Vásárlóként kérdezem, érnek még valamit a Blu-Ray lejátszók?
Ki szeretnék alakítani egy Hi-Fi sarkot, már van nagyon sok szép eszközöm, Tuner, CD lejátszó, Videómagnó, Erősítő, 4k TV, stb.
Még egy DVD/Blu-Ray lejátszót szeretnék, de az én olvasatomban talán ez a legértéktelenebb eszköz manapság, főleg a 4k TV-k és a Netflix korában.
Ennek ellenére az elfogadható esztétikájú (nem karcos) Blu-Ray lejátszók 20-30.000 Forinttól indulnak Marketplacen, igaz, ezekben általában van egy TV-okosító is beépítve.
Érnek ezek manapság valamit? Vagy a kutya sem keresi már őket? Nem látom ma már értelemszerűnek azt, hogy a Netflix korában valaki "magasan" tartsa egy használt Blu-Ray lejátszó árát.
Pl. A videómagnók magas árát megértem, hiszen benne van a retro élmény vastagon, de a még csak 2-3 éve lehulló csillag Blu-Rayek magas árát nem értem.
Semmi értelme. Az optikai tárolóknak leáldozott. A Blu-Ray el sem terjedt igazán, mert a streaming felülírta.
A kutya sem vesz már manapság se lejátszót, se lemezt. Az új számítógépekben sincs már optikai meghajtó.
"Semmi értelme. Az optikai tárolóknak leáldozott. "
Jelenleg nincsen biztonságosabb adattárolási mód, mint az optikai lemez. A tömeg persze nem használja, mert a legtöbb embernek "kényelmetlen".
Abból a szempontból nem, hogy bluray filmekből nem azt szerzed be, amit szeretnèl, hanem ami van. Már èvek óta az új filmek jókora rèsze nem kerül lemezen kiadásra.
Règebbi filmekkel talán kicsit jobb a helyzet, de 15+ èves filmeknèl pedig nincs nagy jelentőssège a nagyobb felbontásnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!