Adott egy LCD Philips 32PFL8404H-12 Tv. Áram alá helyezem és csak fehéren villog középen az a pici LED. A kép néha be villan de ilyen fehér képet villant be. De nagyon gyorsan el is tűnik. Mi lehet a hiba ?
No és mire megy mondjuk rossz kondival aminek jó az ESR-je? :)
Lehet próbálkozni kondicserével még akár siker is koronázhatja, de nem biztos hogy az a baja.
Hozzáértő szakember nem cserélgeti ész nélkül az összes kondenzátort, mert tisztában van vele, hogy melyik van olyan kritikus áramköri pozícióban, impulzusterhelésnek kitéve, amitől kinyíródhat.
Vagy melyik az, amit felesleges, mert úgysem szokott tönkremenni.
Ráadásul a felesleges cserékkel műhibák is bevihetők.
Meg itt más okozza ezt a gondot elvileg.
Nyomtam egy zöld pipát az öregnek, mert megint lepontoztátok, holott nagyon is igaza van!
Minden panelen van sok pár mikrós elkó, amit nem indokolt kicserélni, csak az ismeri fel, akinek rutinja van ebben.
Nem olyan funkciót lát el, nincs kiterhelve, nincs 80C fokos hűtőborda melletés még sorolhatnám...
Egyrészt rutin, másrészt áramkörismeret. Sokan javítanak úgy, hogy áramkörileg nem is látják át a működést.
Mivel én még az alapokról indultam, magam tervezte rádiók, erősítők, TTL/CMOS, meg amit el lehet képzelni és folyamatában követtem a fejlődést, ilyen áramköröket nyitott könyvként látom,.
Ezért sem szimpatikus számomra a sötétben való tapogatózás, feleslegesen kidobált alkatrészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!