Egy partyfotósnak milyen objektívre lehet szüksége?
Sürgős kérdés mert mostanában több helyre van felkérésem és elkezdtem azon gondolkozni hogy mégis milyen felszerelésre lesz szükségem. A vaku az alap, de objektívekből, elérhető áron ( szóval nem halszem lencsére gondolok) melyik előny ha van egy partyfotósnak? :D ( Canon fényképező )
Előre is köszönöm
Halszem nem kell partyra...
Alapzoom nagy fényerővel (2.8 esetleg 4)
Belépő váz, kitobjektív (18-55 IS 3.5-5.6), 430EX (II) esetleg 580EX (II). Ennél többet fölösleges bulifotóra használni, csak tönkre vágod, elkoptatod őket, túl nagy összegű honoráriumra ne számíts, itthon nem divat.
Szép fényeket!
Az elsőnek köszönöm a választ egy Canon EF 50mm f/1.8-re gondoltam az jó választás? elég jó árban van :D
A másodiknak is köszönöm. A belépő váz és a kit obi természetesen megvan, de tudom, hogy egy partyfotóstól tiszta, éles képeket várnak el a partyzók és az is akinél dolgozom. És valljuk be a kit obi nem igazán alkalmas ilyenre. Szemcsés lesz a kép stbstb.
Még várok válaszokat köszönöm :)
Rohadtul nem várnak el semmi minőséget, csak hogy legyen kint 300 kép a neten már hajnalban. Legalábbis Pesten.
Mellesleg a fix ötven nem rossz objektív, de kelleni fog valami nagylátó (18 mm vagy az alóli indulással), külnben nem tudsz klasszikus csoportképeket lőni.
A 17-55 f2.8 jó lenne, de drága, a 15-85 éles, de szar a fényereje, APS-C-re a legjobb ár érték arányú obi még mindig a 18-55 IS. A jó vaku, és a normális vakuzás sokkal fontosabb.
Szerda este voltam "terepen" és a 18-55 viszonylag jól működött, de led lámpa nélkül elég ramaty képek lettek volna. A záridőm 1/20-25 körül volt, mert különben elmosódott képek voltak. Iso 6400 (sajnos) mert így szemcsések a sötétebb képek, de nem tudtam kisebbre venni máshogy lehetetlen volt fotózni.
Canon 1100D-m van. Pont egy belépőszintű kis gép. Ennél lejjebb nem adok, inkább csak feljebb :D
Amúgy beépített vakúval sem lettek igazán jó képek. A led lámpa segített a legtöbbet.
de a 18-55-ös lencsét tuti nem partyra találták ki. Nem az igazi.. Gondolkozom egy 17-85-ön, de kicsit húzos most az ára.
de az 50mm fixet tuti megveszem megéri az árát, csak max nem partyfotózáskor használom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!