Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan lehet VHS kazettáról a...

Fúróferkó kérdése:

Hogyan lehet VHS kazettáról a felvételt DVD -re átmásolni?

Figyelt kérdés

Legyen szíves valaki magyarázza el részletesen mit kell ahhoz beszerezni,összedugni,összerakni,hogy VHS szalag tartalmát DVD- re átmásolhassam!Annyit tudok,hogy valami digitalizáló kártya ,és még ki tudja mi kell hozzá.

Van 1 db videomagnóm,egy PC CD íróval.Az egyik problémám az ,hogy a VHS szalagon lévő felvétel is sok helyen hibás,(bele van törölve,"idegen felvételek" kerültek rá).

Meg lehet csinálni,hogy csak a szükséges felvétel kerüljön archiválásra,ha igen,hogyan kell azt végrehajtani?

Kérem részletesen írja le valaki,akár többen is,ne kelljen újabb kérdéseket feltennem!

2012. márc. 16. 23:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a #10.- nek is a választ.

Ha jól értem, a hozzászólásaimat olvasva olyan érzésed támadt,hogy vigyem inkább profi műhelybe a kazettákat,mert úgyis béna vagyok hozzá?

2012. márc. 17. 17:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de igen. Olyan, a témában lehető legalapvetőbb dolgok kapcsán is tettél föl kérdést, hogy úgy érzem nem a te műfajod az efféle dolgok házilag való megoldása, ezt persze ne értsd úgy, hogy te kevesebb vagy az átlagnál, inkább úgy, hogy az átlagba tartozol. Ha vannak bizonyos szalag hibák is, amiket nem szeretnél látni a már digitalizált anyagon, akkor neked azt javasolnám, hogy bízd ezt szakemberre. Nem 1-2 napba telik az, mire beletanulsz ebbe (a hajszálaid száma meg véges), még az erre igen fogékonyaknak is időbe telik, mire megtalálják a megfelelő szoftvereket erre a célra majd azokat ki is ismerik.

Neki lehet állni baromkodni movie maker-rel is, ahogy azt javasolták neked, de az csak taknyolás, a végeredménnyel nem leszel elégedett. A movie maker-t nem tudom mire találták ki mert kb. semmire se jó! Talán falunapra elmegy, talán...

Eleve mennyi kazettáról lenne szó? Egyáltalán érdemes-e beruháznod egy kombó készülékre? (hozzáteszem egyébként, hogy a te esetedben nem szerencsés megoldás, ha egyszer vágni is akarod. Az hogy kombóval kvázi kiírni DVD-re, majd azt PC-vel szerkeszteni, azon az ötleten visítottam, ez kb. a kamerával fölveszem a TV műsort szintű téma) A digitalizálásért fizetett összeg nagyobb lenne-e mint a kombó készülékért kiadott összeg?

Ezeket a kérdéseket nem árt átgondolnod, s persze azt is, hogy esetleg nem akad-e a haveri társaságban olyan, aki már digitalizált VHS-t s ért is valamennyire annak szerkesztéséhez.

Mindezek ellenére ha mégis belevágsz, akkor felejtsd el ezt a sok baromságot amit összeírtak neked (húúú most ezért mennyi dislike jár majd nekem, de mindegy, már megszoktam). Menj be egy informatikai boltba vagy végy a neten egy USB-s digitalizáló kártyát, ha SCART kimenet van csak a videódon, (az a "sok tüskés") akkor vegyél mellé egy SCART-RCA átalakítót (neten rákeresel s fogsz találni). Telepítsd a digitalizálót, kösd rá a videót s bújd a youtube-ot meg a fórumokat ezerrel. Ne feledd ma már a youtube-ról tanulnak halat pucolni is!

2012. márc. 17. 22:24
 13/14 A kérdező kommentje:

Tisztelt #12!

Nem tudtam ,nem lehetett megsértődni az utolsó hozzászólásodon.

Az előzővel volt egy kis önértékelési gondom .

Valóban ilyen naívnak tűnő kérdéseim voltak,hogy nagyon udvariasan fogalmazva ugyan ,de visszaküldtél a kőbaltához,az való nekem nem ilyen digitális,SCART,RCA,copy és hasonló finomságok.

Most kicsit bővebben ,és még tapintatosabban elmagyaráztad a lényeget.

Felfedeztem ezt a kérdező oldalt,és már kérdeztem is és válaszolgattam is amiben úgy éreztem kompetens ,és autentikus vagyok.

Valóban előfordul itt ,hogy írnak választ olyanok akik csak azt hiszik szakértői a témának,és van aki kötekedik helyesírási kérdést fabrikál egy szakmai kérdésből.

Azért kérdeztem itt,és szándékosan laikusként,de szabatosan fogalmazva,mert reméltem lesznek akik megértik a kérdésemet.Szeretem ha magam ,saját kezemmel eszemmel oldom meg a felmerülő feladataimat.Természetesen vannak határok és nem teszek fel olyan kérdést,hogy magyarázza el valaki hogyan kell összerakni a Vaterán vett kaputelefon kamerát,zseblámpával,hogy laparoszkópnak lehessen használni,mert "felmegyek a netre ,rákeresek" és megoperálom az asszonyt.

Másoltam már át VHSC kazettáról (kameráról)VHS -re ,és megtapasztaltam mennyit kell tökölni profi vágóasztal hiányában.Tudom hogy az is egy szakma.A szakács is ,mégis sokan főznek otthon.Én nem szeretek azonnal a szervizbe futni ha leereszt az autókerekem.

Mégis köszönöm a segítőkész válaszodat.A többieket se bántsd ,látszik hogy hogy ők is jóindulatúan akartak segíteni,a legjobb tudásuk szerint.Azért is kérdeztem vissza a movie-makerre,mert zavar támadt a hiszékenység processzoromban,hogy kész videofájlba bele lehet törölgetni,átugrani?

Mégegyszer kösz.

megoperálom az asszony

2012. márc. 18. 08:26
 14/14 A kérdező kommentje:
Az utolsó sor nem szándékos ,de poénnak elmegy.
2012. márc. 18. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!