Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vásárlóként kérdezem, érnek...

Vásárlóként kérdezem, érnek még valamit a Blu-Ray lejátszók?

Figyelt kérdés

Ki szeretnék alakítani egy Hi-Fi sarkot, már van nagyon sok szép eszközöm, Tuner, CD lejátszó, Videómagnó, Erősítő, 4k TV, stb.

Még egy DVD/Blu-Ray lejátszót szeretnék, de az én olvasatomban talán ez a legértéktelenebb eszköz manapság, főleg a 4k TV-k és a Netflix korában.

Ennek ellenére az elfogadható esztétikájú (nem karcos) Blu-Ray lejátszók 20-30.000 Forinttól indulnak Marketplacen, igaz, ezekben általában van egy TV-okosító is beépítve.

Érnek ezek manapság valamit? Vagy a kutya sem keresi már őket? Nem látom ma már értelemszerűnek azt, hogy a Netflix korában valaki "magasan" tartsa egy használt Blu-Ray lejátszó árát.

Pl. A videómagnók magas árát megértem, hiszen benne van a retro élmény vastagon, de a még csak 2-3 éve lehulló csillag Blu-Rayek magas árát nem értem.

okt. 9. 12:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10-esnek! Sima Blu-ray lemezről volt szó az eredeti kérdésben, nem UHD Blu-rayről! Úgy látszik nem érted a különbséget a Blu-ray és a UHD Blu-ray között! A "SIMA" Blu-ray = FULL HD. A UHD Blu-ray = 4K! Vagyis a felbontásban különbözik! A Sima Blu-ray lejátszók például az UHD Blu-ray-t nem is képesek lejátszani, mert ahhoz UHD Blu-ray lejátszó kell!
okt. 10. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:
#11 Dehogynem, tudom mi a különbség, csakhogy a kijelentésed nem volt egyértelmű (mi az, hogy nagyobb felbontás, minél nagyobb?). Gondolom arra céloztál, hogy sima lejátszóhoz nem érdemes UHD filmet venni, csakhogy nem ezt írtad. Egyébként sem 15 évvel ezelőtt jelentek meg ezek, hanem kb. 8.
okt. 10. 13:53
 13/15 anonim ***** válasza:
12-esnek! 11-es voltam! Sima "FULL HD"-s Blu-ray filmeket már 2011-ben is lehetett kapni / vásárolni! Ez tuti biztos! A 4K-s, UHD Blu-ray-k-ből az elsők pedig 2015-ben jelentek meg. Vagyis 9 éve. A DVD-k meg 1996 őszén jelentek meg. Ez is tuti biztos.
okt. 10. 14:00
 14/15 anonim ***** válasza:
#13 Taníts még mester! 2005 körül jelentek meg az első Blu-ray filmek és lejátszók... Az első 4K Blu-ray pedig még az USA-ban is csak 2016-ban, tehát itt nehezen lehetett volna kapni 2015-ben... ( [link] Továbbra is zagyvaságnak tartom, amit először írtál a 15 évvel...
okt. 10. 14:22
 15/15 anonim ***** válasza:
#5 Nem azt mondtam, hogy nincsenek olyan különcök, mint te, de bizony a többség már alig használ optikai lemezt. Nekem még itt van a gépben, de talán két éve volt utoljára, hogy ténylegesen használtam, egyébként csak a Heroes3 CD van benne, az is azért, hogy ha néha kedvem van játszani, ne kelljen külön bepakolni.
okt. 11. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!