Milyen mikrofonok azok amikbe a Megasztárban énekelnek, hogy olyan jól hallatszik a hangjuk és nem recseg, meg ilyenek?! Mert nekem is olyan kellene!
Szia!
itt elsősorban nem a mikrofon a lényeg, hanem a mikrofon mögött álló további technika, effekt eszközök, és maga a hangtechnikus,
Pontosan nem tudom, hogy a megasztárban milyen mikrofonokat használnak. Minden énekesnek megvan az a mikrofon, ami az ő hangját a legjobban közvetíheti.
No, szóval lényegében ha egy mindenütt jól teljesítő mikrofont keresel, akkor szerezz be egy Shure SM58 típusút, azzal rosszul nem járhatsz.
Ez a mikrofon gyakorlatilag világsztenderd, a legtöbb énekes ezt használja. Ha egy kicsit több pénze van az illetőnek, akkor Shure Betát használ, bár az szerintem a magas frekvenciákat egy kicsit aránytalanul erősíti.
De ne feledd, amit az elején írtam, a jó hangzás nem feltétlen a mikrofon éreme. A mikrofon csak egy láncszem egy bonyolult gépezetben. Ahhoz, hogy jól szóljon a hangod nem elég az, hogy jól énekelj, jó mikrofonod legyen, hanem kell egy jó keverőpult, egy ügyes hangmérnök, egy jó kompresszor, egy márkás effekt berendezés, jó erősítók és hangfalak is.
Shure mikrofonokat használnak a Megasztrában, úgy tudom, kivétel nélkül.
ez ugye, aki benne van a témában, az tudja, hogy a mikrofonok csúcsa, na de valóban ez az első láncszem csak és nagyon sok minden kell még ahhoz, hogy "szépen szóljon" + van ám ennek egy egyéni tényezője is, erről olyanok tudnának mesélni, akik énekelnek koncerteken, mert van akinek X csúcskategóriás mikitől is égnek áll a haja, olyan brutálisan eltorzítja, azaz nem való a hangjához, másnak meg más nem való.
Mondd meg mire kéne kb és tanácsolok neked típust, de az egyéni tényező még akkor is ott marad, talán csak szűkíteni tudjuk a kört. Na meg azért létezik olyan típus, amelyik általánosabban használható nagyon sok hangszínhez, de ne tescos 3 ezres kategóriában gondolkodj persze.
most nézem, az előttem író, meg is írta ..
az SM58-as egy tuti típus valóban, és ugyan ez létezik rádiós változatban is, csak persze más áron, de nemtom mire kell, végül is közel sem elérhetetlen, olyan 150 körül már kb megkaphatod
Valamiért sejtettem, hogy nem vibrátornak használnád.
Szerintem a többiek olyanra gondoltak, hogy csak otthon énekelgetni, vagy profibb szinten, stb.
Na igen, vaterán látsz már rádiós kivitelt (10 m max. hatótávolsággal :-XDD) akár 5 ezerért 3 db-ot, na ezt ugy efelesleges bemutatnom milyen lehet, egyébként én s etudom, de valamiért ki se akarom próbálni.
Ha színpadi körülményekre kell, akkor egy Shure rádiósban nem fogsz csalódni.
Nem kell rádiós mikrofon, szerintem még kicsit korai lenne a kérdezőnek.
A rádiós megoldás ismét csak egy gyenge láncszem lehet.
Egy használt, de jó SM58 beszerezhető olyan 20-25000 ft közötti áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!