Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan lehet VHS kazettáról a...

Fúróferkó kérdése:

Hogyan lehet VHS kazettáról a felvételt DVD -re átmásolni?

Figyelt kérdés

Legyen szíves valaki magyarázza el részletesen mit kell ahhoz beszerezni,összedugni,összerakni,hogy VHS szalag tartalmát DVD- re átmásolhassam!Annyit tudok,hogy valami digitalizáló kártya ,és még ki tudja mi kell hozzá.

Van 1 db videomagnóm,egy PC CD íróval.Az egyik problémám az ,hogy a VHS szalagon lévő felvétel is sok helyen hibás,(bele van törölve,"idegen felvételek" kerültek rá).

Meg lehet csinálni,hogy csak a szükséges felvétel kerüljön archiválásra,ha igen,hogyan kell azt végrehajtani?

Kérem részletesen írja le valaki,akár többen is,ne kelljen újabb kérdéseket feltennem!

2012. márc. 16. 23:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mi DVD-VHS kombó készülékkel csináltuk. Hogy PC-vel hogy lehet, arról fingom sincs. De ha kölcsön tudsz kérni egy ilyen cuccot, akkor meg tudod vele csinálni.
2012. márc. 17. 00:15
 2/14 Panda Péter ***** válasza:
kell egy olyan tuner kártya, amin van videóbemenet és hardvers MPEG2 encoder. én egy Leadtek PVR3000-rel dolgoztam anno, teljesen jó kép és hangminőséget produkált.
2012. márc. 17. 00:53
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő tanácsokat.

Clown válasza egyértelmű,felfogtam.(majdnem)

Mintha láttam volna is ilyen kombi készüléket nem is olyan magas árban.Tehát egy ilyenbe beleteszem a kazettát ,egy másik fiókba a DVT-t ,némi beállítás,parancs és elindul a másolás,mint régen a 2 kazettás audiomagnónál?

De hogy tudom a hibás részeket átugrani,kihagyni?

Panda Péter válasza már kicsit nekem kínai,és köszönöm neked a bizalmat,hogy feltételezed rólam tolmács nélkül értem minden szavad.

Elmondom mit tudok,jól-rosszul majd kivavítatok:

Tudom létezik olyan PC kártya amin van antenna ,talán videó be-kimenetek,amit ha összerakok a PC-vel a monitoron TV műsort nézhetek,és hogy a TV vagy rádióban tunernek hívják azt az egységet ami a rádófrekvenciás jeleket veszi.

Ha jól tudom , a PC-nél ezt a kütyüt Tv tuner kártyának nevezik?

A válaszban is egy ilyen kártyáról van szó amit a PC-be kell illeszteni,csak az egyszerűség kedvéért hardvernek nevezted?

Egy olyan hasonló,sávérintkezős kártyáról van szó mint a hang ,vagy videokártya?

A külső felületén legyenek olyan videocsatlakozók,mint a videomagnókon,kamerákon?

Amit nem tudok: mi az MPEG2 encoder,szintén egy csatlakozó,hogy néz ki?

A PVR 3000 egyik ilyen kártyának a típusa,neve,így kell keresni a boltban?

Mi acélszerűbb,a PC-t feltuningolni így,vagy inkább VHS-DVD combót venni?

Egyszóval azt szeretném, ha úgy magyarázzátok el mintha tanítani akarnátok!

Például: vegyek ezt,vagy azt,így néz ki,így kell üzembehelyezni,milyen kábellal ,mit kell csatlakoztatni,a video vágást,másolást hogy kell kivitelezni stb?

Azt akartam elkerülni,hogy minden fogalomnál új kérdést kelljen nyítnom.

Ha van valakinek türelme ,kérem segítsen!

Ha lehet senki ne bátorítson,hogy "keresgéljek hasonló témájú oldalakon,gugli a barátom" és hasonlók!

