Mit ajánlotok egy haladó, de nem profi fotósnak?
Olyan tükörreflexes gépre szeretnék váltani ami a középkategóriába tartozik. Eddig Nikont használtam, de nem ódzkodom a Canon gépeitől sem. Főleg rendezvények, esti és makró képek fotózására használnám(om). Mindemellett fontos funkció számomra a HD videó rögzítés. Pénztálcámból max. 140 ezret tudok adni.
(Érdekesség: Ezzel kapcsolatosan a Canon 500d ami az online áruházak polcairól 140 ezerért vehető le, a mi Auchanunkban 120, 18-55-ös kittel.)Ez csak érdekesség, nem biztos, hogy ezt a gépet venném meg, nagyban múlik a ti véleményeteken is, meg hogy tudok-e jobbat ajánlani.
Előre is hálásan köszönöm.
Középkategória az nagyon messze van 140e-től.
Belépő: D3100, D5000, D7000
Közép: D300, D700, D800
Profi: D3, D4
Ezek alapján ha a 140-hez még hozzáteszel 40-et, akkor már meg tudod venni a D5000-es vázat hivatalos kereskedőtől. Ez viszont a középkategóriától nagyon messze van. Ha középkategória a célod, akkor esetleg egy D7000, kb. 290-ért...
500D már régi, én nem erőltetném...
Az ár eléggé korlátoz sajnos. Én a helyedben lemondanék a FHD videóról (ilyen áron, normális minőségben) és vennék egy D5000-et vagy esetleg egy D3100-et, valamint egy jó obit.
130-140-ért már kapsz egy belépő vázat (D3100 vagy 1100D) és akkor ahhoz még kellene egy jobb obi.
De a haladótól eljutottunk az abszolút kezdő kategóriáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!