Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Üdvözletem! Autóhifi probléma,...

Pöcsirta kérdése:

Üdvözletem! Autóhifi probléma, pioneer MVH 120ub subwofer bekötést csinált már valaki?

Figyelt kérdés
pioneer MVH 120ub fejegység pioneer tswx11 aktív mélyláda. Mélynyomó bekábelezve, akkuról közvetlenül pozitív, karosszéria fémtiszta részről negatív, fejegységről remute. A fejegységen van RCA sub kimenet, piros fehér, a mélynyomó tápkábelén szintén piros fehér RCA lány pár. RCA kábellel összekötve, a fejegységen rear/sub kimenetbe állítva rendkívül halkan szól, ráhúzva az erősítést az erősítő kb 50% teljesítmény felett brutális frekvencia gerjedés vagy dübögés van. Mivel eléggé régi a subwofer, megpróbáltam külön erősítővel passzívként meghajtani. Kikötöttem az erősítőjét, és a hangszóró két tekercsét egy két csatornás erősítő két csatornájához kötöttem párhuzamosan. Ugyan ez a hiba jelenség volt. A fejegység 4 középhangszórót hajt a sima hangszóró vezetékeken. Próbáltam kettő hátsót kikötni, első kettő meg a sub ment, ugyanaz. A fejegység használati útmutatója azt írja hogy ezen a fejen mindkét sub kimenet mono. Lehet kötni az egyik hátsó hangszóró vezetékére passzív subot, bár akkor a másik hátsót nem szabad bekötni. Illetve RCA kimenetére erősítőn keresztül egy másikat. Amit nem értek hogy miért piros fehér L R jelölésü az RCA kimene a fejen, ha mono a sub kimenet. Nem tudtam mást kitalálni, a hangszóró vezetékeket megcsapolva bekötöttem egy jelszint átalakítót, RCA kimenettel. Ebbe dugva az erősítő és a sub tökéletesen működik. Illetve bármivel működtetem meg a subot, telefon stb, jól működik. Próbáltam másik fejjel, LG lcs500, azzal is ugyanaz a probléma. A fejegység minden audio beállítását végig próbáltam, fej RCA-ra dugva sehogy sem jó. Próbáltam árnyékolt RCA kábellel a kocsi minden részén elhúzva, semmi változás. Nem vagyok nagy hifis, de szerintem valami banális hiba lesz. Lehet itt rosszul írtam, az RCA kimenet alatt én a fejen lévő RCA lány párt értem. Ezen a típuson egy pár van csak. Aki érdemben hozzá tud szólni, megköszönöm!

2023. dec. 23. 20:45
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"A fejegységen van RCA sub kimenet, piros fehér"

[link]

Menüben be kell állítani, hogy a kimenet szélessávú hátsó bal/jobb legyen, vagy subwoofer out.

[link]

Itt pedig kiderül, hogy azért van R/L input, mert a készülék közösíti és leszűri belőle a mélyet.

Azaz mehetne rá szélessávú R/L is, továbbá az is látszik, hogy földfüggetlen módon alakítja, tehát szimmetrikus bemenetre teszi az RCA jelét, így földhurok sem okozhat zavart elvileg.

2023. dec. 24. 09:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, gyanakszom hogy hibás a fej. Megpróbáltam androidos telefont csatlakoztatni, megfelelő beállítások után és megbolondult a fej. Villogott a kijelző, semmire sem reagált a készülék addig amíg ki nem húztam a telefont. Ez a funkció sem működik. Valszeg kifogtam egy hibás darabot, és mivel nem szakszervíz szerelte be hanem én, ugrott a garancia. Egy hónapos a cucc.
2023. dec. 24. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!