Az Xbox 360 Slim-em nem ismeri fel a Winchestert ha belerakom, de ha külön rákötöm USB-SATA átalakítóval, akkor működik. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Volt egy Xbox 360 Slim-em, amiben tönkrement a videóchip. Ha beléptem egy játékba kockás képet ad. Már az sem ismeri fel a Winchestert, nem tudom milyen okból, régen felismerte. Ezért vettem egy másikat amibe beleraktam azt a régi Winchestert, és ugyan úgy nem ismeri fel. Ha rákötöm a Winchestert egy USB-SATA átalakítóval a gépemre, vagy az xbox-ra akkor tökéletesen működik, de ha belerakom közvetlenül az xboxba, akkor ugyan úgy nem működik. Valakinek van ötlete, hogy mitől lehet ez?
szept. 27. 15:58
 1/8 Gyakori93 ***** válasza:

Nem igazán RGH-ztam meg hasonlók. És régen is olvastam a merevlemez bővítés témájában!

De ha jól emlékszem, csak bizonyos merevlemez gyártó és tipusú meghajtói jó az xbox 360-ba.

És kell egy fájl az eredeti, DE számítógépre csatlakoztatva nem formázott merevlemezről, amit egy specíális programmal lehetett csak látni. És azt a fájl-t át kellett másolni az új merevlemezre, ahhoz hogy az xbox 360 lássa a meghajtót!

Külső merevlemezt meg azért látja, mert oda tudsz videókat, képeket, zenéket rakni, és futtatni róla, de játékokat nem. Kivéve az RGH-s konzolok esetében.

Volt az xbox gyári merevlemeze számítógépen formázva?

szept. 27. 16:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, le volt formázva a gyári merevlemeze számítógépen, de a 360-on is leformáztam azt a HDD-t azzal az USB-SATA átalakítóval, és úgy sem működött.

Egyébként a konzol nem RGH-s.

szept. 27. 18:07
 3/8 Gyakori93 ***** válasza:
Usb sata csatlakozás esetén sima NTFS formátumú lesz. A konzol belső meghajtója nem tudom milyen formátumú, de az a bizonyos fájl nélkül nem fogja látni.
szept. 28. 06:46
 4/8 Gyakori93 ***** válasza:

[link]

Ezen az oldalon le van írva milyen hdd kell, és hogyan kell megcsinálni a hdd-t hogy lássa az xbox.

szept. 28. 06:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Az Xbox arra számít, hogy a belső merevelemez eredeti hivatalos Microsoft merevlemez ugyanis más nem gyárthatott hozzá belsőt. Ezek bizonyos gyártóktól bizonyos méretben jöttek. Ha beteszel egy másikat nem fogja elfogadni. Külsőnek viszont bármit elfogad, az utolsó években jött egy frissítés a géphez ami bármilyen USB2.0-ás merevlemezt (2TBig) elfogad külsőnek és ugyanúgy futtathatsz róla mindent, játékot is mint a belsőről. Ha moddolva van a gép akkor biztos lehet más lemezeket is belsőnek megcsinálni, de normál esetben nem. Onnan tudod, hogy eredetinek látja, hogy a Storage menüben az adott meghajtó sorában a jobb oldalt alul ki van írva, hogy MICROSOFT.

Egyébként egy lefrissített 360on ami támogatja a külső meghajtó semmilyen hátrányod nincs abból ha nincs belsőd azon kívül, hogy foglal egy USBt és nem játszik le előző generációs Xbox lemezeket.

szept. 28. 11:52
 6/8 A kérdező kommentje:

3.

Nem lesz NTFS formátumú. A 360 csak is a FAT32-t tudja kezelni.

4.

Igen, csakhogy ez csak is WD HDD-kel működik, és az eredeti Silm HDD az Seagate volt nekem.

5.

De ha a konzolba beleteszek bármilyen hdd-t, semmilyent nem ismer fel. Ezt úgy értem, hogy felpörög a HDD, de a meghajtóknál nem jelenik meg semmi sem.

Amúgy ha nem ismeri fel a nem hivatalos meghajtókat, akkor miért lehet venni külön belső hdd keretet?

Egyébként nekem az eredeti HDD van, és az nem működött. Hiába teszem bele, csak felpörög, de a meghajtóknál nem jelenik meg semmi. Most szétszedtem az eredeti HDD dobozát, beletettem másik HDD-t, és ugyan úgy semmi, pedig mind a 2 HDD működik. Még a régi Xbox-omnál csináltam olyat, hogy menet közben kihúztam a hdd-t, és egyből újraindult a konzol. Szerintem ugyan így csinálná megint, ha azt megtenném.

szept. 28. 18:48
 7/8 anonim ***** válasza:

"De ha a konzolba beleteszek bármilyen hdd-t, semmilyent nem ismer fel. Ezt úgy értem, hogy felpörög a HDD, de a meghajtóknál nem jelenik meg semmi sem."

Ahogy mondtam ha nem eredeti akkor miért ismerné fel?

"Amúgy ha nem ismeri fel a nem hivatalos meghajtókat, akkor miért lehet venni külön belső hdd keretet?"

A keret csak egy műanyag, semmit nem jelent. Lehet utángyártott, vagy ha eredeti akkor azért, hogy beletehesd a FAT gép meghajtóját.

"Egyébként nekem az eredeti HDD van, és az nem működött. Hiába teszem bele, csak felpörög, de a meghajtóknál nem jelenik meg semmi. Most szétszedtem az eredeti HDD dobozát, beletettem másik HDD-t, és ugyan úgy semmi, pedig mind a 2 HDD működik. Még a régi Xbox-omnál csináltam olyat, hogy menet közben kihúztam a hdd-t, és egyből újraindult a konzol. Szerintem ugyan így csinálná megint, ha azt megtenném."

Ha a HDD tuti eredeti és amúgy működik akkor simán lehet rossz a keret vagy magán a gépen a csatlakozó / adatkapcsolat is.

szept. 29. 07:24
 8/8 A kérdező kommentje:

Végül sikerült megoldani. Találtam a YouTubon egy ugyan olyan módszert, amilyet a 4. kommentelő küldött linkében láthatunk. Szerencsére van itthon 2DB is olyan WD HDD-böl, ami ahhoz kellet. És azért kelett feltétlenül olyan WD HDD, mert a HDD-n lévő Firmware-t kellet áttírni egy DOS-os programmal, és azután már felismerte. Arról pedig, hogy az eredeti Seagate HDD-t miért nem ismerte fel, fingom nincs. Mivel a 360 Slim-nek a HDD-tokja össze van ragaszta, ezért le kelett vágnom a tetejét, hogy újrahasználhassam a HDD tokot. Kicserélet a HDD-t, igényessen összeragasztottam a tokot: ( [link] [link] betettem az Xbox-ba, és örültem, hogy megoldódott a probléma.

Tutorial videó amit megnéztem: [link]

okt. 31. 19:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!