igazából monitorom van és így a legjobb képminőséget tudtam elérni vele, mert 1080p-n elég nem jól nézett ki mivel ez nem Full HD-s (nincs annyi pixele). Natív felbontás a legjobb!
No igen. Nem értem, miért kell erőltetni a régi gépeket. Már szinte szánalmas az egész. Kiadni PS2-re egy silány, összecsapott, lekicsinyített textúrájú portot, hát igen, játsszad te azt, de én inkább ugyanazt a játékot X360-on játszanám végig (azért nem PS3-mon mert tudjuk hogy a portok azon nem olyan szépek, meg bugosak)... jól tette az MS hogy már nem támogatta a Boxot, nem kell erőltetni a dolgot, tovább kell lépni, ennyi, haladni kell a korral. Egyébként ha ezt se tudnád a GPU-jával votl a gond az eredeti Xboxnak, pereskedtek emiatt az MS-el és azért hagyták abba a gyártását... utánaolvashatsz még ha ezt nem tudtad. :)
Filmeket én is mostmár csak HD-ben nézek, a gépemen (tudod, nagy a monitorom, szélesvásznú, azon megy minden), nem kell ahhoz Blu-Ray.
Ha meg már PS3-mon telepíti, az egészet tolja rá (jaa, hogy nincs tömörítve hát ja, nehéz lenne akkor a tömörítetlen több gigányi játékot rátolni, ...), ne csak egy darabját és ugyanúgy használja a fejet ami majd kidöglik.
A SONY meg azért nem lépett arra mert már úgyis elég drágára sikerült a konzolja és eredetileg a Cell-ből akart GPU-t is csinálni de kellett volna még több idő hogy kifejleszthessék, és ezért megvették az nVidia-tól az egyik PC-s GPU-t (ami nincs optimalizálva a PS3 rendszeréhez, ellenben az X360-hoz, na az van:)) Természetesen ezt se tudtad, azért kérdezted ezt TE tőlem, de ha többet tudnál erről az egészről, magad is tudhattad volna ;)
Várom a válaszod. :)
" a különbség az hogy a Cell erejét eddig nem igen láthattuk míg a Boxét inkább."
Egyrészt ugyebár erre nehezebb ráírni a játékot, olvastam, vhol, h a fizikai elhelyezkedése miatt is nehezebb. Másrészt: jól leírtad, h a Cell ereje még nincs kihasználva, míg a Boxé már igen. A Cell teljes teljesítményét még idén az Uncharted 2, jövőre pedig a God of War III fogja megmutatni(részben, de természetesen egyre több játék is így lesz).
A CoD-hoz nem tok mit mondani, életemben talán 4 órát játszottam azzal a játékkal, és ha mégis ehhez a játékhoz lenne kedvem, akk én PC-n tolnám, ott sokkal szebb fps-en fut, illetve a célzás is könnyebb. FPS, Stratégia, Sport(FIFA stb.), Sims, MMORPG - ezek vannak PC-re, nincs nagy gépigényük, nem kell értük 200e Ft-ért egy új gépet venned, hülye az, aki ezeket konzolon tolja.
A monitor-ügy sem valami érdekfeszítő dolog, ezek a hetedikgenerációs konzolok, ahogy te is leírtad a 720p, 1080p, 1080i felbontást támogatják, ezért is vettem egy FullHD 82 cm-es LCD TV-t, síkképernyősön toltam volna, de egyrészt nem lenne szép grafikája, másrészt olvastam, h az ilyen TV-ktől a konzolok besza(r)nak. Nem tom mi igaz ebből, de annyira nem is érdekel már, mivel LCD TV-n tolom. Monitoron nem nagyon tudnám elképzelni, az ilyen konzolokat TV-re kell kötni, monitorra PC-t kell, nem kell össze-vissza kötözgetni a kábeleket, h monitoron tudjak játszani.
Gépen is ugyanúgy lehet nézni HD filmeket, de majd ha tele lesz a géped vinyója a több 10 GB-os tartalomtól, akk szólj:D
"Valamint a multiplatform játékok mind bugosak, nem olyan szépek PS3-mon mint X360-on."
Hálás lennék, ha mondanál egy-kettőt, mert én amit láttam, annak gyakorlatilag ugyanolyan volt a képminősége, sőt, vhol a PS3-é jobb volt;)
Szinte most a végtelenségig tudnánk osztályozni a játékokat, h melyiknek van szebb képe boxon és melyiken PS3-on? Az Assassin's Creed egyáltalán nem bugos:
http://www.youtube.com/watch?v=5HvdRfUmoqQ
Amúgy szerintem a grafika több helyen egyforma, ha most vhol az XBoxé jobb egy kicsit, azt is szinte csak egy kicsit lehet észrevenni, mind2 konzol remek grafikát ad, erre nincs komment:D
http://www.youtube.com/watch?v=2asf8qHVqKM
A CoD, ahogy meg már mondtam, nem nagyon izgat, a Zombie-s rész minden platformon szar, haverom is mesélte, h nála is tökre szar a gépén(PC).
(Amúgy meg szerintem ezeket az összehasonlításokat inkább HD-ban kéne nézni, mert ott penge mind2 konzol.)
Ja igen RE5 az sokkal jobban néz ki X360-on: az árnyékok meg a textúrák sokkal élesebbek, PS3-mon mosottak.
Figyelj nem kell itten erőltetni ezt, a tények magukért beszélnek és ne csak YouTube-on nézd az összehasonlító videókat abból én se veszek ki sok mindent. Olvass utána. Olvass. És itt sem magyar oldalakról beszélek. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!