Philips MCM166 Micro hifimnek hogyhogy nagyobb a hangereje mint az Auna 388-DAB+ Micro hifimnek?
Pedig mindegyiknek egyforma 5 Wattos hangfalai vannak gyárilag, van egy Millenium MN 9644 Mini Hifim is de az mindegyiket lenyomja hangerőben a 8 Wattos gyári hangfalával.
Ha ezt vettem volna meg anno akkor egyforma hangereje lett volna a Millenium hangerejével szerintetek?
Ilyen van nekem is [link]
BLAUPUNKT MC60BT Micro hifinek meg 35 Wattos gyári hangfalai vannak de a Millenium 8 Wattos hangfala ezt is lenyomja, nem tudom hogy lehet ilyen brutál hangos a Millenium hogy a 35 Wattos hifit is lenyomja.
Csak érdekel hogyan tud sokkal hangosabban szólni.
ÉS az is érdekel ha kettő közül vettem volna valamelyiket meg akkor egyforma hangerőt kaphattam volna mint a Milleniumnál?
Hangfalakat koncerten látsz, ezek csak hangdobozok és a megadott terhelhetőség nem azonos a végfok teljesítményével.
Úgy illik tervezni, hogy a végfok kevesebbet tudjon leadni, így a felhasználó lehetőleg ne tudja kinyírni, garanciális költségeket okozva a gyártónak.
Mindennek tetejébe a megadott értékek sem teljesen mérvadóak, például lehet 35 W hazugság vagy nevezheti zenei teljesítménynek, teljesen mindegy, kár ilyeneken lovagolni.
A hálózati trafó nagyságából, tömegéből sokszor még jobban lehet következtetni a valós arányokra (ezekben ugyebár vasmagos trafós tápok szoktak lenni általában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!