Fület teljesen betakaró >>>fejhallgatókkal<<< tapasztalata van innen valakinek? KÉPES egy ilyen az alábbira? (Részletezésben!) Vagy erre kizárólag a fájdalmas/kényelmetlen narancssárga 3M fül-DUGÓ felel meg egyedül?
A szomszédból gyakorta áthallatszódó, borzasztóan zavaró dünnyögést (dünnyögésnek hangzó, szinte folyamatos, nem annyira hallható, de azért mégis - folyvást - irritálóan átszűrődő, tompább telefonálás és beszédhangokat) SIKERESEN kiszűrhet egy ilyen minőségibb, drágább - vagyis minimum Sony szint - teljes fület állítólag maradéktalanul betakaró fejhallgató? Úgy, hogy nem szól belőlük sem zene, sem például a természet hangjai, csupán ott van a füleken ez az eszköz, "kikapcsolt" állapotban?
Illetve _biztosan_ betakarja teljesen (átvitt értelemben: szinte hermetikusan) a füleket?
Esetleg az ilyen csöndes, de folyamatosan átszűrődő morgó, tompa beszédhangokat egy még drágább (vagyis aktív zajszűrős) fejhallgató - szintén "zene mentes" állapotában, csupán fülre helyezve - képes lehet eredményesen/működően kiszűrni?
.
.
.
Vagy erre egyedül csak a fent írt 3M füldugó használható? (Ami mivel jó mélyen van a fülbe helyezve, és folyamatosan feszíti a hallójáratot, ezért némileg kényelmetlen - akár fájdalmas is picit?)

Átérzem a problémát.... voltam hasonló helyzetben.
Füldugónak ezt használtam:
Viaszos. Meggyúrod, felmelegszik, puha lesz csinálsz belőle kúp alakot - így: https://www.youtube.com/watch?v=HCi6woEfxB0 - és bedugod. Mivel a füled, hallójáratára áll be, így nem nyom, nem kényelmetlen. Persze mindig újat kellene használni minden behelyezésnél, de én sokáig használok 1-1 párt- Persze kézmosás után teszembe, veszem ki hogy ne szennyeződjön.
Ez a viaszos cucc durva, mindent kizár, hiszen teljesen kitölti a hallójáratot. Egy idő után az ember saját zajai (szív, lélegzés, bélmozgás) lesznek zavaróak :D
A over ear fülesek közül a zárt rendszerű az ami jobba kizárja a külső zajokat.
A nyitott rendszerá az gyakorlatilag semmit nem zár ki. (és a zene kifelé is ugyanúgy szól mint befelé)
Ha nem akarsz zenét hallgatni csak csendet, akkor egy hallásvédő fültokot vegyél. De ezeknek rengeteg fajtája van különböző hangerőre és frekvenciára készülnek, van ami például pont az emberi beszéd frekvenciáját nem szűri hogy a használója meghalja hogy kiabálnak neki. Nézz utána, ne vegyél vaktában.
A jó minőségű aktív zajkioltós fülesek bekapcsolt zajkoltás mellett szinte mindent kizárnak. A mosógép centrifugázása csak távoli nesznek hat.
Én a Beats Studio 3-at használtam sokáig.
Viszont az aktív zajkioltós füleseknek van egy alapzaja amikor aktívan működik. Egy halk susogás van folyamatosan bennük. Ez ha zenét, beszédet hallgatsz akkor fel sem tűnik, de teljes csendben hallható és lehet hogy zavaró lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!