Mit tegyek ha a lemez behelyezésnél több Playstation 4 játékomnál is a konzol az "Ismeretlen lemez" feliratot írja ki?
Eddig három játékomnál tapasztaltam ezt, a többit gond nélkül lejátssza. Az említett három játék lemezén nincs se por, se ujjlenyomat, se bármi nemű sérülés. Minden lemezemre szoktam vigyázni, ezekkel a lemezekkel sem bántam máshogy.
Próbáltam alvó üzemmódban a hármas pontot, a "Rendszer szoftver frissítés telepítése", és az ötös pontot, az "Adatbázis újraépítése" menüpontot, de egyik sem vált be, pedig a legújabb frissítés van a konzolon, és az adatbázis is újra van építve.
Nem tudom mit tehetnék, attól tartok, hogy több játékomnál is ezt fogja majd csinálni.
A Witcher 3 Wild Hunt-ot újra vásároltam (ez az egyik játék a háromból) és az újonnan vásárolt példányt már lejátssza, a régit továbbra sem. Most ezért nem fogok minden érintett játékot újra vásárolni. Kíváncsiságból megnéztem filmekkel is, azokat is gond nélkül lejátssza.
Tehát az hogy egy az egyben bemondta a konzol a csütörtököt az távolról is túlzás. Néhány kivétellel mindent lejátszik, nem hinném hogy nagy probléma lenne.
Mit kellene tennem? Milyen megoldást ajánlotok? Van olyan módszer ami bevált erre a problémára?

Abban biztos vagyok, hogy nem híbás, régebben játszottam mindhárom említett játékkal, és kifogástalanul működött! Ráadásul a kérdésem kiíra óta egy másik korábban szintén tökéletesen működő játéknak tapasztaltam az "Ismeretlen lemez" kiírást!
Lefutattam ismét egy rendszer szoftver frissítést, és adatbázis újraépítést, de ezúttal sem hozott javulást!
Tényleg nem tudom mit tehetnék!

Fejlemény!
Tegnapelőtt (22.-én szombaton) délután, számos youtube videóban látva kipróbáltam egy egyszerű de nagyszerű és zseniális ötletet. Az eddigi vízszintes helyzetből, felállítottam függőleges helyzetbe a lemez nyílással fentebbi felére nézve. És nem akartam elsőre elhinni, de működik!!! Aztán, hogy tényleg elhigyjem, betettem egy másik eddig "Ismeretlen lemez" feliratot kapott játékot, és azt is lejátssza!
Nem tudom, hogy összességében mi a titka, a súlyeloszlás amit az olvasó kap állított helyzetben, vagy nem tudom, de a lényeg, hogy működik!
De még tovább megyek, gyorsabban tölti be a játékokat, halkabban és ventillátor sem akar közben elrepülni, hanem szépen, kényelmesen, de gyorsan dolgozik.
Nagyon örülök ennek, nem akartam még a PS4-et elengedni, nagyon megszerettem az utóbbi hét évben, de a Resident Evil 2 (remake) "visszatérésével" vagyis hogy újra lejátssza (ez volt az egyik játék amit nem olvasott be) nagy örömömben tegnap este megrendeltem a Resident Evil 4-et (remake), hogy megadjam neki a módját ha már ilyen kellemesen meglepett ez a konzol😀
Hátha segítek ezzel ha más is ugyanígy járna mint én, ezért írtam ki a pozitív fejleményt.
Ma kaptam az értesítést, hogy a játék meg már úton van😉
Hátha segítek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!