Egy partyfotósnak milyen objektívre lehet szüksége?

Figyelt kérdés

Sürgős kérdés mert mostanában több helyre van felkérésem és elkezdtem azon gondolkozni hogy mégis milyen felszerelésre lesz szükségem. A vaku az alap, de objektívekből, elérhető áron ( szóval nem halszem lencsére gondolok) melyik előny ha van egy partyfotósnak? :D ( Canon fényképező )

Előre is köszönöm

2012. ápr. 3. 19:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha nincs még minden irányban dönthető rendszervakud (legalább egy 430 EX II, de inkább 580), akkor először azt vegyél, rohadt felesleges enélkül az obira áldozni, hacsak nem egy 24 f1.4 az.

A hozzászólásoknál több szakmailag megkérdőjelezhető dolog is elhangzott:

"fotózz kis felbontásban": ez hülyeség, csak RAW-ba fotózz, mert (főleg a leméretezett) JPEG-eket gyakorlatilag már nem lehet utólag élesíteni vagy zajszűrni. Nagyon kiszúrsz magaddal, ha lemondasz a korrekcióról. Lightroom a barátod. MAjd exportálásnál lerántod 600*900-ra, nagyobb nem kell webre.

"ne menj 1/13 záridő alá": pont partifotóban ez téves elképzelés. Ha van egy rendszervakud, simán megteheted, hogy egy másodperces záridőt használsz, ami engedi érvényesülni a háttér fényeket. A vaku ugyanis olyan gyorsan villan el, hogy jól megfagyasztja az előtéri alakok mozgását. Kissé aurások lesznek, de ha megtanultál vakuzni, ez jól fog kinézni. Szóval ne akarj mindent felderíteni 1/60 fölé, mert úgy sem fog menni és elvesztik a képek a varázsukat.

Viszont egyet értek azzal, hogy fontos a gép védelme. Egyrészt mindig figyelj minden irányba, másrészt legyen az obin UV szűrő és napellenző. Az első megvédi a frontlencsét a karcoktól, a másik az egész üveget a tapizástól.

2012. ápr. 6. 11:53
 12/12 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem szeretem az aura hatású képeket, szerintem picit olyanok mintha el lennének rontva. Ezért is írtam a zár sebességet, persze tény hogy ez is egy plusz szabadságot ad a fotósnak, hogy még többet ki tudjon hozni a gépből. Teljesen rendben van.

Kérdezőnek pedig: Vakuval kapcsolatban, Kerüld a saját vaku használatát, mert ez a funkció ezeknél a gépeknél azért vannak hogy tönkre tegyék a képet. Scott Kelby, az író szavaival élve, a beépített vaku csak egy PR- ügynökség által megálmodott marketing szóösszetétel. Valósághoz legközelebb álló és pontos neve "Csúnyaságszóró". Ha nem lennének ilyen vakuk, akkor hozzá hasonló képeket, csak okmányirodában tudnánk készíteni. Ha mindenképp a beépített vakut akarsz használni akkor használj hozzá diffúzort, vagy egy papír lappal takard el. Tényleg fontos egy jó vaku.

2012. ápr. 7. 11:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!