2012. márc. 17. 08:04
 4/14 anonim ***** válasza:

Eleve a hibás részeket ki akarod ugrani, akkor mindenképp a PC-vel kell ezt megoldanod, s igen kb. "úgy kell csatlakoztatni, mint pl. egy hangkártyát" hacsak nem külső eszköz mert abban az esetben az USB csatlakozón keresztül csatlakoztatod. Nem tudom, hogy van-e még a piacon manapság analóg TV-tuner (ez az a tv tuner, amivel a normál analóg földi tv sugárzást lehetett fogni) azokon ált. volt egy sima RF csatlakozó, ( [link] ) a lehető legegyszerűbben ezzel tudod csatlakoztatni a TV-kártyához (TV-tunerhez) a meglévő videó magnódat, ill. van lehetőség RCA csatlakozóval is ( [link] ) csatlakoztatni ekkor viszont a hangot a hangkártyád bemenetére kell külön rákötni, ehhez szükséges egy RCA-Jack kábel is ( [link] )

Lehet, hogy úgy gondolod sokkal egyszerűbb megoldás egy kombó készüléket venned, de ha szerkeszteni is akarod a videókat, ahogy írtad is, a hibás részek kivágása stb, akkor a kombóval nem sokra mész.

A TV-kártya csak egy alternatíva, létezik digitalizáló kártya is, amin viszont ált. nincs RF bemenet, de a videó magnódon egészen biztosan van vagy RCA vagy SCART kimenet, szóval ez is jó lehet neked: [link]

2012. márc. 17. 09:16
 5/14 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.Különösen a #4.válaszában az utolsó linken található digitalizálót érzem a céljaimnak talán megfelelőnek.

A kérdésem még az volna ,hogy a VHS szalag vágásához,rendbetételéhez első lépésben 2 db videomagnó megfelelne?

Kapnék egy elfogadható szalagot,megpróbálnám felfogni hogy evvel a digitalizálóval hogy kell össze drótozni a PC-t ,magnót és indulhat az akció ,vagy valami kezelő programot (talán ezt nevezi drivernek)le kell tölteni?

Maga az átmásolás hogy történik,mit indítok először,másodszor ,egyszerre,vagy majd a program eligazít?

2012. márc. 17. 13:36
 6/14 anonim ***** válasza:

"Tehát egy ilyenbe beleteszem a kazettát ,egy másik fiókba a DVT-t ,némi beállítás,parancs és elindul a másolás,mint régen a 2 kazettás audiomagnónál?

De hogy tudom a hibás részeket átugrani,kihagyni? "

Igen, pont így működik. Viszont a készüléknek kell tudnia DVD-t írni is. Hibás részeket max úgy, hogy DVD-ről felmásolod gépre, aztán átszerkeszted.

2012. márc. 17. 13:40
 7/14 A kérdező kommentje:

Ha jól értettelek ilyen kombinált lejátszóból van olyan ami "csak DVD-t és VHS-t lejátszani tud,és van olyan is ami felvenni is akár VHS ,akár DVD-t?

Nem egészen értem,hogyan megy az művelet,hogy felteszem PC re,aztán "átszerkesztem".

A kombi készüléken elkészült egy DVD felvétel,illetve másolat,ezt a lemezt bemásolom a gépbe,ott hogyan lehet belenyúlni,szerkeszteni a DVD felvételt?Ilyen logikával akármilyen gépen lévő video felvételbe,pl. yutub videóba is belerondíthatok?

2012. márc. 17. 14:26
 8/14 anonim ***** válasza:

Olyan van, ami VHS-t fel tud, de DVD-t nem. És olyan is, ami mindkettőt tud.

A DVD-ről fel lehet másolni gépre és egy sima Movie Maker-el lehet szerkeszteni.

2012. márc. 17. 14:29
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaidat.A movi-maker az program amivel fotókat is lehet manipulálni?

Videó felvételnél (majd ha eljutok odáig) tudok vele olyant csinálni,hogy innentől,addig hagyja ki ,és folytaódjon, amíg nem szólok bele újra?

2012. márc. 17. 14:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Olvasva a hozzászólásaidat, számodra talán ez a legideálisabb megoldás: [link]
2012. márc. 17. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!