Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vásárlóként kérdezem, érnek...

Vásárlóként kérdezem, érnek még valamit a Blu-Ray lejátszók?

Figyelt kérdés

Ki szeretnék alakítani egy Hi-Fi sarkot, már van nagyon sok szép eszközöm, Tuner, CD lejátszó, Videómagnó, Erősítő, 4k TV, stb.

Még egy DVD/Blu-Ray lejátszót szeretnék, de az én olvasatomban talán ez a legértéktelenebb eszköz manapság, főleg a 4k TV-k és a Netflix korában.

Ennek ellenére az elfogadható esztétikájú (nem karcos) Blu-Ray lejátszók 20-30.000 Forinttól indulnak Marketplacen, igaz, ezekben általában van egy TV-okosító is beépítve.

Érnek ezek manapság valamit? Vagy a kutya sem keresi már őket? Nem látom ma már értelemszerűnek azt, hogy a Netflix korában valaki "magasan" tartsa egy használt Blu-Ray lejátszó árát.

Pl. A videómagnók magas árát megértem, hiszen benne van a retro élmény vastagon, de a még csak 2-3 éve lehulló csillag Blu-Rayek magas árát nem értem.

okt. 9. 12:13
1 2
 1/15 retektorta ***** válasza:
85%
Vannak olyanok, akik szeretik fizikai formában őrizni a gyűjteményüket, és jelenleg ebben a formában a legjobb minőséget a blu-ray adja. Ha neked nem kell, ne vegyél. Nekem sincs.
okt. 9. 12:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt szeretnéd tudni / kérdezni. Nekem van olyan Blu-ray lejátszóm, ami a CD-t, DVD-t, és Blu-ray lemezeket is egyaránt lejátszik. Nekem egy LG BP735 típusú lejátszom van. És 2015 márciusában vettem, és a mai napig jó állapotban van, és a mai napig működik is. És igen, tele egy fiók HD minőségű eredeti / gyári Blu-ray lemezzel / diskel.
okt. 9. 12:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a kérdés, hogy neked érne-e valamit, mert ha különösebben nem izgat, ahogy látom, hogy az összes film meglegyen otthon előfizetés nélkül, akkor felesleges ilyet venni, csak hogy teljes(ebb) legyen a Hi-Fi sarok. Vedd figyelembe, hogy ilyen lemezeket még a PS3-ak is lejátszanak (az UHD lemezeket csak a PS4 Pro-tól).
okt. 9. 13:21
 4/15 anonim ***** válasza:
22%

Semmi értelme. Az optikai tárolóknak leáldozott. A Blu-Ray el sem terjedt igazán, mert a streaming felülírta.

A kutya sem vesz már manapság se lejátszót, se lemezt. Az új számítógépekben sincs már optikai meghajtó.

okt. 9. 14:43
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
4-esnek! Bocsi de ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet veled, és azonosulni sem tudok vele! Nekem is van asztali Blu-ray lejátszóm! És van vagy körülbelül 50 filmem ami Blu-ray-n van Full HD formátumban, és körülbelül 100 FILM DVD-m. És én még mindig jóbb szeretem kézbe venni a dolgokat. Például jobb szeretem a DVD-t és Blu-ray lemezeket (fizikálisan) kézbe fogni. Ki venni a tokból, és bele helyezni a DVD/BD lejátszóba.
okt. 9. 15:06
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
5-ös voltam! Egyébként itt ezen az online webshopban: [link] oldalon még mai nap is árul több tucat Blu-ray filmet! Sőt van köztük ÚJ megjelenésű Blu-ray is! Úgy hogy nem áldozott le az optikai lemezek korszaka! Gondolod ha le áldozott volna akkor árulnának még friss új megjelenésű Blu-ray lemezeket?
okt. 9. 15:20
 7/15 anonim ***** válasza:

"Semmi értelme. Az optikai tárolóknak leáldozott. "

Jelenleg nincsen biztonságosabb adattárolási mód, mint az optikai lemez. A tömeg persze nem használja, mert a legtöbb embernek "kényelmetlen".

okt. 9. 23:19
 8/15 anonim ***** válasza:
#7: tucatjával volt használhatatlan írott cd-m, szóval ez sánta. Persze a gyári nyomás jobb.
okt. 10. 05:49
 9/15 Hintalow ***** válasza:

Abból a szempontból nem, hogy bluray filmekből nem azt szerzed be, amit szeretnèl, hanem ami van. Már èvek óta az új filmek jókora rèsze nem kerül lemezen kiadásra.

Règebbi filmekkel talán kicsit jobb a helyzet, de 15+ èves filmeknèl pedig nincs nagy jelentőssège a nagyobb felbontásnak...

okt. 10. 12:59
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
#9 Mi köze a kornak a nagyobb felbontáshoz, és mi volt 15 évvel ezelőtt (2010 körül)? Egy 50 éves filmet pl. nincs értelme kiadni UHD Blu-rayen?
okt. 10. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!