Brave böngészőt ki próbálná nekem valaki akinek ipad os 16 alatti tabletje van?
Szeretnék ipad tabletet, ami viszonylag olcsóbb, (iphone-m van, ios rendszert szeretem, ezért szeretnék ipad-ot), xs-em van ezen 18-as ios van így nem tudom megnézni, hogy pl ios 14-en működik-e a brave böngésző, tud esetleg ebben segíteni valaki? Régebbi iphone-on is jó ha megnézi valaki, nem muszáj pont tabletnek lennie.
Köszönöm
Van iPad 9-em is, megéri. Meg mellette iPad mini 4 és 5 is, a 4 régi, de ilyen 30-35.000-ért beszerezhető, a mini 5 még tartja az árát, de az sokkal erősebb. Az iPadOS 19 és 20 verziót 100%, hogy meg fogja még kapni. Az 5 év reális, addig legalább kapni fog biztonsági frissítéseket.
Az utolsó 3 iPadOS/iOS verzió támogatott aktívan, tehát jelenleg a 16, 17 és 18. Ebből a régebbi 2 új funkciókat már nem kap, csak biztonsági frissítést. De ennél régebbiek is kaphatnak frissítést, csak ritkábban. Meg olyan is lehet, hogy összes régi verziót futtató eszköz frissíthető, anno így volt a 13 és 14 verzióval, az ezeket futtató összes készülék megkapta a 15-öst, ezért a 13 és 14 verzióra nem volt tovább frissítés, illetve ezért nem támogatja már sok alkalmazás, hanem 15-től. A 12-es verzió, ami 2018-ban jelent meg, egészen 2023-ig kapott frissítést, ez 5 év, azaz az iPadOS 15 verziót sem kell még temetni, 2021-es, de ha hasonlóan hosszan támogatják, mint a 12-őt, akkor még 2026-ban sincs kizárva, hogy kap frissítést.
Délután megpróbálom, működik-e a Brave régi verziója iPadOS 15-ön. Ha van újabb eszközöd, csak telepíteni kell, azaz megvásárolni (ingyenes), utána felteheted az utolsó működő verziót régebbi rendszerre.
Ha iPadOS 14 van rajta, akkor valószínűleg iPad Air 2 vagy mini 4-et nézted, és ahogyan fent írtam, 100%, hogy frissíthető 15-re. Érdemes is váltani, mert 14-re csomó alkalmazást már nem fejlesztenek, pont azért, mert minde készülék frissíthető 15-re.
Egyébként a tableteknél pl iPad 9-nél a ppi sűrűség 265, míg pl egy iPad Pro 2024-nél 264 ppi a képsűrűség, ezek észrevehetőek a valóságban? Nem lesznek pixelesek tőle a kijelzők? Egy redmi note 13-ad telefonnak 395 ppi a képsűrűsége, akkor a redminek jobb a kijelzője?
Kicsit furcsa a tabletnél ez nekem, vagy tabletnél a 265 ppi olyan mint telefonnál a 465 ppi?
Kipróbáltam, iPad mini 4-en, iPadOS 15.8.3 verzión. A Brave böngésző 1.66.2 (124) verzió telepíthető, ha előzőleg már letöltötted. Ez nem is annyira régi, 3 hónappal ezelőtti. Előzőleg iPad mini 5-re telepítettem, és tudásban nem vettem észre különbséget a kettő között, ez annak tudható be, hogy azóta nem sok fejlesztés volt benne. Tökéletesen működik. Persze ez is az Apple WebKit motort használja, tehát azok az oldalak, amik nem mennek Safarival, ezzel sem fognak. Nem sok ilyen van, én konkrétan egyet tudok, a Telekom néhány aloldala nem jelenik meg, a nyitólap igen, tehát azt mondom, hogy 99,9%-ban kompatibilis a weboldalakkal.
Az iPad mini 4 hardvere viszont ma már gyenge, az Origo nyitólap betöltési ideje kb. fél perc volt, kisebb oldalak persze gyorsabbak, de így is 10-20 másodperc az átlag idő, ez nem csak a Brave böngészőnél. Az iPad Air 2 processzora valamennyivel erősebb, az három magos, kb. 20-30%-al gyorsabb a mini 4-nél. Fagyások viszont nincsenek, csak mivel régi, ezért lassabb.
A kijelző képe nálam egyiknél sem pixeles, szép és jól olvasható. Az iPad 9 és mini 5 támogatja a True tone-t, picivel szebb a képük, mint a mini 4-é, de ez használat közben nem érezhető és nem látványos. Streamingre és videózásra, meg böngészésre bőven megfelel. Elvileg az iPad mini-k képsűrűsége jobb, mint az iPad 9-é, de ha ezt nem olvastam volna, akkor egyáltalán nem tudnék erről, gyakorlatilag észrevehetetlen, maximum nagyítóval látható, szabad szemmel nem.
Nyugodtan megveheted az iPad 9-et, abban biztosan nem fogsz csalódni. A fenti példában említett Origo nyitóoldalát kb. 2-3 másodperc alatt behozza (jó internettel), böngészésre tökéletes lesz. Régebbi iPad-ok gyengébbek és lasabbak, az iPad 5-öt ezért sem ajánlom, mert az is csak 2 magos processzorral rendelkezik, mint a mini 4, de az iPad 6 és újabbak már jók. De ha belefér a keretbe, egyértelműen az iPad 9 jobb és gyorsabb, meg hosszabb ideig lesz támogatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!