Megfelelő a gondolatmenetem, ha az autóhifi építéséről van szó?
Egyelőre csak nézelődök, hogy milyen rendszert építsek, semmi sincs kőbe vésve, úgyhogy egyelőre egy példánál maradnék, hogy ne csak az adott hifit sikerüljön érteni, hanem a későbbiekben, ha kell, bonyolultabb rendszereket, és ha ez tiszta, akkor mehetünk tovább. Ha valaki, aki alaposan benne van a témában, és segítene, azt megköszönném.
Példának összeválogattam az alábbi eszközöket:
Pioneer SPH-10BT fejegység
Pioneer GM-D8704 erősítő
Pioneer TS-A1671F hangszórók
Kicker TRTP82 mélysugárzó
Nagyjából utána néztem ezeknek a cuccoknak, hogy azért valamennyire képben legyek velük.
A mélysugárzó RMS teljesítménye 300W, 2ohm impedancia.
A hangszórók RMS összteljesítménye 70W.
Az elképzelés az, hogy az erősítő 4 csatornás módban van használva, 2 csatornára megy a két hangszóró, a másik 2 csatornára pedig mono hídba kötve megy a mélysugárzó.
Az erősítő 4ohmnál 4x100W-ot ad le, 2ohmnál 4x150W-ot, legalábbis amit írnak róla.
Itt jön a lényeg. Akkor ez elméletben úgy működik, hogy egy 4ohmos hangszóró 100W-ot tud felvenni RMS-ben, tehát azon a két csatornán két 4ohmos hangszóró esetén 2x100W?
A másik a mélysugárzó. Jelen esetben ez 2ohmos. Akkor ez pedig azt jelenti, hogy ez pedig 2ohmon felvesz 2x150W-ot, tehát 300W-ot RMS-ben?
Gondolom az RCA-ból pedig kettő kell, az egyik a Channel A, a másik pedig a B. Viszont ezek az impedanciák, és hogy milyen eszközök mivel nem "vesznek" össze, ez még nem teljesen tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!