Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyiből lehet kihozni egy...

Mennyiből lehet kihozni egy közepes szintű PC pack-et?

Figyelt kérdés
Mindenre gondolva, monitor, szék is fontos, fejhallgato, úgy egy komplett pack-re gondolok. 700 ezrem van most rá de még gyűjtök. Nem kell h nagyon fullos legyen de egy közepes szintet azt hozzon.
jan. 22. 02:23
 1/10 anonim válasza:

Ennyi információból nem lehet rá válaszolni.

Mire kell? Mik az igènyek?

jan. 22. 07:08
 2/10 anonim válasza:
67%
700-ból azért ki lehet hozni a dolgokat főleg ha nem veszel nagyon drága széket, asztalt, fejhallgató stb
jan. 22. 08:47
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Pl. bútorok 100 ezer, monitor 100 ezer, billentyűzet + egér + headset 50 ezer, gép 400 ezer, marad 50 ezer játékokra. De szerintem ez hülyeség, apránként célszerű bevásárolni. Pl. ha valaki előre dőlve szokta használni a gépet, nem értem, minek a méregdrága szék (és asztal). Nem is szabad erre költeni az összes pénzed.
jan. 22. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
60%

Nyilván játékra.

Székkel-asztallal-egérpaddal, 700-ból nem tudod kompromisszumok nélkül kihozni a "közepes" szintet.

Az asztal önmagában vagy 50 (jóárasan), a székből igazából mindenhol ugyanazt árulják (ami a leggagyibb irodai szék mechanika, csak a támla, meg az ülőlap van jó látványosra dizájnolva, anyaghasználata meg kimerül az olcsó műbőrben), de 60-100ezret elkérnek érte.

Füles alsó hangon 25 (persze van 8 ezerért is, de az nem a "közepes" szint), felső hangon többszázezer (mondjuk gamingre minek?). Közel 200 ezernél jársz, marad 500 a gépre+monitorra.

1080p-re vannak teljes príma monitorok 40-50 ezer közt IPS panellel, 22-24 coll méretben. De te a közepes szinten mondjuk alsó hangon egy 1440p 144Hz-es monitort akarnál, esetleg már íveltet, 24-27 collban. 100 körül lehet, hogy kifogsz valamit.

Marad 400 a gépre.

Ehhez a felbontáshoz és frissítéshez (meg a közepes szinthez) nem fogsz egy RTX3060-al elérni. A 4060 felejtős, 4060Ti - 4070 és felette. Ez önmagában 190-240 ezer Ft.

Marad mondjuk 150. Kell még alaplap, proci, memória, ház, táp, ssd + egér és billentyűzet, ja, meg egy legál oprendszer. Ez már irodai szintre sem elég pénz. Kéne vagy kétszer ennyi.

Tehát 700 helyett 850, és akkor semmivel nem szálltál el, van egy jó alkatrészekből összerakott géped, meg persze hozza egy semmi extra asztal és egy "gamer" szék. És akkor a közepes szinted igaz mondjuk idénre, jövőre, aztán avul mindened. Persze még 10 év múlva is elfuttatna dolgokat, de ha szinten is akarod tartani, akkor a használt alkatrészeket eladva, újakat beletéve évente 100-200 ezer Ft-ot rászámolhatsz.

jan. 22. 08:56
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

700 mindennel együtt? Az nagyon kevés.

Eddig hol ültél a földön? Jó lesz egy darabig a meglévő szék és asztal. Én 45 évesen a középiskolás koromban vett asztalomat használom még mindig. Mindene jó, elfér benne/rajta ami kell. Átfestettem, fóliáztam és mint az új, még 30 évet kibír. Nem kellenek a mai semmitérő asztalok amik sokszor nem is fából, hanem inkább keménypapírból vannak... Monitorok felfúrva a falra.

Székkel az a gond, hogy az olcsók nagyon hamar tönkremennek. Abból viszonylag drágát kell venni. 24 órás használatra tervezett székek strapabírók. Az 50-60k-s gamer székek nem érnek semmit, pár hónap alatt szét fog esni alattad, főleg ha emberesebb darab vagy, 90+kg. Egy normális 24 órás munkaszék 200-250k. Tehetsz rá ROG-os huzatot :DD És attól hogy az asztal vagy a szék gémer még nem lesz több fps-ed. Csak kevesebb pénzed marad gépre.

Én 700-ért csak a technikát venném. Gép, monitor, perifériák.

Középkategóriás videókártyának a 4070 és a 7700XT. 7800XT környékét mondanám ami 200-300k forint. Emellé még teszel egy normálisabb procit, ramot, ssdt, tápot és ott vagyunk hogy alsó hangon 550k csak a gép monitor és köcöllékek nélkül.

jan. 22. 10:26
 6/10 anonim válasza:
24%
Vegyél használtan úgy jóval olcsóbb, szerintem 700k bőven elég kell rá legyen.
jan. 22. 11:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Kis ügyeskedéssel 700 ezer Ft elég lehet rá, még újonann is! Persze függ a dolog attól is, hogy milyen igényeid vannak, mit kell hogy tudjon, kinézetre milyen stílus jön be Neked, stb..

Komplett PC konfigurációkkal hadilábon állok - meghagyom ezt a részt a hozzáértőknek, billentyűzet és egér szerintem gamer szinten csak design (leszámítva az egér plusz gombjait). Egy olcsó, néhány tízezres gamer szék szerintem is csak “bóvli”, nem bír olyan sokat, csak a kinézet + 2 párna hozzá, ennyi. Sógorom például tavalyelőtt karácsonyra 70 ezerért kapott Gamvis Hyper-t, nem rossz, de köztes minőség, egy ugyanilyen árú irodai szék szerintem többet kibír!

Kicsit körülnéztem a neten, és amiket találtam jobb tudású és minőségű cuccokat, csak úgy példának:

• Dell G27-es szériájú gamer monitorok 100-150 ezer Ft között.

• Trust GXT 658 Tytan 5.1 hangszórószett 60-65 ezer Ft-tól

• JBL Quantum ONE gamer fejhallgató mikrofonnal 55 ezer Ft-tól

• “BIG Vancouver” főnöki forgószék (200 kg-ig terhelhető, így nagyon strapa) 100 ezer Ft körül

• “Vanessa” tömör fenyő sarok íróasztal PC-hez 150-170 ezer Ft

jan. 24. 18:23
 8/10 anonim válasza:
Na az amit tuti ne vegyél, ez a műbőr szék, ezeknek mind hígfos kínai műprotein anyaga van, pár év után kiszárad és lehámlik. Semmiből sem szabad venni ilyet, bútor, fejhallgató, stb.
jan. 24. 19:37
 9/10 anonim ***** válasza:

#8, amiről Te beszélsz, az textilbőr! Vannak, akik szerint ugyanaz, pedig valójában 2 külön dolog, na a textilbőr tényleg egy utálatos f#s, a rendes műbőrrel viszont nincs gond!

És ahogy a BIG Vancouver-t közeli képeken látom - a recéket - az tuti műbőr, a textilbőr felülete sokkal simább!

jan. 24. 19:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Xiaomi G27 pro miniled 140k a Medimarkban, ebben az árban a legjobb.
jan. 26. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!