Kazettákon mi a szerepe a szalag alatt található kis barna kockának?

Figyelt kérdés
[link] Erre gondolok. Elöször arra gondoltam, hogy tisztítja a szalagot, de az lehetetlen, mivel hozzá se ér, meg egy idő után már nem látná el a szerepét sem.
febr. 11. 17:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amúgy miért szedted szét?
febr. 11. 21:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Azért mert az egyik görgő beszorult, és kitekerte a szalagot a deck. Már régebben is picit szorult, néha belassult a zene mert nem bírta tekerni a motor. De szerencsére vissza tudtam csévelni,a görgőt óvatosan megolajoztam.
febr. 11. 21:45
 13/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Szétszedtem egy kazettát, viszont összeraktam, és olyan zene szól rajta, amit ezelőtt nem hallottam. Már párszor meghalgattam mindkét oldalát ezelőtt, de ezeket a zenéket nem hallottam rajta. És nem, nem mentek el otthonról. Ez hogy lehetséges?"

Gyak a szokásos.

GyK fórummotor direkt kitöröl részleteket kérdésekből.

Nem te felejtetted el megemlíteni, hogy mi történt még közben.

febr. 11. 21:49
 14/17 A kérdező kommentje:

[link]

Ezeknek van valami szerepük egyébként? Kivettem, hogy lássam rendesen megy-e a szerkezet.

febr. 11. 21:50
 15/17 A kérdező kommentje:
13: Lentebb írtam, hogy valszeg rámásoltak
febr. 11. 21:50
 16/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

A műanyag lap rugalmas domborulatai segítenek az orsókat középre pozicionálni, illetve a szalag szabályos felcsévélésében, azaz ne csúszkáljon ide-oda, hanem szép lapos korong keletkezzen.

Működhet ugyan nélküle, de nem az igazi.

Elvileg lehetne némi vezetőképessége is a lapoknak, ha tartalmazna adalékot a sztatikus töltések elvezetésére, de ezt soha nem figyeltem, van-e ilyen.

febr. 11. 22:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Tök vicces, hogy egy "mai fiatal" úgy néz a kompakt kazettára, mintha az antiküthérai szerkezet lenne 😂 (mondom én, mint vén csont.)
febr. 13. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!