Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen mikrofonok azok amikbe...

Milyen mikrofonok azok amikbe a Megasztárban énekelnek, hogy olyan jól hallatszik a hangjuk és nem recseg, meg ilyenek?! Mert nekem is olyan kellene!

Figyelt kérdés
köszi előre is ha írtok!
2010. nov. 20. 00:14
1 2
 11/14 issti ***** válasza:
100%

Shure Beta 58 a többségnek, de a csókosoknak Beta87.

Az 58 dinamikus, és élő koncertre a legjobb választás. A 87-es kondenzátor miki, sokkal érzékenyebb és inkább stúdiókörülmények közé való mert gerjedékeny.

Én 10 éve Beta 58 rádiósba énekelek, mert mindenhova jó.

Egyébként a mikrofon utáni processzorok minősége, beállítása talán fontosabb mint a mikrofon. Nyilván nem egy 5 ezres mikit használnak a TV-ben. Mikor még volt élő egyenes éneklés a TV2-őn, nekem egy Sennheiser rádióst nyomtak a kezembe, és elképesztően jól szólt. Nagyon profi hangmérnökök dolgoznak ott.

Tanítottam énekelni pár megasztárost, és egész máshogy szól a hangjuk, mint mikrofon nélkül.

Az utóbbi 3-4 adásban már sajnos komolyan használnak hamis hangot kiegyenlítő processzort is, amit én csak a stúdiómban használok felvétel készítésekor.

Ezzel is befolyásolják kit akarnak továbbjuttatni, mert ez kétélű fegyver. Van akinek sokat segít, de van akinek elrontja a produkcióját, mert nincs hozzászokva, és gyenge az intonációja.

Ahogy előttem írták, egy Shure SM58-cal nem tudsz melléfogni, az minden énekesnek jó.

2010. nov. 27. 07:08
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. nov. 27. 08:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

na jójójóó, csak azért a Betakkal vigyazni kell ...

Hiába "csókos"nak jár, azárt én profi énekest is hallottam már úgy kiakadni a Betan, mint állat, mert van akinek a hangjához jól áll, de van akinek meg égnek áll a haja tőle. Szóval ez olyan kérdés, hogy az egyén hangjától függ nagyon, na meg aztán ugye kondimikikkel nagyon kell vigyázni, valóban inkább stúdiókörülményekre való az, mint színpadra.

Kitartok amellett, hogy egy Shure SM58-al nem fogsz mellé, és állat jó minőség. Viszont a használt, vaterás vételektől óva intenélek, mert rengeteg hamis Shure van a piacon, aztán majd csodálkozol, hogy mégse jó.

Ha ezt olcsóbb kivitelben szeretnéd, akkor nézd, ugyan nem vagyok a koppintások pártján, de azért az olaszoknak mégis elég jól sikerült a Shure SM58-at koppintani más néven, és tapasztalatból is mondom neked, h először én is idegenkedtem tőle, de aztán próba szerencse alapján bevált, alig akarrtam elhinni.

Szóval ez lenne az Invotone DM 1000-es, egy az egyben SM58, és megkapod 12 ezerért újonnan. Ennyit gondolom, szánál rá -- és ezt még nem is hamisítják ... egyelőre.

2010. nov. 27. 10:10
 14/14 anonim válasza:
50%

betát nem javaslom.

Betát azok erőltetik, akik totóval lövik be a hangcuccukat, de életükben egy hangot nem énekeltek.

Ha majd benne leszel a szakmában, akkor majd tudni fogod, hogy mit jelent toto rajongó hangmérnökkel dolgozni. :))

2011. jan. 30. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!